ΠΑΟΚ : Να προσκυνήσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

ΠΑΟΚ : Να προσκυνήσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

Οι προκλήσεις δε λένε να σταματήσουν από την μεριά του Πειραιά, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να απαιτεί την ταπείνωση του Ολυμπιακού μέσα στη Τούμπα.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τα δύο κρίσιμα ραντεβού του ΠΑΟΚ με την ιστορία του. Το πρώτο είναι κόντρα στον Ολυμπιακό, που του δίνει τη δυνατότητα να θέσει και μαθηματικά εκτός μάχης τον έναν από τους δύο συνδιεκδικητές του τίτλου. Αυτό το παιχνίδι είναι υπερβολικά φορτισμένο με ένταση και πάθος. Αυτή τη φορά, όμως, ίσως χρειαστεί να κρατηθεί μια έξυπνη ισορροπία. Δεν υπάρχει λόγος να συσσωρευτεί στον ΠΑΟΚ ούτε άγχος, ούτε υπερένταση. Ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση και παίζει με την πλάτη στον τοίχο.

Οι ερυθρόλευκοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να δυναμιτίσουν το ντέρμπι πριν την σέντρα του. Στον ΠΑΟΚ όμως που έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος δεν πρόκειται να πατήσουν καμία μπανανόφλουδα. Απλά θα τη δουν και θα την προσπεράσουν. Ο Δικέφαλος δεν διοικείται πλέον από αχυράνθρωπους και εφετζήδες, αλλά από ένα ηγέτη που δεν έχει μάθει στην ζωή του να χάνει με ότι έχει καταπιαστεί. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει εντολές στα στελέχη της ΠΑΕ οι αντιδράσεις σε όποια πρόκληση κι αν έρθει να είναι ήπια προκειμένου και ο κόσμος της ομάδας να ακολουθήσει το παράδειγμα του σωματείου.  

Ο Ολυμπιακός, παραπαίει αγωνιστικά και αυτό φαίνεται, όχι μόνο τώρα, αλλά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Δεν έχει αγωνιστική ταυτότητα, ενώ δείχνει να φοβάται ακόμα και την σκιά της.

Αν κάνει κάποιος σήμερα ένα γκάλοπ στον Πειραιά και ρωτήσει 100 φιλάθλους του Ολυμπιακού τι θα κάνει η ομάδα τους στην αναμέτρηση της Τούμπας οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν θα περιλαμβάνει την λέξη νίκη. Ακόμα και ο κόσμος του δεν πιστεύει πως αυτή η ομάδα που φτιάχτηκε το καλοκαίρι μπορεί να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ και να του κόψει βαθμούς.  

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν παρά να επιδιώξουν τη νίκη σαν να παίζουν με μία ομάδα όπως όλες τις άλλες που κατατρόπωσαν μέσα στην Τούμπα. Και, βέβαια, δεν πρέπει να παρασυρθούν οτιδήποτε και αν συμβεί, ώστε να μην κάνουν το λάθος να μετατρέψουν μόνοι τους τον αγώνα σε πραγματικό ντέρμπι επειδή θα εκνευριστούν και θα χάσουν τη συγκέντρωσή τους. Οι ασπρόμαυροι θεωρούν πως στον αγωνιστικό χώρο θα πέσει πολύ «ξύλο» και θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις.

Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται τσαμπουκάδες. Χρειάζεται πάθος, ηρεμία, ψυχραιμία και, περισσότερο απ’ όλα, εξυπνάδα. Με έξυπνη διαχείριση από πλευράς ΠΑΟΚ και με καλή απόδοση, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει χάσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αλλά από την άφιξη του στα αποδυτήρια της Τούμπας.

Με την ίδια λογική, πρέπει και ο κόσμος να αντιμετωπίσει το ματς. Ο αντίπαλος λέγεται Ολυμπιακός, αλλά δεν διαφέρει πολύ, σε αγωνιστική δυναμικότητα, από όλες τις ομάδες που «προσκύνησαν» μέχρι τώρα στην Τούμπα. Συμπαράσταση στον ΠΑΟΚ, «καυτή» ατμόσφαιρα, φωνή και τραγούδι μέχρι το τέλος, αλλά τίποτε άλλο περιττό και, πιθανώς, επιζήμιο, γιατί ακολουθεί η ΑΕΚ του Τίγρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ