Αποστολή Μπακασέτα, για Μασούντ!

Αποστολή Μπακασέτα, για Μασούντ!

Ο Μπακασέτας λειτούργησε αρχηγικά στην περίπτωση του Κλωναρίδη και το ίδιο μπορεί να κάνει και με τον Μασούντ.

Τώρα θα φανεί το κατά πόσο ο Τάσος Μπακασέτας μπορεί να δώσει συνέχεια σε αυτό, που ξεκίνησε με τον Βίκτορα Κλωναρίδη, πρώτιστα για όφελος της ομάδας τους, μετά του συμπαίκτη του. Αλλά και για να στηρίξει γερά τις προϋποθέσεις ώστε να έχει, με την καλή έννοια, ρόλο, έστω άτυπου ηγέτη στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και στο αγωνιστικό τερέν.

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ βγήκε στο ξέφωτο, μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Ξάνθης 4-0, και ζήτησε από τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς να συμπαρασταθούν στον Κλωναρίδη, για να επανακτήσει το ηθικό του και να ξαναβρεί τον καλό αγωνιστικό εαυτό του.

ΑΡΧΗΓΙΚΗ κίνηση, όπως επισημάναμε και σε κείμενο μας, στο to10.gr, από τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Ετσι την ερμηνεύσαμε, αφού την συνδέσαμε και με την «Ενωσίτικη» παράδοση, η οποία έχει παλμαρέ με σπουδαίους Ελληνες αρχηγούς. Αυτά όλα μαζί με την πραγματικότητα, ότι και η τωρινή ομάδα της ΑΕΚ δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη σε γηγενές έμψυχο υλικό (στο Κίεβο ξεκίνησαν έξι και στο β’ ημίχρονο ο Γιακουμάκης ήταν στις αλλαγές).

ΠΙΘΑΝΟ ο Μπακασέτας να πήρε αυτή την θέση, για τον Βίκτορα, ύστερα από αποστολή, που του ανέθεσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Είδαμε, ότι στο 70’του αγώνα στο Κίεβο, ο Κλωναρίδης αντικατέστησε τον Τάσο. Δηλαδή, ο Ισπανός τεχνικός είχε έτοιμα τα σχέδια του για τη ρεβάνς και υπολόγιζε στον Βίκτορα, ότι με την ταχύτητα του «θα κτυπούσε» τα βαριά κορμιά των Ουκρανών (π.χ. του Χατσερίντι), όταν θα μετρούσε και η κούραση τους.

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ, λοιπόν, στον κατά κάποιο τρόπο ( και λόγω θέσης) «αντι-Μάνταλο» να αναλάβει την επιχείρηση τόνωση της ψυχολογίας του Βελγο-Ουγκανέζου. Ο Μπακασέτας ανταποκρίθηκε και έπεισε, ότι παράλληλα με την καλύτερη περίοδο της παρουσίας του στην ΑΕΚ, μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε συμπαίκτες του, που έχουν ανάγκη- αλλά ανάγκη τους έχει και ο προπονητής.

ΠΟΣΟ απρόβλεπτα, όμως, ήλθαν, τα πράγματα, κατά την ισόπαλη αναμέτρηση με τη Ντιναμό. Με αυτό τον απίθανο … «κύκλο χαμένων ευκαιριών»! Με τον Σοτζέι Μασούντ να έχει γίνει «το μαύρο πρόβατο», για τους «Ενωσίτες», εξ αιτίας της «αδιανόητης» ευκαιρίας, για «αυτονόητο γκολ», που έχασε στο 51′, μετά από πάσα-πρόκρισης, από τον Μπακασέτα.

Ο ΙΡΑΝΟΣ επέδειξε ατολμία, άλλη τόση ο (και πάλι άστοχος) Αραούχο, σε φάση του 25′, ξανά με δημιουργό τον Μπακασέτα. ‘Ηταν μπροστά στην εστία, αδράνησαν για κλάσματα του δευτερολέπτου κι επέτρεψαν στον Μόρζουκ να γίνει «από μηχανής θεός». Αλλά εκείνη η απώλεια  του 51′ θα προβλημάτιζε, για το «πώς ήταν δυνατόν;», ακόμη και την «εξωγήινη διάνοια»-, φοβερό καταστροπροφήτη, τον Στίβεν Χόκινγ!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ, λοιπόν, ο Μπακασέτας: Είτε από δίκη του (με το κυοφορούμενο ένστικτο προσεχούς αρχηγού) πρωτοβουλία, είτε, αν του το ζητήσει ο Μανόλο, θα βρει την δύναμη για δεκαπλάσια πιο δύσκολη αποστολή από εκείνη, που εκτέλεσε για τον Κλωναρίδη; Θα μπορέσει να βγει μπροστά με το «Μη πυροβολείτε τον πιανίστα»; Κρατώντας στα χέρια του αφίσα του Σότζεϊ Μασούντ;

ΑΣΦΑΛΩΣ ο βαθμός της δυσκολίας, για μια τέτοια πιθανή αποστολή στον Μπακασέτα, θα εξαρτηθεί και από την στάση του κόσμου της ΑΕΚ. Θα φτάσει, ότι ο άσος με την φανέλα «14»,μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Μιχάλη Μπακάκη είναι οι πιο αποδεκτοί γηγενείς παίκτες, από τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς ; Γιατί, ναι μεν η ομάδα έπαιξε ως κλασική ευρωπαϊκή και μέσα στο Κίεβο, επίσης έκανε ρεκόρ αήττητης παρουσίας σε διοργάνωση της UEFA, τίμησε το όνομα της και του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναρριχήθηκε κατά 88 θέσεις στον πίνακα διεθνούς βαθμολόγησης, γενικά πέτυχε πάρα πολλά, όμως εκτός από ένα…

…ΟΠΟΥ, δυστυχώς, αυτό το ένα ήταν το πιο ουσιαστικό. Η πρόκριση! Γιατί από χθες οι «Ενωσίτες» θα έκλειναν εισιτήρια, στα ταξιδιωτικά γραφεία, για τη Ρώμη, με αντίπαλο, που έχει το γαλάζιο χρώμα στη φανέλα, επειδή υπήρξε και ελληνική συμμετοχή κατά την ίδρυση του. Εστω κι αν η Λάτσιο διαθέτει τον κανονιέρη Τσίρο Ιμόμπιλε, με 31 γκολ στην εφετινή σεζόν, από τα οποία τα 3 στη ρεβάνς-πρόκρισης κατά της Στεάουα Βουκουρεστίου (5-1), οι Κιτρινόμαυροι τόση πίστη στην ομάδα τους είχαν μόνο στις εποχές Λουκά Μπάρλου, με Φράντισεκ Φάντρονκ, Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι (Τσικ) και Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα σε Κλωναρίδη και Μασούντ είναι τεράστια. Ο Βίκτορ απλά δεν αποδίδει, όσο περίμεναν οι «Ενωσίτες», κατά την επιστροφή του από τον Παναθηναϊκό. Όμως, αγωνιστικά δεν έχει στοιχίσει ό,τι πάρα πολύ σοβαρό ο 34χρονος Ιρανός μεσοεπιθετικός, στο Κίεβο.

ΑΛΛΑ γεγονός, ότι υπάρχει ανάλογη διαφορά και στην παικτική ικανότητα των δύο. Αντίθετα από τον Βίκτορα, ο πρώην ηγέτης του Πανιωνίου διαθέτει τα προσόντα για να μειώσει το άνοιγμα στην ψαλίδα με την συνολική προσφορά του, στην ομάδα. Και να περιορίσει τη μεγάλη ζημιά, την οποία προκάλεσε (εννοείται 100% άθελα του, ίσως γιατί παγιδεύτηκε από το «παγωμένα τα πάντα») στην ΑΕΚ. Δεδομένων και του υψηλού δείκτη νοημοσύνης, επίσης της πνευματικής καλλιέργειας του (για τον χαρακτήρα του έχει να λέει ο Μιχάλης Γρηγορίου, που τον έζησε ως προπονητής του Πανιωνίου), οι φίλοι του δικέφαλου αετού πιθανό να του δώσουν την ευκαιρία, που έχει ανάγκη- για να ξαποστείλει στα Τάρταρα την από άλλα συστατικά δική του «ευκαιρία». Ητοι «την καταραμένη στο 51’»!

Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ίσως ήδη να γυαλίζει κι άλλο … «την ντουντούκα», που χρησιμοποίησε για τον Κλωναρίδη. Για να απευθυνθεί πάλι, προς τους καταπικραμένους, για τον άδοξο αποκλεισμό από την Ευρω-16άδα ομάδα τους, «Ενωσίτες». Και να τους ζητήσει: «Μην πυροβολήσετε τον Μασούντ. Είναι κι αυτός ένας από τους ποδοσφαιριστές σας! Είναι «πιανίστας» της μπάλας»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ