Η… ελπίδα των άλλων και η πιο γλυκιά αντίστροφη μέτρηση

Η… ελπίδα των άλλων και η πιο γλυκιά αντίστροφη μέτρηση

Επειδή δεύτερο σκάνδαλο δεν έχει, ο τίτλος είναι ήδη στον δρόμο προς τη Νέα Φιλαδέλφεια και στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται… στάση.

Τα όσα παρουσιάστηκαν και ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης του ματς της Τούμπας δεν μας έκαναν σοφότερους. Όχι τουλάχιστον όσους είχαμε δει ότι και όλος ο κόσμος και καθιστούσε σαφές τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι άλλοι, λίγοι πλέον, που ελπίζουν στο να βγει τυφλή όλη η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως στις οποίες έφτασε η εικόνα του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο.

Μετά και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες αλλά και τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Κομίνη, η ελπίδα έχει μεταφερθεί αλλού. Στο να τη γλιτώσει ο ΠΑΟΚ απλά με -3, χάνοντας εννοείται το ματς που είναι ήδη στα χέρια της ΑΕΚ. Σκάνδαλο θα είναι να υπάρξει αυτή η ποινή μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που κατέγραψαν οι κάμερες και τα… φλας, αλλά μετά την ιστορική απόφαση Σκουτέρη όλα είναι πιθανά. Όταν λέμε όλα, εννοούμε το ακραίο υπέρ του ΠΑΟΚ σενάριο, που ανέφερα παραπάνω. Κάτι άλλο δεν έχει.

Η ΑΕΚ παρουσίασε απλά τα γεγονότα της βραδιάς της Κυριακής, τα στοιχεία «μίλησαν» και όλα δείχνουν πως η υπόθεση πήρε τον δρόμο της. Όπως αναμενόταν. Μένει να δούμε πλέον πόσο βαθιά θα φτάσει το μαχαίρι. Ίσως είναι η ώρα για μια πραγματικά γενναία απόφαση και όχι «γενναία», όπως εκείνη που εν μια νυκτί άνοιξε τις πύλες της Τούμπας και επέστρεψε σκανδαλωδώς τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ.

Δεν φτάνουν όμως ούτε αυτοί. Έτσι όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες μετά το παιχνίδι της Τούμπας που διακόπηκε έπειτα από την είσοδο του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ο αντικειμενικός στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι να επιδιώξει να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Στόχος όχι εύκολος, καθώς η εκτίμησή μου είναι πως στο φινάλε της σεζόν θα βρεθεί εκεί ο Ολυμπιακός. Που μέσα στην… αναμπουμπούλα περίμενε να βγει από το πουθενά κερδισμένος. Ωραίο σενάριο, δεν λέω, αλλά για κάποιο… αφήγημα, όχι για την ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Η Ένωση κρατά την τύχη της στα χέρια της και από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κιόλας ξεκινά το… μέτρημα. Όποτε κι αν γίνει το παιχνίδι, θα είναι το πρώτο από τα μεγάλα που έρχονται μέχρι την λύτρωση. Μέχρι τον τίτλο που έχει πάρει ήδη τον δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν κάνει στάση. Γιατί αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό, γιατί η ΑΕΚ είναι κοντά στον να τον κατακτήσει με την αξία της. Χωρίς φανφάρες και χωρίς κινήσεις πίσω από τις κουρτίνες. Με δουλειά, πίστη και υπομονή, η Ένωση θα μπει από την επανέναρξη του πρωταθλήματος στην πιο γλυκιά αντίστροφη μέτρηση των τελευταίων 24 ετών. Κοντά είναι, λίγο έμεινε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ