Δεν θα την γλιτώσει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα…

Δεν θα την γλιτώσει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα…

Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιει η κυβέρνηση. Αν νομίζει πως μπορεί να τραβηχτεί μια γραμμή, να σβήσουν τα ανομήματα του κ. Σαββίδη και να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κάνει μεγάλος λάθος.

O,τι και να σκεφτούν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βασιλειάδη ένα δεν μπορούν να αποφύγουν: Να αξιολογηθεί ποινικά αλλά και σε επίπεδο αθλητικής Δικαιοσύνης, η συμπεριφορά του εκλεκτού της κυβέρνησης κ. Σαββίδη. Η απόφαση για διακοπή επ’ αόριστον του πρωταθλήματος μοιάζει με το γνωστό «η μπάλα στην εξέδρα». Τα περί υιοθέτησης αυστηρών κανόνων που είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βασιλειάδης είναι κολοκύθια με την ρίγανη. Κανόνες υπάρχουν αλλά δεν ισχύουν για όλους έναντι όλων.

Αν ίσχυαν δεν θα είχαμε αυτή την μεσοβέζικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Κυρίως, δεν θα είχαμε αυτή την απόφαση του κ. Βασιλειάδη αναρτημένη στην «Διαύγεια» που αποκάλυψε to10.gr για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών  της ΑΕΚ στην Τούμπα για ένα ματς που επρόκειτο να γίνει κεκλεισμένων των Θυρών! Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι αυτή η συμπεριφορά του κουμπουροφόρου κ. Σαββίδη πρέπει να αξιολογηθεί από την αθλητική Δικαιοσύνη με βάση όσα έχουν καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες και όσα έχει αναγράψει στο φύλλο αγώνα ο κ. Κομίνης.

Αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει η κυβέρνηση όσο και να προσπαθήσει η κυβέρνηση. Το πώς θα δικαιολογηθεί στον εκλεκτό της επιχειρηματία είναι δικό της πρόβλημα. Πρόβλημα του κ. Τσίπρα, του κ. Παππά και του κ. Καμμένου. Διότι το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Να μην στεναχωρηθεί ο ομογενής επιχειρηματίας όπως ήταν και με την ποινή της αφαίρεσης βαθμών για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία. Αυτό το  πικρό ποτήρι θα το πιει η κυβέρνηση. Αν νομίζει πως μπορεί να τραβηχτεί μια γραμμή, να σβήσουν τα ανομήματα του κ. Σαββίδη και να ξεκινήσουν όλα σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κάνει μεγάλος λάθος. Ο εναγκαλισμός της με τον Ιβάν Σαββίδη όπως και με κάθε επιχειρηματία, την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η αδυναμία του κ. Βασιλειάδη να καταδικάσει ονομαστικά τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά του δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει θεσμικά το «τέρας» που εξέθρεψε. Το θέμα δεν είναι καθαρά αθλητικό, είναι πολιτικό. Η κυβέρνηση θα «λουστεί» τον εναγκαλισμό της με τον Σαββίδη. Αν έχει την πρόθεση να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα για να μην υποστεί ο κ. Σαββίδης τις συνέπειες των πράξεών του και ο ΠΑΟΚ όσα προβλέπονται εξαιτίας της συμπεριφορά του κ. Σαββίδη και του κ. Μίχελ είναι γελασμένη. Δεν μπορεί να διακοπεί το πρωτάθλημα εξαιτίας μιας ομάδας και δεν γίνεται να την πληρώσουν όλες οι άλλες ομάδες για να μην τιμωρηθεί ο  ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του.

Η διακοπή του πρωταθλήματος που αποφάσισε η κυβέρνηση έχει νόημα μόνο για να ολοκληρωθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες με κορυφαία αυτή που προέκυψε το βράδυ της Κυριακής. Όλα τα άλλα ερμηνεύονται σαν προσπάθεια να μην απολογηθεί και να μην τιμωρηθεί ο κ. Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ. Στην κυβέρνηση ας έχουν υπόψη τους ότι εκείνο το «ή εμείς ή αυτοί», είναι πλέον μια απειλή που απευθύνεται στους ίδιους. Αυτούς απειλεί τώρα πια ο κ. Σαββίδης….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ