Ταξινομήσεις 2017

Ταξινομήσεις 2017

Ανεβασμένη εμφανίστηκε η αγορά αυτοκινήτου το 2017 σε σχέση με το 2016. Η άνοδος ανήλθε στο 11,7% και οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας, έφτασαν τις 88.083. Οι εν λόγω αριθμοί δείχνουν πως το ελληνικό αγοραστικό κοινό, δείχνει να ξεπερνά με αργούς ρυθμούς την κρίση και το ακόμα πιο καλό, είναι πως συνεχίστηκε η […]

Ανεβασμένη εμφανίστηκε η αγορά αυτοκινήτου το 2017 σε σχέση με το 2016. Η άνοδος ανήλθε στο 11,7% και οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας, έφτασαν τις 88.083. Οι εν λόγω αριθμοί δείχνουν πως το ελληνικό αγοραστικό κοινό, δείχνει να ξεπερνά με αργούς ρυθμούς την κρίση και το ακόμα πιο καλό, είναι πως συνεχίστηκε η άνοδος των ταξινομήσεων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Για την ακρίβεια, πέμπτη, αλλά η διαφορά του 2012 με το 2013 δεν ήταν πολύ μεγάλη. Σημασία έχει πως κάτι φαίνεται να κινείται, πως κάτι έχει αρχίσει να γίνεται, με τους πιο αισιόδοξους να κάνουν λόγο πως το 2018 δεν αποκλείεται να έχουμε πωλήσεις που θα φτάσουν ακόμα και τις 100.000.

Αναφορικά με την εταιρεία, που κατέλαβε την πρωτιά στις συνολικές ταξινομήσεις, αυτή ήταν η Toyota, που για μια ακόμα φορά κατάφερε να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις. Η ιαπωνική εταιρεία πούλησε 10.026 οχήματα, έχοντας μερίδιο της τάξεως του 11,4%. Πρωτοστάτησε με το Yaris, το οποίο πούλησε περισσότερες μονάδες από όλα τα υπόλοιπα και βοήθησε τη φίρμα να καταταγεί πρώτη. Ακολούθησε η Nissan. Ήταν πρώτη στην κατηγορία των SUV και είχε και πολύ υψηλό μερίδιο, μάλιστα και αυτό θα το δείτε στους παρακάτω πίνακες. Ακολούθησε η VW με 6.832 πηλώσεις και 7,8% ποσοστό, ενώ την πρώτη πεντάδα πλαισίωσαν οι Opel και Peugeot.

Όσον αφορά στις κατηγορίες Α, Β, C, D και SUV, αυτές που κατάφεραν να «τερματίσουν» πρώτες, ήταν οι Fiat με το Panda, Toyota με το Yaris, Opel με το Astra, Skoda με το Octavia και Nissan με το Qashqai, όπως επίσης διαβάσατε πιο πάνω, αντίστοιχα.

TOYOTA

Πρώτη στις ταξινομήσεις η ιαπωνική εταιρεία, η οποία διατήρησε τα καλά της ποσοστά και μπόρεσε για μια ακόμα φορά να «τερματίσει» στην κορυφή της λίστας. Ο καλύτερος μήνας της ήταν ο Μάιος με 1.151 πωλήσεις και μερίδιο της αγοράς που άγγιξε το 10,8%. Ακολούθησε ο Ιούλιος με 1.031 και ποσοστό 12,2%. Πούλησε συνολικά 10.026 μονάδες, έχοντας ποσοστό 11,4% και αυτό το χρωστάει σε μεγάλο ποσοστό στο Yaris, που πούλησε σχεδόν τα μισά.

NISSAN

Ακόμα ένας Ιάπωνας κατασκευαστής στις πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων. Τον Μάρτιο κατάφερε να πουλήσει περισσότερα μοντέλα με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τις 1.239 μονάδες με ποσοστό 13,1%. Αυτός ο αριθμός ήταν και ο υψηλότερος γενικότερα για έναν μήνα, συγκριτικά με τις υπόλοιπες μάρκες. Ήταν δεύτερη με 7.194 μονάδες και ποσοστό 8,2%.

VOLKSWAGEN

Η πλούσια γκάμα μοντέλων της Volswagen της χάρισαν για μια ακόμα φορά υψηλή θέση στην προτίμηση του ελληνικού κοινού. Η γερμανική εταιρεία κατέγραψε σταθερό ρυθμό, έχοντας καλύτερο μήνα τον Μάιο και αυτή, πουλώντας 1.003 οχήματα με ποσοστό 9,4%.

OPEL

Σταθερή η πορεία της Opel που βρίσκεται σε διαδικασία ενσωμάτωσης με το PSA Group. Τον Ιούνιο ήταν το pick της με 750 μονάδες, που αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε 7,4% ποσοστού εκείνου του μηνός. Πούλησε 6.644 οχήματα, με ποσοστό 7,5%.

PEUGEOT

Η εξέλιξη που έχουν εμφανίσει οι Γάλλοι εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αντίκτυπο και στις ταξινομήσεις, καθώς έχουν καταλάβει στη χώρα μας για το 2017, την πέμπτη θέση. Έχουν κερδίσει το ελληνικό κοινό σε πολλούς τομείς και αυτό αποδεικνύεται από το τι έκαναν το 2017. Οι συνολικές της πωλήσεις ήταν 6.503, έχοντας ποσοστό 7,4%.

FIAT

Έκτη θέση για τη Fiat, που πάντα έχει τους δικούς της υποστηρικτές στη χώρα μας. Διατηρείται σχεδόν πάντα στις κορυφαίες θέσεις στις ταξινομήσεις, χάρη στα καλά προϊόντα που διαθέτει στους πελάτες της. Τον Ιούνιο είχε 874 ταξινομήσεις, έχοντας «κολόνα» της γκάμας της, το Panda, που είχε σχεδόν τις μισές πωλήσεις της εταιρείας στη χώρα μας, συνολικά.

SUZUKI

Και η ιαπωνική εταιρεία, όπως αρκετές, άλλωστε, είχε καλύτερο μήνα, έναν που σχετίζεται με το καλοκαίρι. Celerio, Swift, Ignis και Vitara, την κρατούν ψηλά στις θέσεις των ταξινομήσεων, έχοντας συνολικές πωλήσεις 5.364 για όλο το 2017.

CITROEN

C1 και C3 είναι τα μοντέλα της γαλλικής φίρμας που έχουν τους περισσότερους «υποστηρικτές» στη χώρα μας, δείγμα του ότι έχει πιάσει τον παλμό του Έλληνα αγοραστή. Όγδοη θέση, 4.107 μονάδες και 4,7% ποσοστό.

HΥUNDAI

Και η Hyundai έχει για «πυλώνες» μίνι και μικρά οχήματα, όπως τα λέμε στην Ελλάδα. Τα i10 και i20 της χάρισαν σε μεγάλο βαθμό τη θέση που κατέχει και οι πωλήσεις μόνο αυτών, συγκέντρωσαν σχεδόν 3.400 οχήματα από τα συνολικά 4.038…

MERCEDES

Δέκατη θέση για τη γερμανική φίρμα, η οποία στηρίζεται περισσότερο στην κατηγορία των μικρομεσαίων και… άνω. Πούλησε 3.920 οχήματα σε όλη την Ελλάδα το 2017 και με μερίδιο 4,5%, μπορεί να πει κανείς πως η χρονιά ήταν καλή.

FORD

Με το SUV Kuga, ο κατασκευαστής έχει φροντίσει να βρεθεί τόσο ψηλά. Είναι ένα όχημα με μεγάλη απήχηση στη χώρα μας και από τις συνολικές πωλήσεις της, σχεδόν το 1/4 ήταν από το πετυχημένο αυτό μοντέλο.

RENAULT

Μια χαρά τα πηγαίνει στα μικρά η Renault, έχοντας το Clio σε περίοπτη θέση βάση ταξινομήσεων. Ο Γάλλος κατασκευαστής, είχε για όλο το 2017, 3.528 πωλήσεις, με ποσοστό της τάξεως του 4,0%. Οι Γάλλοι ήταν 12οι στη σχετική λίστα.

BMW

Με τη σειρά 3 και τη σειρά 4 η BMW έχει καταφέρει να πουλήσει αρκετά μοντέλα. Η μεσαία κατηγορία, είναι μια στην οποία γερμανική εταιρεία έχει παράδοση και με μερίδιο αγοράς της τάξεως του 3,6%, έχει πάρει μια καλή θέση στις ταξινομήσεις στη χώρα μας για το 2017.

SKODA

Η Skoda πούλησε συνολικά 3.086 οχήματα στη ώρα μας κατά το περασμένο έτος. Το ποσοστό της ήταν 3,5% και τα μοντέλα που τη βοήθησαν μεταξύ άλλων σε αυτό, ήταν τα Citigo και Octavia. Αυτά τα δύο μοντέλα πλησίασαν τις 1.400 πωλήσεις.

AUDI

Α3, Α4 και Q2. Τα τρία μοντέλα που έφεραν την Audi στις πρώτες θέσεις στις τρεις από τις πέντε βασικές κατηγορίες αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί έκλεισαν την περσινή χρονιά με 3.085 πωλήσεις και 3,5% ποσοστό μερίδιο αγοράς.

SEAT

Στις 1.874 μονάδες ήταν ο αριθμός των ταξινομήσεων της Seat στη χώρα μας το ’17 και κατετάγη στη 16η στη σχετική λίστα, έχοντας ανοδική πορεία γενικότερα.

MINI

Είχε 1.573 πωλήσεις μέσα στο ’17 και ο καλύτερος μήνας της, ήταν ο Ιούνιος, με 248 μονάδες. Το ποσοστό της στο μερίδιο αγοράς ανήλθε στο 1,8%.

VOLVO

V40, S60, V60. Τρία μοντέλα που έδωσαν στη σουηδική φίρμα κάτι το οποίο άξιζε, αφού δίνεται έμφαση πάντα στην ποιότητα κατασκευής, αλλά και στην ασφάλεια.

KIA MOTORS

Με ταξινομήσεις που άγγιξαν τις 1.257 και μερίδιο 1,4%, η Kia «έφτασε» έως τη 19η θέση, έχοντας τα βασικά συστατικά της επιτυχίας, τα Picanto, Rio, Ceed, νέο Sportage, Stonic και Soul δηλαδή σε πρώτο πλάνο.

JEEP

Η «ναυαρχίδα» των Αμερικανών είναι φυσικά το Renegade. Το μοντέλο πούλησε 745 αντίτυπα στη χώρα μας το 2017 και η εταιρεία είχε συνολικά 967, με μερίδιο 1,1%. Η φίρμα κατέλαβε την 20ή θέση στις ταξινομήσεις για το περσινό έτος.

DACIA

Κάτι παρόμοιο με την Jeep κατάφεραν και οι Ρουμάνοι, καθώς με ένα μοντέλο… κάλυψαν τα πάντα. Οι συνολικές πωλήσεις ήταν 800 (μερίδιο 0,9%) και οι 664 από αυτές, αφορούσαν το SUV της Dacia, το Duster.

HONDA

Στην 22η θέση των ταξινομήσεων στη χώρα μας η ιαπωνική εταιρεία, με ποσοστό 0,7% και 636 πωλήσεις. Και δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ για να καταλάβετε ποια μοντέλα σήκωσαν το «βάρος». Είναι τα Jazz, Civic και HR-V, με 83, 195 και 186 πωλήσεις αντίστοιχα.

SMART

Στην κατηγορία των μίνι διαπρέπει όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο η Smart, που το 2017 την είδε με τα Fortwo και Forfour να καταλαμβάνει την 23η θέση, με ποσοστό 0,7% και 616 ταξινομήσεις.

ALFA ROMEO

Όπως η Honda και η Smart, έτσι και η Alfa Romeo είχε 0,7% ποσοστό μεριδίου αγοράς. Πούλησε 593 μονάδες και στηρίχτηκε φυσικά στις Mito, Giulietta και Giulia.

MITSUBISHI

Στο 0,2% το μερίδιο και με ταξινομήσεις των 201 οχημάτων, η ιαπωνική φίρμα είχε πρωταγωνιστές στην προσπάθειά της στη χώρα μας τα Space Star και ASX. 155 και 46 οι μονάδες των δύο μοντέλων.

LAND ROVER

Με τα Range Rover Evoque, Range Rover, Discovery Sport, Discovery και Range Rover Velar, η Land Rover μπόρεσε να ταξινομήσει 131 οχήματα, έχοντας ποσοστό 0,1%.

MAZDA

Με το «2άρι», το «3άρι» και το CX7, ο Ιάπωνας κατασκευαστής είχε κι αυτός το δικό του μερίδιο στη χώρα μας. Συνολικά πούλησε μέσα στο 2017, 76 οχήματα.

PORSCHE

Με τα Macan και Cayenne στην κατηγορία SUV, η γερμανική εταιρεία κατέγραψε μεταξύ άλλων 67 ταξινομήσεις σχετικά με την περσινή περίοδο καταλαμβάνοντας την 28η θέση στη λίστα.

SSANGYONG

Τα Tivoli, XLV και Rodius ήταν τα μοντέλα με τα οποία έκανε την παρουσία της στην Ελλάδα η Ssangyong. Πούλησε συνολικά 50 οχήματα, έχοντας 0,1% μερίδιο αγοράς.

ABARTH

Με το «500άκι» φυσικά έκανε τα πάντα, καθώς είχε σαφέστατα το μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων συγκριτικά με το 124 Spider.

JAGUAR

Στην 31η θέση της «κατάταξης» η Jaguar, που μέσα στο 2017 πούλησε στη χώρα μας 37 οχήματα και είναι τα XE-Type, F-pace, XF-Type και F-Type.

LEXUS

CT- Series, IS-Series, RX-Series και NX-Series οι «σειρές» με τις οποίες η Lexus συμπλήρωσε 36 ταξινομήσεις το 2017 στην Ελλάδα.

SUBARU

Η Subaru πούλησε συνολικά 34 μονάδες πέρυσι εντός συνόρων της χώρας μας. Προήλθαν από τα Impreza, XV, Levorg, Forester και Outback.

LANCIA

Οκτώ οι συνολικές πωλήσεις της ιταλικής φίρμας το 2017. Όλες ήταν από την Ypsilon και οι περισσότερες πουλήθηκαν τον Ιανουάριο (3).

MASERATI

Δεν ήταν ένα μόνο μοντέλο που πουλήθηκε στη χώρα μας από τους Ιταλούς. Ήταν δύο και πρόκειται για την Ghibli και τη Levante.

BENTLEY

Ακολούθησε η Bentley, ο κατασκευαστής premium αυτοκινήτων, που είδε τρία μοντέλα του να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Πρόκειται για τις Continental, Flying Spur και Bentayga. Πουλήθηκε ένα από το καθένα.

LIFAN

Όλα τα αυτοκίνητα – και τα τρία – πουλήθηκαν σε έναν μήνα. Ήταν κι αυτός καλοκαιρινός, όπως των περισσότερων εταιρειών και η αναφορά γίνεται για τον Ιούλιο.

CHEVROLET

Ένα Spark και ένα Camaro πουλήθηκαν πέρυσι στη χώρα μας. Η εταιρεία κατέλαβε την 38η θέση στις ταξινομήσεις.

TESLA

Τέλος, η Tesla είχε μόλις μία ταξινόμηση στη χώρα μας για την περσινή χρονιά. Πούλησε ένα Model S και αυτό έγινε τον Μάιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Κατασκευαστής Πωλήσεις Μερίδιο

Toyota 10026 11,4%
Nissan 7194 8,2%
Volkswagen 6832 7,8%
Opel 6644 7,5%
Peugeot 6503 7,4%
Fiat 6366 7,2%
Suzuki 5364 6,1%
Citroen 4107 4,7%
Hyundai 4038 4,6%
Mercedes 3920 4,5%
Ford 3903 4,4%
Renault 3528 4,0%
BMW 3174 3,6%
Skoda 3086 3,5%
Audi 3085 3,5%
Seat 1874 2,1%
Mini 1573 1,8%
Volvo 1306 1,5%
Kia Motors 1257 1,4%
Jeep 967 1,1%
Dacia 800 0,9%
Honda 636 0,7%
Smart 616 0,7%
Alfa Romeo 593 0,7%
Mitsubishi 201 0,2%
Land Rover 131 0,1%
Mazda 76 0,1%
Porsche 67 0,1%
Ssangyong 50 0,1%
Abarth 38 0,0%
Jaguar 37 0,0%
Lexus 36 0,0%
Subaru 34 0,0%
Lancia 8 0,0%
Maserati 4 0,0%
Bentley 3 0,0%
Lifan 3 0,0%
Chevrolet 2 0,0%
Tesla 1 0,0%

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α

Η Fiat ήταν η εταιρεία που κατέλαβε την πρωτιά στην κατηγορία μίνι. Με το Panda να καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος, η ιταλική φίρμα μπόρεσε να κατακτήσει την κορυφή σε μια κατηγορία που έχει παράδοση στη χώρα μας. Δεύτερη ήταν η Τοyota με το Aygo. Ακολούθησε η Hyundai με το i 10 και η VW με το UP!. H Fiat είχε και δεύτερη εκπροσώπηση, με το 500, ενώ καλά τα πήγαν τόσο η Skoda με το Citigo, όσο και η Smart με το Fortwo.

Κατασκευαστής Μοντέλο Σύνολο Μερίδιο
FIAT PANDA 3.140 24,33%
TOYOTA AYGO 1.491 11,55%
HYUNDAI i10 1.392 10,79%
VOLKSWAGEN UP! 1.095 8,49%
PEUGEOT 108 1.007 7,80%
SUZUKI CELERIO 946 7,33%
FIAT 500 801 6,21%
CITROEN C1 758 5,87%
SKODA CITIGO 540 4,18%
SMART FORTWO 445 3,45%

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β
Στα μικρά είχαμε την Toyota να κατέχει την κορυφή με το Yaris. Το μοντέλο, μάλιστα, πούλησε τις περισσότερες μονάδες στη χώρα μας για το 2017, από κάθε άλλο. Όχι μόνο της εταιρείας, αλλά και των υπόλοιπων. Ακολούθησε το Corsa με 3.341 μονάδες και το 208 με 2.909 των Opel και Peugeot αντίστοιχα. Η VW βρέθηκε και σε αυτή την κατηγορία, έχοντας το Polo στην έκτη θέση και πωλήσεις 2.460 με ποσοστό 7,72%.

Κατασκευαστής Μοντέλο Σύνολο Μερίδιο
TOYOTA YARIS 5.508 17,28%
OPEL CORSA 3.341 10,48%
PEUGEOT 208 2.909 9,13%
NISSAN MICRA 2.843 8,92%
RENAULT CLIO 2.550 8,00%
VOLKSWAGEN POLO 2.460 7,72%
CITROEN C3 2.337 7,33%
HYUNDAI i 20 2.088 6,55%
FORD FIESTA 1.229 3,86%
SUZUKI SWIFT 1.105 3,47%

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C

Στη μικρομεσαία κατηγορία, την πρωτιά κατέλαβε η Opel με το πετυχημένο Astra. Πούλησε 2.186 μονάδες και ακολούθησε το Golf με 1.406. Πολύ καλή η παρουσία της Fiat με το Tipo, ενώ η Toyota με το Auris ήταν στην τέταρτη θέση. Αρκετές οι γερμανικές εταιρείες από εκεί και πέρα (πέραν της VW), με την εμφάνισή της να κάνουν και οι Mercedes, Audi και Ford. Η τελευταία, μάλιστα, είδε το Focus να έχει 881 ταξινομήσεις.

Κατασκευαστής Μοντέλο Σύνολο Μερίδιο
OPEL ASTRA 2.186 13,51%
VOLKSWAGEN GOLF 1.406 8,69%
FIAT TIPO 1.402 8,66%
TOYOTA AURIS 1.341 8,29%
MERCEDES A‐SERIES 1.185 7,32%
NISSAN PULSAR 1.059 6,54%
AUDI A3 932 5,76%
FORD FOCUS 881 5,44%
BMW 1‐SERIES 736 4,55%
VOLVO V40 579 3,58%

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ D

Αλλαγή σκηνικού σε αυτή την κατηγορία, την πιο μεγάλη από την προηγούμενη, με τη Skoda να κατακτά την κορυφή με το Octavia. Η Volkswagen είχε καλή παρουσία και εδώ, έχοντας το Passat, ενώ δύο μοντέλα είχαν οι Mercedes, Volvo και BMW, τη στιγμή που η Toyota, ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής από την Ιαπωνία, που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα. Το έκανε με το Avensis, που πούλησε 93 μονάδες, έχοντας ποσοστό στην κατηγορία της τάξεως του 3,41%.

Κατασκευαστής Μοντέλο Σύνολο Μερίδιο
SKODA OCTAVIA 908 33,26%
VOLKSWAGEN PASSAT 386 14,14%
MERCEDES C‐SERIES 243 8,90%
MERCEDES CLA‐SERIES 203 7,44%
AUDI A4 187 6,85%
VOLVO S60 135 4,95%
VOLVO V60 118 4,32%
BMW 4‐SERIES 103 3,77%
BMW 3‐SERIES 102 3,74%
TOYOTA AVENSIS 93 3,41%

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SUV

Αναφορικά με την κατηγορία που γνωρίζει άνθηση και στη χώρα μας, αυτή των SUV, η Nissan ήταν με διαφορά, όπως φαίνεται από τα νούμερα, η κορυφαία. Το Qashqai πούλησε 2.578 μονάδες, έχοντας ποσοστό 12,07%. Ακολούθησαν οι BMW, Mercedes και Ford, η VW είχε νέα παρουσία, ενώ Toyota, Peugeot, Suzuki και Audi πλαισίωσαν την πρώτη δεκάδα στις πωλήσεις, με μοντέλα τα οποία είναι αγαπητά και δημοφιλή στο ελληνικό αγοραστικό κοινό.

Κατασκευαστής Μοντέλο Σύνολο Μερίδιο
NISSAN
QASHQAI 2.578 12,07%
BMW X1‐SERIES 1.523 7,13%
MERCEDES GLA‐SERIES 1.337 6,26%
FORD KUGA 1.038 4,86%
SUZUKI VITARA 1.026 4,80%
VOLKSWAGEN TIGUAN 1.009 4,73%
TOYOTA C‐HR 989 4,63%
PEUGEOT 2008 879 4,12%
SUZUKI IGNIS 878 4,11%
AUDI Q2 787 3,69%

ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Η ανοδική πορεία στη χώρα μας σχετικά με τις πωλήσεις αυτοκινήτων, που έχει παρουσιαστεί από το 2014 και μετά, συνεχίστηκε. Ο μέσος όρος των 276.726 οχημάτων από το 2004 έως και το 2007, είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί εκ νέου, αλλά η αγορά είναι ανεβασμένη, παρουσιάζεται άνοδος για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως φέτος, μετά από αρκετά χρόνια και για πρώτη φορά μετά το 2010, δεν αποκλείεται να έχουμε εξαψήφιο αριθμό πωλήσεων, πέραν των 100.000 δηλαδή. Στο μέσον κατά κάποιον τρόπο της κρίσης, τα έτη 2012 και 2013, βλέπουμε πόσο πολύ πεσμένη ήταν η αγορά.

Έτος Συνολικές πωλήσεις ανά έτος Διαφορά από προηγούμενο έτος Διαφορά %
2017 88.083, 9.210 11,7
2016 78.873, 3.068 4,0
2015 75.805, 4.587 6,4
2014 71.218, 12.524 21,3
2013 58.694, 212 0,4
2012 58.482, -39.200 -40,1
2011 97.682, -43.817 -31,0
2010 141.499, -79.049 -35,8
2009 220.548, -46.694 -17,5
2008 267.242, -9.484 -3,4
Μ.Ο. 2004-2007 276.726

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ