Ενας άσημος 19χρονος, πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Ενας άσημος 19χρονος, πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Ποιος Μέσι και Kριστιάνο Ρονάλντο; Ο Φαΐκ Μπολκιάχ, ανηψιός του Σουλτάνου του Μπρουνέϊ είναι κληρονόμος 17 δις ευρώ!

Όποιον και να ρωτήσει κανείς, κάνοντας ένα πρόχειρο γκάλοπ για τον πλουσιότερο παίκτη παγκοσμίως, οι απαντήσεις που θα λάβει είναι σχεδόν τυποποιημένες. Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ. Άντε να θυμηθεί κανείς τα 38 εκ. ευρώ που έπαιρνε, μέχρι πρότινος, ο Καρλίτος Τέβες, από την Σανγκάη Σενχούα βάζοντας κι εκείνον στο…κάδρο.

Μόνο που αυτές οι απαντήσεις είναι λανθασμένες όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο. Γιατί ουδείς των προαναφερθέντων, αλλά και γενικότερα ουδείς που κλωτσάει μπάλα, παγκοσμίως, μπορεί να καυχηθεί ότι διαθέτει κληρονομιά 17… δις ευρώ!

Ουδείς πλην του Φαΐκ Μπολκιάχ!

Ποιος είναι αυτός θα αναρωτηθείτε και δεν θα έχετε και πολύ άδικο.

Πρόκειται για 19χρονο μεσοεπιθετικό της Λέστερ, αλλά τα λεφτά δεν τα έχει βγάλει από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και την ένταξη του στις «αλεπούδες», αλλά εξαιτίας του ότι είναι ανιψιός του σουλτάνου του Μπρουνέϊ, Χασανάλ Μπολκιάχ, ο οποίος θεωρείται από τους πλουσιότερους ανθρώπους της υφηλίου (αν όχι πλουσιότερος)!

Πατέρας του είναι ο Τζέφρι Μπόλκια, πρίγκηπας του νησιωτικού συμπλέγματος στον Ειρηνικό Ωκεανό, διάσημος γιατί ξοδεύει περί τα 40 εκ. ευρώ μηνιαίως σε αγορές πανάκριβων ρολογιών, χρυσών στυλογράφων και σούπερ αυτοκινήτων.

Λέγεται ότι στην κατοχή του έχει 2.300 αυτοκίνητα τύπου Μπέντλεϊ, Φεράρι και Ρολς Ρόϊς. Ωστόσο είναι και παθιασμένος με την μουσική. Τόσο που, στα 50α του γενέθλια, είχε ξοδέψει 14 εκ. ευρώ για ένα ιδιωτικό σόου του μακαρίτη Μάϊκλ Τζάκσον!

Ο πρίγκηψ, η τίγρη και η διαδρομή

Όπως γίνεται αντιληπτό λίγα πράγματα δεν μπορούν ν’ αγοράσουν οι «γαλαζοαίματοι» του Μπρουνέϊ. Ωστόσο ο νεαρός Φάϊκ, που στο όνομα του φέρει τον τίτλο του «πρίγκηπα», αντί να καθίσει στην εξωτική του χώρα, να απολαμβάνει τα αμύθητα πλούτη της οικογενείας του και να παίζει μπάλα με την…τίγρη που έχει για κατοικίδιο (!) κυνηγά το όνειρο του που δεν είναι άλλο από το να αγωνιστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Ονειρεύομαι να παίξω ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο από μικρός… » λέει και ξαναλέει σ’ όσους τον ρωτούν σχετικά με την επιλογή του ο «Μίδας» του παγκόσμιου φούτμπολ,
Μετά τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα, του γεννημένου στο Λ.Α. Φάϊκ, στην Νιούμπερι, μετακινήθηκε στα, διάσημα, τμήματα υποδομής της Σαουθάμπτον (2009) κι ακολούθως (2013) σ’ εκείνα της Άρσεναλ. Το 2014 αποδέχθηκε την πρόταση της Τσέλσι για 2ετές, επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά άφησε τους «μπλε», το Δεκέμβρη του 2015, για να πάει στην Λέστερ που του προσέφερε 3ετες. Ωστόσο ακόμη δεν έχει αγωνιστεί στην πρώτη της ομάδα.

Μιλώντας στη «Μirror» ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Μπρουνέϊ (κληρονομικό δικαιώματει προφανώς) αναφέρθηκε στην στάση ζωής του: «Παίζω ποδόσφαιρο από μικρός. Θυμάμαι, από πιτσιρίκι μου άρεσε να μπαίνω στο γήπεδο με την μπάλα στα πόδια. Οι γονείς μου με υποστήριξαν, αλλά με προετοίμασαν, σταθερά, σωματικά και ψυχολογικά και σήμερα είναι σημεία αναφοράς μου, αφού με βοήθησαν να υλοποιήσω τον στόχο μου».
Προφανώς πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να έχουν τους γονείς του Φαΐκ για να υλοποιήσουν τους δικούς τους…

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟ ΠΑΙΚΤΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ…

https://www.youtube.com/watch?v=MNBOg3P4yow

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ