ΑΕΚ : Άρον άρον σταύρωσον αυτόν

ΑΕΚ : Άρον άρον σταύρωσον αυτόν

Ο Κώστας Καίσαρης απορεί και διερωτάται; Είναι ποτέ δυνατόν ύστερα απ αυτό το παιχνίδι που έκανε η ΑΕΚ στο Κίεβο, να στήνουνε στο τοίχο τον Χιμένεθ και να τον πυροβολούνε;

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το ματς στο Κίεβο και σιγά σιγά ανεβαίνουν τα κείμενα στα σάιτ. Αρχίζεις να διαβάζεις κι αν είσαι χριστιανός, δεν ξέρεις με ποιο χέρι να κάνεις το σταυρό σου, όπως έλεγε η Μαλβίνα. Στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Μανόλο Χιμένεθ. Κι απέναντι, οι δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ και σχολιαστές με τα ντουφέκια στα χέρια. Να πυροβολούν:
-Ακατανόητες αλλαγές ο Χιμένεθ
-Αν κάτι αξίζει να καυτηριάσει κανείς είναι οι επιλογές του Χιμένεθ στις αλλαγές.
-Ακατανόητη απόφαση από τον Χιμένεθ, που έβαλε τον Γιακουμάκη, αποδείχθηκε ότι έπρεπε να αντικαταστήσει τον Μασούντ.
-Οι αλλαγές μάλλον αποδυνάμωσαν την ΑΕΚ, που έχασε μέτρα στο γήπεδο και βρέθηκε ξαφνικά σε θέση άμυνας.
-Η επιλογή του Χιμένεθ ν’ αλλάξει τον Χριστοδουλόπουλο αποδείχθηκε λανθασμένη με την ΑΕΚ να χάνει σε ποιότητα και ν’ αδυνατεί από εκείνο το σημείο και μετά να απειλήσει
-Θα μείνουμε με την απορία τι θα μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ αν την βοηθούσε με το κοουτσάρισμά του ο Χιμένεθ.

ΚΙ άλλα ακόμα χειρότερα. Στο ίδιο μοτίβο και τη Παρασκευή. Τα εγκληματικά λάθη του Ισπανού, για τα οποία πρέπει να του επιβληθεί η θανατική ποινή. Όταν για μιάμιση ώρα,  έχεις δει μία ομάδα να σου βγάζει τα μάτια. Και να βγάζει ταυτόχρονα, τα συκώτια των Ουκρανών. Μια ομάδα, που πήγε μισή στο Κίεβο αλλά δεν κρύφτηκε. Δεν πήγε το παιχνίδι στο λάου-λάου. Για να κάνει κάποια στιγμή το γκολ και να κλέψει τη πρόκριση στη ζούλα. Η ΑΕΚ το χτύπησε το ματς ευθύς εξ αρχής. Στα ίσα. Λες και είχε απέναντί της, τη Λαμία. Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Έκανε ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη παιχνίδι. Μηδέν φόβος, μηδέν τακτικισμός. Κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για ελληνική ομάδα. Σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα του αντιπάλου. «Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε και να γυρίσουμε πίσω με τη πρόκριση». Αυτό λέγανε με την αγωνιστική συμπεριφορά τους οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Κάτι που δεν λένε συχνά ελληνικές ομάδες και μάλιστα Φεβρουάριο μήνα.

Ο Χιμένεθ, όμως κι αυτή τη φορά υπόλογος. Κι αυτό το βιολί, βαράει από την αρχή της σεζόν. Όταν κερδίζει η ΑΕΚ, κερδίζει η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Ο Λιβάγια και ο Αραούχο. Όταν δεν κερδίζει, φταίει ο Χιμένεθ. Ακόμα και μετά το μηδέν-μηδέν στο Κίεβο. Έφτασε ο άνθρωπος, τα 24 παιχνίδια αήττητος και βρέθηκε για μία ακόμα φορά κατηγορούμενος. Επειδή, έκανε το έγκλημα να βγάλει στο 75´ τον Χριστοδουλόπουλο και να βάλει τον Γιακουμάκη. Στο Καραϊσκάκης που μπήκε ο Γιακουμάκης κι έκανε το γκολ, ήτανε καλά. Νωρίτερα στο 80, είχε κάνει άλλο έγκλημα να βγάλει τον Μπακάσετα και να βάλλει τον Κλωναρίδη. Με τους ρεπόρτερς να αναρωτιόνται πικρόχολα: «Μα τον Κλωναρίδη;» Είχε κανέναν άλλον δηλαδή; Ο εξτρέμ που είχε δοθεί εντολή στον Λυμπερόπουλο να φέρει τον Ιανουάριο, χάθηκε στο δρόμο και δεν έφτασε ποτέ στα Σπάτα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, κανείς δεν είδε τον Χριστοδουλόπουλο, λίγο πριν γίνει αλλαγή κι ενώ προσπαθεί να κάνει μπάσιμο να μπρουμουτάει και να πέφτει μόνος του στο χορτάρι. Και στο φινάλε, ποιο είναι το σύνηθες για τον Λάζαρο; Να βγάζει 90´ λεπτά και σε ματς μάλιστα τόσης υψηλής έντασης, σαν κι αυτό στο Κίεβο, η να παίζει λιγότερο; Πόσα 90λεπτα, έχει βγάλει ο Μπακασέτας; Οι αλλαγές πράγματι δεν βγήκαν. Είναι άλλο όμως να το επισημαίνει κι εντελώς διαφορετικό να το αναδεικνύεις σαν κυρίαρχο. Κι αν δεν πρόσφεραν οι αλλαγές, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο προπονητής; Είναι τόσο σημαντικό το λάθος του προπονητή; Αυτός ο προπονητής κι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, έχουνε φέρει την ομάδα εκεί που είναι. Αυτός ο προπονητής κι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, έφτασαν την ομάδα στους «32» του Γιουρόπα κι έβαλαν στο ταμείο της ΠΑΕ 9 εκατομμύρια Ευρώ. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές, δεν πήραν φράγκο για τη πρόκριση στους «32». Αφού χάνοντας το στοίχημα με τη διοίκηση έχασαν και το αρχικό πριμ των 300.000. (Θα έβαζαν το στοίχημα οι ποδοσφαιριστές, αν ήξεραν ότι διοίκηση και προπονητής συναποφάσισαν να γίνει ροτέσιον στο ματς τη Δυναμό στο ΟΑΚΑ;)

Ο Χιμένεθ τα Χριστούγεννα είχε δηλώσει: «Είναι 14 παίκτες που παίζουν συνεχώς, με τη βοήθεια νεαρών παικτών που θα είναι το μέλλον της ΑΕΚ. Δεν είναι όμως έτοιμοι να υπερασπιστούν τη πρώτη θέση η ένα ευρωπαϊκό ματς». Και γι’ αυτό ίσως να έγινε δυσάρεστος. Η βοήθεια της διοίκησης στον προπονητή, ενόψει των παιχνιδιών με τη Δυναμό (και του δεύτερου γύρου), σε σχέση με τα 9 εκατομμύρια, της ΟΥΕΦΑ, ποια ήταν; Ο Μοράν των 130.000 ευρώ, που δεν δηλώθηκε στην Ευρώπη. Ο Χουλτ που επίσης δεν δηλώθηκε κι ο 35χρονος Μασούντ ελεύθερος από τον Πανιώνιο. Σε σχέση με τα λεφτά που εισπράχθηκαν (και ήταν εκτός προϋπολογισμού) ούτε το 5%. Κι αντί να του πούνε ευχαριστώ, διαβάζει, «για τη τρελή επιλογή του Χιμένεθ που χαντάκωσε την ΑΕΚ».

Στη μουσική επιλογή Grateful Dead- The Weight.

https://youtu.be/GD0xgD9f5Fk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ