ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Αυτός που θα αντέξει στην πίεση

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός : Αυτός που θα αντέξει στην πίεση

Το ντέρμπι της Τούμπας πλησιάζει με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να έχουν την ίδια και συνάμα διαφορετική πίεση, η διαχείριση της οποίας θα κρίνει το αποτέλεσμα, τουλάχιστον με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια.

Μπορεί το ντέρμπι της Τούμπας να έχει… ξεκινήσει σε Facebook και Instagram, μπορεί καλώς ή κακώς να υπάρχουν αυτή τη στιγμή άλλοι πρωταγωνιστές όμως το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο θα παίξουν οι 11 «ασπρόμαυροι» εναντίον τους 11 «ερυθρόλευκους».

Αφήνοντας στην άκρη λοιπόν τα πεπραγμένα της εξυγίανσης και τα όσα είναι πιθανό να «θαυμάσουμε» στην Τούμπα, πλην των έργων των πραγματικών πρωταγωνιστών, το ζητούμενο για το πώς μπορεί να βρει τις δύο ομάδες το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου βρίσκει απάντηση σε δύο καθοριστικά σημεία.

Πρώτον στο πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα αντιδράσουν στο πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν, στο πρώτο ματς που θα βρίσκεται για τα καλά υπό πίεση ξέροντας πως αν κερδίσουν θα έχουν πάρει το… μισό πρωτάθλημα. Έναν τίτλο που ψάχνει ο ΠΑΟΚ από το 1985 και το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Η πίεση είναι το μεγάλο ερωτηματικό για τον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος που θα γεμίσει το γήπεδο δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτό το κομμάτι. Πάντα γεμάτη είναι η Τούμπα όταν υποδέχεται τον Ολυμπιακό, πάντα «βράζει» και τις περισσότερες φορές «εκρήγνυται». Τώρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρει πως έχει φτάσει τόσο κοντά όσο ποτέ από το όνειρο δεκαετιών για αυτό λογικά θα αρκεστεί στην στήριξη σε αθλητικά πλαίσια.

Ο ΠΑΟΚ μετράει 10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και την Κυριακή έχει το πιο δύσκολο ματς της χρονιάς να δώσει απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν είναι καλά αγωνιστικά και δείχνει εκτός πρωταθλήματος (για να μην πω είναι μια και έχουμε ανοικτές δικαστικές υποθέσεις που αυτή τη φορά δεν θα μας απασχολήσουν μένοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι) και προέρχεται από το χειρότερο διάστημα της σεζόν που τον έριξε από την κορυφή και τον έχει σε απόσταση πλέον από αυτή.

Η πίεση που έχει ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι το ένα σημαντικό στοιχείο, με την παράμετρο συνάμα πως τα ατού της ομάδας της Θεσσαλονίκης ρολάρουν για τα καλά μέσα στο γήπεδο.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που θα παίξει τον ρόλο του για την εικόνα και ίσως και το αποτέλεσμα του ντέρμπι είναι η πίεση που έχει ο Ολυμπιακός. Τελείως διαφορετική από αυτή που έχει συνηθίσει χρόνια τώρα. Διαφορετική από αυτή του ΠΑΟΚ αλλά συνάμα και ίδια.

Στον ΠΑΟΚ αγνοούσαν για δεκαετίες την λέξη πρωταθλητισμό όταν στον Ολυμπιακό ήταν συνώνυμο του.

Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως και να κερδίσουν στην Τούμπα τίποτα δεν θα εξαρτάται από αυτούς για να συντελεστεί το… θαύμα έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα για τον τίτλο.

Ξέρουν όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού πως είναι ουσιαστικά η τελευταία τους ευκαιρία να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις προς τους οπαδούς τους για την κακή αγωνιστική παρουσία που είχαν στα κρίσιμα ματς που προηγήθηκαν. Για αυτό και είναι υποχρέωση τους να δείξουν στην Τούμπα τον καλό τους εαυτό.

Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δεμένος ως ομάδα από τον Ολυμπιακό αυτό το διάστημα όμως ματς σαν το Κυριακάτικο το κερδίζουν οι προσωπικότητες σε μεγάλο βαθμό, τις περισσότερες φορές έστω.

Δεν έγιναν «παικτάκια» της σειράς ξαφνικά οι ερυθρόλευκοι και στον αντίποδα τρομεροί και φοβεροί αυτοί του ΠΑΟΚ.

Αυτός που θα αντέξει λοιπόν στην πίεση θα μπορεί να πανηγυρίσει στο τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου. Πάντα βεβαίως με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια καθώς αλλιώς τσάμπα το κουράζουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ