Βασιλειάδης, ακούει;

Βασιλειάδης, ακούει;

Δεν είναι ανέκδοτο! Πριν ένα μήνα οι ΠΑΕ συνηγόρησαν στην αυστηροποίηση των ποινών για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, ενώ τώρα ζητούν «χαλάρωση» του πειθαρχικού κώδικα!

Προσοχή, ακολουθούν απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής πολιτικής. Μετά τον περυσινό τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, έναν τελικό που αποκαλείται «ντροπή» για τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκειά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε με στόμφο ότι βρήκε το «φάρμακο» για την καταπολέμηση της βίας.

«Θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις οπαδών, πάει και τελείωσε» δήλωσε ο διάδοχος του Σταύρου Κοντονή με τον ανάλογο στόμφο που αρμόζει στην περίσταση. Σα να ανακάλυψε το φάρμακο για τον καρκίνο, ο Γιώργος Βασιλειάδης συνέχισε το θεάρεστο έργο της «εξυγίανσης» που έτρεχε πέρυσι το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ.

Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Ακολούθησε η Σούπερ Λίγκα, η οποία με τον Βασίλη Γκαγκάτση στο τιμόνι, έλαβε το μήνυμα και επιχείρησε βαθιές τομές όσον αφορά τον πειθαρχικό κώδικα, ωστόσο δεν πρόλαβε να περάσει στη διοίκηση Γραμμένου τα νέα αιτήματά της για «εξορθολογισμό» των ποινών. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη χρονιά οι ΠΑΕ είχαν καταφέρει ουσιαστικά να «καταργήσουν» το μεγαλύτερο κομμάτι του νόμου έμπνευσης Κοντονή.

Το δεύτερο βήμα έγινε εφέτος. Αφού είδαμε πράγματα και θαύματα στα περισσότερα γήπεδα της χώρας, είδαμε πιστολέρο προέδρους να μπουκάρουν στο γήπεδο παρέα με τους μπράβους τους, είδαμε σε γήπεδα της επαρχίας φιλοξενούμενοι να ξεσπιτώνουν γηπεδούχους και οικογενειάρχες κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, είδαμε μετακινήσεις οπαδών σε αγώνες που είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα η απαγόρευσή τους, είδαμε επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων που άλλα καταγράφονταν από τους αρμόδιους και άλλα τα έβλεπαν μόνο οι κάμερες κι ο κόσμος, ενώ οι αρμόδιοι κοιτούσαν από την άλλη πλευρά και η χρονιά έκλεισε με ακόμη έναν τελικό – διαφήμιση της οπαδικής βίας, όπου και πάλι αρμόδιοι και παρατηρητές της ΕΠΟ δεν είδαν – δεν άκουσαν.

Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε διακόψει το πρωτάθλημα, ζητώντας από τις ομάδες να συμφωνήσουν στην αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και των ποινών για τα περιστατικά βίας. Φυσικά και συμφώνησαν άπαντες, προκειμένου να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάνουμε στο σήμερα. Σήμερα όπου οι δύο φιναλίστ που διέλυσαν το ΟΑΚΑ και μετέτρεψαν την Αθήνα σε ένα ατελείωτο πεδίο μάχης για δυο μέρες, κινδυνεύουν με πρόστιμα μερικών χιλιάδων ευρώ, καθώς οι παρατηρητές της ΕΠΟ δεν είδαν – δεν άκουσαν και απλά έγραψαν τα πιο λάιτ απ’ όσα συνέβησαν.

Το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της ΕΠΟ προέκυψε χάρη στη στήριξη των συγκεκριμένων ομάδων που έφτασαν ως τον τελικό, μάλλον είναι τυχαίο. Και αυτό γιατί όπως διέρρευσε, δεν είναι μόνο οι δύο συγκεκριμένες ΠΑΕ που θέλουν να τη γλιτώσουν.

Πιο συγκεκριμένα όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας ετοιμάζονται μέσω του συνεταιρισμού να καταθέσουν νέες προτάσεις «εξορθολογισμού» των ποινών που τους επιβάλλονται σε περιπτώσεις γηπεδικής βίας!

Το σάιτ της εξυγίανσης μάλιστα υποδέχτηκε την είδηση με τη μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει, αναφέροντας ότι «η Σούπερ Λίγκα δικαιώνει ΠΑΟΚ και Σαββίδη προτείνοντας αλλαγές στους κανονισμούς». Όπως γράψαμε και πρόσφατα και όπως λέει ο ποιητής, θέλει η τατάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

«Κατόπιν εορτής αλλάζει βέβαια η Λίγκα τους κανονισμούς» γράφει το σχετικό ρεπορτάζ των παιδιών της Δάφνης, τα οποία προφανώς οραματίζονται ένα ποδόσφαιρο στο οποίο όποιος γουστάρει μπορεί να μπουκάρει στο γήπεδο με το κουμπούρι στη ζώνη και τους μπράβους στο πλευρό του.

Όπως αναφέρει το σχετικό… πανηγυρικό ρεπορτάζ της εξυγίανσης «Συγκεκριμένα, στο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα με τίτλο «απειλές», με το οποίο τιμωρήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης με τριετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, λόγω της εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, η Σούπερ Λίγκα χαρακτηρίζει την υφιστάμενη ποινή «υπερβολική» και προτείνει τη διαγραφή της δυνατότητας τιμωρίας της ομάδας και τη μείωση της ποινής του πειθαρχικώς ελεγκτέου φυσικού προσώπου σε πρόστιμο έως 20.000 ευρώ και σε απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως έξι (6) μήνες».

Και που να μη μιλούσαμε για το γεγονός που απειλεί ακόμη και σήμερα με Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή…

Μάλιστα τα σαΐνια της λίγκας, ακολουθώντας κατά πως φαίνεται το παράδειγμα και τη συνέπεια των πολιτικών του διαμετρήματος Κοντονή και του διαδόχου του Βασιλειάδη, προτείνουν ακόμη πιο ριζοσπαστικά μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος, και εισηγούνται επιβολή προστίμων ακόμη και σε περιπτώσεις πρόκλησης σωματικής βλάβης από ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής και να διακόπτεται ο αγώνας μόνο σε περίπτωση τραυματισμού!

Ειλικρινά έρχονται στιγμές που σε κάνουν να απορείς πώς δεν έχουν γεμίζει βραβεία τα γραφεία της λίγκας, πώς δεν έχουν πάρει βραβείο Πούλιτζερ τα παιδιά της Δάφνης, πώς δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη η συμβολή του Βασιλειάδη και των υπολοίπων… φάρων της πολιτικής σκηνής.

Πλέον έχουμε ένα ανοιχτό προσκλητήριο βίας και τρομοκρατίας με την ανοχή όλων των δυνάμεων της… εξυγίανσης και την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ