To πρότζεκτ Μόντσι αποδίδει στην Ρόμα!

To πρότζεκτ Μόντσι αποδίδει στην Ρόμα!

Νωρίτερα απ’ ότι θα περίμενε ο πλέον αισιόδοξος φίλος της, άρχισε η Ρόμα να δρέπει τους καρπούς της συνεργασίας με τον Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερντέχο. Ο, κατά κόσμον, «Μόντσι» δικαιώνει τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου τεχνικού διευθυντή παγκοσμίως. Ο 49χρονος Ισπανός, μετά από μία, μέτρια, 11ετη καριέρα γκολκίπερ, στα τμήματα υποδομης και την πρώτη ομάδα της […]

Νωρίτερα απ’ ότι θα περίμενε ο πλέον αισιόδοξος φίλος της, άρχισε η Ρόμα να δρέπει τους καρπούς της συνεργασίας με τον Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερντέχο. Ο, κατά κόσμον, «Μόντσι» δικαιώνει τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου τεχνικού διευθυντή παγκοσμίως. Ο 49χρονος Ισπανός, μετά από μία, μέτρια, 11ετη καριέρα γκολκίπερ, στα τμήματα υποδομης και την πρώτη ομάδα της Σεβίλλης, άλλαξε την στολή του τερματοφύλακα, με το κοστούμι, κάνοντας το όνομα του συνώνυμο της επιτυχίας.

Γιατί όχι μόνο μεταμόρφωσε τις Ακαδημίες των Ανδαλουσιάνων, αναδεικνύοντας παίκτες όπως οι Καπέλ, Χεσούς Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Ρέγες, αλλά με τις διασυνδέσεις του, διαμόρφωσε ένα, παγκόσμιο, δίκτυο 700 σκάουτερς, που απέφεραν «λαβράκια» όπως οι Ντάνι Άλβες, Ζούλιο Μπαπτίστα, Αντριάνο, Φάτσιο, Σεϊντού Κεϊτά και Ράκιτιτς. Η πώληση τους απέφερε κέρδος μεγαλύτερο των 200 εκ. ευρώ στους Σεβιγιάνους, που όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν στην Πριμέρα, επί της 17χρονης παρουσίας του, αλλά βίωσαν την καλύτερη περίοδο τους, κατακτώντας 9 τρόπαια.

Δύο κύπελλα (2007, 2010), ένα εγχώριο σούπερ καπ (2007), πέντε Εuropa League, εκ των οποίων τα τρία σερί (2006, 2007, 2014, 2015, 2016) – αμφότερα ρεκόρ – κι ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2006) αποτέλεσαν πειστήρια επιτυχίας, προκαλώντας συνωστισμό ενδιαφερομένων, μόλις γνωστοποιήθηκε ότι αποχωρεί από την Σεβίλλη!

Καίτοι η Ρεάλ Μαδρίτης φερόταν να ενδιαφέρεται σφόδρα, κατέληξε στην Ρόμα με 4ετες συμβόλαιο. Εκείνος ανέλαβε, με το ειδικό του βάρος και την αποστασιοποίηση του από τα ιταλικά ποδοσφαιρικά δρώμενα, να πράξει ότι δεν μπόρεσε κανείς προκάτοχος του: ν’ ανακοινώσει στον Φραντσέσκο Τότι το φινάλε της ποδοσφαιρικής καριέρας του, δίχως να προκληθεί…εμφύλιος!

Μετά από ένα καλοκαίρι με κέρδη 25 εκ. ευρώ, από το μεταγραφικό ισοζύγιο, εισέρρευσαν άλλα 65 εκατομμύρια, από το Τσάμπιονς Λιγκ, που ικανοποιούν τη διοίκηση Παλότα, αφού δικαιώνουν το προσωνύμιο του ως ποδοσφαιρικού Μίδα!

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά, πέρσι τέτοιο καιρό, οι Ρωμαίοι καρπώνονταν μόλις 6,5 εκατ. ευρώ, στο Εuropa League.

Χαρούμενοι, όμως, είναι κι οι τιφόζι, αφού κι αγωνιστικά όλα βαίνουν πέραν πάσης προσδοκίας: Πρόκριση ως πρώτη σ’ έναν όμιλο με Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στο πρωτάθλημα είναι 4η στο -5 από την κορυφή, αλλά με ματς λιγότερο. Ήδη μετρά 5 πόντους περισσότερους, στο Καμπιονάτο, από πέρσι.

Η επιμονή για Ντι Φραντσέσκο

Στον Ίβηρα προσμετράται κι  επιμονή στην επιλογή Ντι Φραντσέσκο, ως διαδόχου του Σπαλέτι.

Οι δύο τους συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παίκτης που δεν πωλείται, αρκεί να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ομάδας. Έτσι έφυγαν Ρίντιγκερ, Σαλάχ και παραλίγο ο Μανωλάς για τη Ζενίτ (δεν τα βρήκαν στο νόμισμα πληρωμής του). Προωθήθηκαν νέοι κι αποκτήθηκαν παίκτες εγνωσμένης αξίας (Κολάροφ, Γκοναλόνς).

Κι αν οι πιο ακριβές του μεταγραφές (Σικ, Κάρσντροπ) καθηλώθηκαν από τραυματισμούς η ομάδα έμεινε ανεπηρέαστη αφού έχει μεγαλύτερο ροτέϊσον από τα προηγούμενα χρόνια. Εξάλλου με τις κινήσεις του μειώθηκε το κόστος μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών από 100 εκ. ευρώ στα 91. Η διαφορά των 9 εκ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε στην ανανέωση των Φάτσιο, Μανωλά, Περότι. Κινήσεις – εγγύηση συνέχειας του πρότζεκτ του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ