Τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού του 2018 που απλά δεν χάνονται!

Τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού του 2018 που απλά δεν χάνονται!

Ρίχνοντας μια ματιά στο αγωνιστικό καλεντάρι του 2018, σίγουρα θα διαπιστώσετε πως είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά με πολλά και σημαντικά αθλητικά γεγονότα! Το10gr σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα από αυτά.

Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, μηχανοκίνητος αθλητισμός… Ό,τι και να προτιμάει κανείς σίγουρα δεν θα μείνει απογοητευμένος από το 2018 που περιλαμβάνει μερικά πολύ μεγάλα αθλητικά γεγονότα με κορυφαίο όλων το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακόμα και χωρίς μεγάλα ραντεβού για τον στίβο ή για το διεθνές μπάσκετ, το αθλητικό καλεντάρι του 2018 είναι απολαυστικό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα μεγαλύτερα events της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Australian Open 2018

Το πρώτο μεγάλο τουρνουά τένις παραδοσιακά κάθε χρόνο γίνεται στην Αυστραλία και την Μελβούρνη. Στη σκληρή επιφάνεια από γρασίδι που χαρακτηρίζει το τουρνουά αυτό, πολυνίκεις στην πιο πρόσφατη Ιστορία τους θεσμού είναι οι Νόβακ Τζόκοβιτς (6 τίτλοι) και Σερίνα Γουίλιαμς (7 τίτλοι). Θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου και θα υπάρχει έντονο Ελληνικό ενδιαφέρον μιας και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό ενός μεγάλου τουρνουά.

 

NFL Super Bowl LII

Τεράστιο αθλητικό event στις ΗΠΑ. Αφορά τον τελικό του πρωταθλήματος του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και είναι ένα θέμα που καθηλώνει εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές και μεταδίδεται σε πάνω από 200 χώρες. Είναι χαρακτηριστική η μάχη που γίνεται για το ποιες εταιρίες-επιχειρήσει θα διαφημιστούν κατά τη διάρκεια του Τελικού. Πολυνίκεις του Super Bowl που θα λάβει χώρα στη Μινεσότα, είναι οι Πίτσμπεργκ Στίλερς (6 κατακτήσεις) και ακολουθούν οι περσινοί νικητές Νιου Έγκλαντ Πάτριοτς (5 κατακτήσεις).

 

NBA All-Star 2018

Η αγαπημένη συνήθεια των απανταχού μπασκετόφιλων ανά την υφήλιο. Φέτος θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες από τις 16 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και όλοι περιμένουμε να δούμε το κλασικό μενού. Τον διαγωνισμό τριπόντων, τον περιβόητο διαγωνισμό καρφωμάτων και φυσικά το ματς Δύσης-Ανατολής που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες λόγω του Γιάννη Αντετοκούνμπο που συμμετείχε πέρσι για πρώτη φορά στη βασική πεντάδα της Ανατολής. Giannis Antetokounmpo #nbavote λοιπον…

 

 

2018 Winter Olympic Games

 

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Και αυτοί γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και φέτος είναι η σειρά της Νότιας Κορέας και της Πιονγκτσάνγκ να φιλοξενήσει τη διοργάνωση από τις 9 μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου. Στη χώρα μας δεν είναι τόσο δημοφιλής λόγω έλλειψης αθλητών που να ξεχωρίζουν, εξ’ αιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που δεν ευνοούν την ανάπτυξη τέτοιου είδους αθλημάτων.

 

2018 Paralympic Games

 

Φέτος είναι και χρονιά Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν και αυτοί στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Αναμένεται η συμμετοχή 42 κρατών και πάνω από 550 αθλητών που θα λάβουν μέρος σε 5 αγωνίσματα που χωρίζονται σε 80 υποκατηγορίες. Θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι και τις 18 Μαρτίου.

 

2018 Masters Tournament

 

Το πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά γκολφ (Masters) του 2018 θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ και την Πολιτεία της Τζόρτζια το 3ήμερο 5-8 Απριλίου.

 

2018 EuroLeague Final Four

Από τις… αγαπημένες ασχολίες των Ελλήνων φίλων του μπάσκετ, καθώς πότε ο Ολυμπιακός και πότε ο Παναθηναϊκός βρίσκουν τον τρόπο να φτάνουν στα Final 4 και να ερίζουν για το βαρύτιμο τρόπαιο μαζί με ευρωπαϊκά μεγαθήρια όπως οι Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Φέτος το Final 4 θα διοργανώσει η Σερβία στο… μπασκετικό Βελιγράδι και πολλοί φίλοι του μπάσκετ ήδη κάνουν οικονομίες και έχουν σημαδέψει στο ημερολόγιο τις 18-19 και 20 Μαΐου.

 

2018 UEFA Champions League Final

Παραδοσιακά, το πιο λαμπερό αθλητικό γεγονός που τυγχάνει την υψηλότερη θέαση από κάθε ανάλογη διοργάνωση ανά την υφήλιο. Θα έχουμε και πάλι τη Ρεάλ στον θρόνο του ευρωπαϊκού συλλόγου; Ή η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε έχει άλλη άποψη. Δεν πρέπει όμως να παραβλέπουμε και τα πανίσχυρα αουτσάιντερ Μάντσετσερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν που δείχνουν να κάνουν τα σωστά βήματα και είναι έτοιμες να μπουν στο κάδρο των εν δυνάμει κατακτητών. Ραντεβού λοιπόν στις 26 Μαΐου για να μάθουμε τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο.

 

NBA Finals 2018

82 αγώνες στην κανονικοί περίοδο, μια επίπονη σειρά play off και δυο Τελικοί Περιφερειών Όλα αυτά για να φτάσουμε στις 31 Μαΐου και το πρώτο παιχνίδι των Τελικών του ΝΒΑ. Σε μια σειρά best of 4 (που κρίνεται στις 4 νίκες), θα αναδειχθεί το αργότερο μέχρι τις 17 Ιουνίου ο νέος πρωταθλητής. Θα έχουμε μια από τα ίδια όπως την επί τρία χρόνια αναμέτρηση των Κλίβελαντ Καβαλίερς κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ή οι Χιουστον Ρόκετς και οι Μπόστον Σέλτικς μπορούν να μπουν σφήνα;

 

2018 Fifa World Cup

Από τις 14 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Ιουλίου όλη η υφήλιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπαίνει και πάλι στην καθημερινότητά μας το ερχόμενο καλοκαίρι, στα γήπεδα της Ρωσίας. Μπορεί η Ελλάδα να μην κατάφερε να είναι σε ένα ακόμα τουρνουά παρούσα, όμως όλα τα μεγάλα αστέρια θα είναι εκεί, Θα μπορέσουν επιτέλους ο Μέσι ή ο Ρονάλντο να κατακτήσουν το Άγιο Δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου που τόσο πολύ λείπει από την υπέρλαμπρη συλλογή τίτλων και διακρίσεων που έχουν στο παλμαρέ τους την τελευταία δεκαετία;

 

NBA Draft 2018

Η διαδικασία με την οποία εισάγονται στο ΝΒΑ νέα ταλέντα από τα αμερικάνικα Πανεπιστήμια και την Ευρώπη. Θα είναι στο φετινό Νο.1 του Draft το παιδί θαύμα της Ρεάλ, Λούκα Ντόντσιτς. Θα έχουμε κάποιον ακόμα Έλληνα σε καλή θέση στα Draft που θα κάνει το ταξίδι για την άλλη όχθη του Ατλαντικού; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και όχι μόνο θα δωθούν στην λαμπρή τελετή της 21ης Ιουνίου.

 

24 Hours of Le Mans   

Le Mans. Ένα όνομα, μια ιστορία για τον πιο φημισμένο αγώνα αντοχής 24 ωρών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Φέτος για 86η φορά, το διήμερο 16-17 Ιουνίου, το Λε Μαν της Γαλλίας και η πίστα Le Mans Circuit de la Sarthe θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής κάθε φιλάθλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

2018 Wimbledon Championships

Το διάσημο Grand Slam του Λονδίνου. Στο χορτάρι των κορτ της Αγγλικής πρωτεύουσας θα δώσει και πάλι ραντεβού η αφρόκρεμα του παγκόσμιου τένις από στις 2 Ιουλίου. Θα μπορέσει ο Βασιλιάς του χορταριού να κατακτήσει το Wimbledon για 9η φορά στην καριέρα του; Θα υπάρξει και άλλη έκπληξη στις γυναίκες μετά την περσινή κατάκτηση από την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα; Θα έχουμε τις απαντήσεις στις 15 Ιουλίου.

 

2018 Tour de France

Ο γύρος της Γαλλίας είναι ο πιο γνωστός ίσως ποδηλατικός αγώνας. 21 διαδρομές με διαφορετική κλίση εδάφους και δυσκολία και πάνω από 3329 χιλιόμετρα περιμένουν τους ποδηλάτες σε μια εξαντλητική δοκιμασία που αρχίζει στις 7 Ιουλίου και τελειώνει στις 29 του ίδιου μήνα.

 

2018 F1 Abu Dhabi Grand Prix

Στις 25 Νοεμβρίου πέφτει η αυλαία του Βασιλιά των μηχανοκίνητων σπορ. Στο τελευταίο grand prix της Formula 1 στο Αμπού Ντάμπι θα ξέρουμε τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή. Φέτελ ή Χάμιλτον, Mc Laren ή Ferrari, ευχή όλων μας είναι να παρακολουθήσουμε αναμετρήσεις με έντονο ανταγωνισμό και αγωνία και ει δυνατόν να κριθεί ο Τίτλος στο Αμπού Ντάμπι!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ