Όταν τα τατουάζ ποδοσφαιριστών αποτίουν φόρο τιμής (pics)

Όταν τα τατουάζ ποδοσφαιριστών αποτίουν φόρο τιμής (pics)

Εννέα ξεχωριστές ιστορίες για τα γεγονότα που χώρεσαν στο μελάνι των τατουάζ αστέρων του ποδοσφαίρου!

Τα τατουάζ είναι κομμάτι αναπόσπαστο στη φιγούρα της συντριπτικής πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών σήμερα. Κάποιοι τα κάνουν απλά για να ακολουθήσουν τις επιταγές της μόδας, άλλοι γιατί τα θεωρούν έργα τέχνης, άλλοι κρύβουν εκπληκτικές ιστορίες πίσω από  τη ζωγραφική στο σώμα τους. Κάποιες φορές μια μηχανική βελόνα γράφει ιστορίες που αξίζουν να διαβαστούν. Φυλακίζει στιγμές και αναμνήσεις που δείχνουν ότι πολλοί από τους αστέρες της μπάλας, κρύβουν στο σώμα τους ιστορίες ιδιαίτερες, που τους κάνουν να μοιάζουν πιο γήινοι μακριά από τους προβολείς των γηπέδων.

Διαβάστε παρακάτω τι κρύβει το μελάνι στα σώματα των Σέρχιο Ράμος, Άντονι Νόκαρτ, Αρτούρο Βιδάλ, Μάουρο Ικάρντι, Χάρι Άρτερ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Γκάμπριελ Ζεσούς, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Μαουρίσιο Πινίγια.

Σέρχιο Ράμος

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, έχει καλύψει σχεδόν εξολοκλήρου το σώμα του με τατουάζ, συμπεριλαμβανομένων και μερικών αριθμών στα δάχτυλά του.
«Το πνεύμα των νεκρών βρίσκεται στη μνήμη των ζωντανών», γράφει στον δεξή και τον αριστερό δικέφαλο. Το συγκεκριμένο τατουάζ έγινε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη στις 11/9 το 2011 και στη Μαδρίτη στις 11/3 το 2004.

Ο Ισπανός διεθνής έχει επίσης ένα μεγάλο αστέρι του Δαβίδ στη μνήμη του στενού φίλου του και του πρώην συμπαίκτη, Αντόνιο Πουέρτα, ο οποίος έχασε τη ζωή του μόλις στα 22 του χρόνια, καταρρέοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε ένα παιχνίδι της Σεβίλλης εναντίον της Χετάφε τον Αύγουστο του 2007.

Άντονι Νόκαρτ

Ο επιθετικός της Μπράιτον, Άντονι Νόκαρτ, έχει ένα τατουάζ στη μνήμη του πατέρα του Πάτρικ. Ο μπαμπάς του πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο, σε ηλικία 63 ετών και ο Γάλλος άσος θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του με μελάνι στο στήθος του. Ο Νόκαρτ έχει δηλώσει: «Τα χρωστάω όλα στον πατέρα μου γιατί έκανε τα πάντα για μένα και είμαι εδώ σήμερα χάρη σε εκείνον».

Αρτούρο Βιδάλ

Ο αστέρας της Μπάγερν Μονάχου, Αρτούρο Βιδάλ, έχει πολλά τατουάζ στο δέρμα του – συμπεριλαμβανομένου και ενός που απεικονίζει μια ένεση ινσουλίνης. Το συγκεκριμένο τατουάζ του έκανε πέρυσι στη δεξιά πλευρά των κοιλιακών του μυών, όταν ο γιος του Αλόνσο, τώρα ηλικίας 8 ετών, είχε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1.

Μάουρο Ικάρντι

Ο Αργεντινός επιθετικός της Ίντερ έκανε πρόσφατα ένα νέο εντυπωσιακό τατουάζ που απεικονίζει το κεφάλι ενός λιονταριού, μαζί με το όνομα της κόρης του Φραντέσκα και εκείνος της Ιζαμπέλα. Ωστόσο, ένα tattoo που είχε κάνει πριν από τρία χρόνια είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο για εκείνον, καθώς εκεί αναγράφονται τα ονόματα των τριών παιδιών που έχει η σύζυγός του με τον πρώην της, Μάξι Λόπες. «Βαλεντίνο, Κονσταντίνο, Μπενέδικτο, λατρεύω αυτούς τους τρεις μικρούς αγγέλους». Ο Ικάρντι και ο Λόπες ήταν συμπαίκτες στη Σαμπντόρια όταν έπεσαν πάνω στην εκρηκτική Γουάντα Νάρα.

Χάρι Άρτερ

Ο αστέρας της Μπόρνμουθ, Χάρι Άρτερ, και η γυναίκα του Ράσελ Ίρβιν έχασαν το παιδί που μόλις είχε έρθει στον κόσμο (στις 10/12/2013). Η κόρη τους Ρενέ η οποία γεννήθηκε νεκρή οδήγησε τον Άρτερ να κάνει ένα τατουάζ στο εσωτερικό του δεξιού του βραχίονα αφιερωμένο σε εκείνη: «Οι αναποδιές της ζωής ανοίγουν το δρόμο για τις επιστροφές». Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους το ζευγάρι έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι το οποίο ονόμασαν Ρενέ.

Ρομπέρτο Φιρμίνο 

Ο Βραζιλιάνος άσος της Λίβερπουλ έχει στο σώμα του φωτογραφίες τόσο της μητέρας του, όσο και του πατέρα του στο δεξί του χέρι, όσο και ένα μήνυμα στα γερμανικά στην πλάτη του που μεταφράζεται ως «αδιάκοπη αγάπη για την οικογένεια». Επίσης στο δεξί του χέρι έχει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα τετράφυλλο τριφύλλι ως ένδειξη τύχης, και το σύμβολο της ειρήνης. Και δεν σταματάμε εδώ, έχει επιπλέον το έτος «1991» που αντιπροσωπεύει το έτος που γεννήθηκε. Το καλύτερο, όμως, είναι στο στήθος του και μάλιστα στα ελληνικά…

Πάνω από το Βαλεντίνα Φιρμίνο που είναι το όνομα της κόρης του υπάρχουν τα εξής λόγια: «ο Θεός είναι πιστός» που είναι γραμμένο στα ελληνικά και όχι τόσο… εύστοχα.

Γκάμπριελ Ζεσούς

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα καταπληκτικό τατουάζ αφιερωμένο στη μητέρα του Βέρα η οποία ανέθρεψε μόνη της τα τέσσερα παιδιά της σε μια φτωχή συνοικία του Σάο Πάολο κι έτσι εκείνος ως μια ελάχιστη αναγνώριση των θυσιών της την ζωγράφισε για πάντα πάνω του.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μια συγκεκριμένη αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Καέν και το τέρμα που πέτυχε εκείνο το βράδυ θα κατέχουν για πάντα ξεχωριστή θέση στην πορεία της καριέρας του. Ο Ίμπρα έστειλε τότε ένα ηχηρό μήνυμα από άκρη σε άκρη της γης για ένα πολύ σημαντικό σκοπό. Ο Σουηδός σούπερ σταρ έβγαλε τη φανέλα του αποκαλύπτοντας το σώμα του το οποίο κοσμούσαν πενήντα ονόματα ανθρώπων.

Carmen, Mariko, Antoine, Lida και Rahma ήταν μερικά από τα προσωρινά τατουάζ που έκανε για να δείξει την στήριξή του στο Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών. «Υπάρχουν ονόματα που κανείς δεν νοιάζεται να θυμάται», δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Μαουρίσιο Πινίγια

Ο Χιλιανός επιθετικός, Μαουρίσιο Πινίγια, ήταν κάποια… εκατοστά μακριά από το να γίνει εθνικός ήρωας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Η Χιλή έπαιζε με την Βραζιλία στο πλαίσιο της φάσης των «16» του θεσμού και με το παιχνίδι να είναι ισόπαλο 1-1, στο τελευταίο λεπτό του πρόσθετου χρόνου, ο Πινίγια που είχε περάσει ως αλλαγή, επιχείρησε να «κλέψει» τη νίκη από τη σελεσάο, με το σουτ του όμως να πηγαίνει στο δοκάρι κι εκείνος από ήρωας να γίνεται τελικά ο μοιραίος της βραδιάς. Η στιγμή τον στιγμάτισε κι έτσι αποφάσισε να τη χαράξει για πάντα πάνω του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ