Πανιούκοφ: Ωρα ο Αντρέι να γίνει άντρας… (pic, vids)

Πανιούκοφ: Ωρα ο Αντρέι να γίνει άντρας… (pic, vids)

To10.gr παρουσιάζει την... περίεργη πορεία της καριέρας του 23χρονου Ρώσου φορ, Αντρέι Πανιούκοφ, που θέλει να φέρει ο Παναθηναϊκός για την επίθεσή του.

Στα 23 χρόνια του, έχει φορέσει τη φανέλα οχτώ ομάδων. Εχει ήδη γυρίσει τον κόσμο, ψάχνοντας τον τρόπο για να τον γυρίσει και… ανάποδα, ξεκινώντας μία διαδρομή διαφορετική από αυτή που μέχρι στιγμής έχει στην καριέρα του. To10.gr παρουσιάζει τον Αντρέι Πανιούκοφ, που θέλει να φέρει ο Παναθηναϊκός για την επίθεσή του.

Γεννημένος στην Μόσχα στις 25 Σεπτεμβρίου 1994, ο Αντρέι Πανιούκοφ ψάχνει την εκκίνηση μιας καριέρας που δεν έχει έρθει πουθενά μέχρι στιγμής. Παρά το γεγονός ότι έχει δοκιμάσει σε διάφορους προορισμούς. Τώρα ανήκει στη Ζενίτ-2, με την οποία μάλιστα έχει κάνει θραύση, με 12 γκολ σε 15 συμμετοχές και είναι ο πρώτος σκόρερ της.

Μέχρι τώρα, όμως; Αυτό έχει σημασία. Καταρχάς στην πρώτη ομάδα της Ζενίτ, της τρέχουσας ομάδας του δηλαδή, έχει μόλις μία συμμετοχή. Πού να χωρέσει σε ένα τέτοιο ρόστερ;

Οι προϋποθέσεις του υποψήφιου αποκτήματος του Παναθηναϊκού, όμως, δεν ήταν καθόλου τέτοιες. Ο Πανιούκοφ ήταν προϊόν των ακαδημιών ολόκληρης Ντιναμό Μόσχας, με την οποία μάλιστα έκανε έξι συμμετοχές σκοράροντας και ένα γκολ. Αλλά σε επίπεδο συλλόγων, δεν στέριωσε πουθενά.

Περίεργο, για ένα παιδί που μετρήστε: Με την Εθνική U17 της Ρωσίας είχε 3 γκολ σε 7 συμμετοχές. Με την Εθνική U18 της χώρας του είχε 11 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές! Με την Εθνική U19 είχε 4 γκολ σε 8 παρουσίες. Και με την Εθνική Ρωσίας U21 είχε σκοράρει 8 γκολ σε 17 συμμετοχές.

Θα έλεγε κανείς ότι αυτός πάει …βουρ για την μεγάλη Εθνική. Και μάλιστα πότε; Τώρα που η Ρωσία ετοιμάζεται να διοργανώσει το Μουντιάλ στη χώρα της. Αλλά η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο δεν τον έχει βοηθήσει.

Η Ντιναμό Μόσχας μέσα σε δύο χρόνια, από το 2013 έως το 2015, τον έδωσε δανεικό σε τέσσερις ομάδες. Κίμκι (8 συμμετοχές – 0 γκολ), Σπάρτακ Νάλτσιλκ (12 συμμετοχές – 2 γκολ), Μπάλτικα Καλίνινγκραντ (7 συμμετοχές – 1 γκολ) και την Ατλάντας από την Λιθουανία.

Εκεί ο Πανιούκοφ κάνει το μπαμ. Σε 15 αγώνες βάζει 17 γκολ! «Τα σπάει», με λίγα λόγια. Η Ατλάντας τον αποκτά αλλά δώστου πάλι οι δανεισμοί. Γαλλία: Αζαξιό (23 συμμετοχές – 6 γκολ), Αζαξιό-2 (5 συμμετοχές – 7 γκολ). Πορτογαλία: Μπράγκα (χωρίς συμμετοχή), Μπράγκα-2 (6 συμμετοχές – 0 γκολ). Καριέρα που έφθινε. Ίσως και με την ψυχολογία ενός ανθρώπου που ήθελε να νιώθει πιο χρήσιμος στην ομάδα του.

Το καλοκαίρι η Ζενίτ τον πήρε ως ελεύθερο. Το να τον δώσει στον Παναθηναϊκό ως δανεικό, ίσως να είναι και για εκείνη πολύτιμο. Διότι ίσως έτσι μάθει κι εκείνη, τι είδους ποδοσφαιριστή έχει στα χέρια της, αφού θα τον δει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΙΟΥΚΟΦ…

https://www.youtube.com/watch?v=E86Yh4yEzYY

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ