Όταν ο Μέσι κάθεται στον πάγκο

Όταν ο Μέσι κάθεται στον πάγκο

Ο Αργεντινός, που, προ διετίας, παραλίγο να «φάει» τον Λουίς Ενρίκε, δέχθηκε την απόφαση Βαλβέρδε να μην ξεκινήσει στο Τορίνο

Μία ώρα πριν τον αγώνα στο Τορίνο μεταξύ Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα τα δημοσιογραφικά γραφεία πήραν φωτιά στην ανάγνωση των ενδεκάδων. Ο Λιονέλ Μέσι ήταν στον πάγκο. Την αρχική έκπληξη διαδέχθηκε η αναζήτηση των αιτίων.

Ο Γκιγιέρμο Αμορ, παλαίμαχος κι υπεύθυνος θεσμικών κι αθλητικών σχέσων της Μπαρτσελόνα, διευκρίνησε ότι αποτελούσε «τεχνική απόφαση». Αποτέλεσμα; Περισσότερες κάμερες να εστιάζουν τον αναπληρωματικό, Μέσι παρά τον αγωνιστικό χώρο! Μόνο που στο Πιεμόντε δεν είχαμε ριμέϊκ όσων συνέβησαν την 4η Ιανουαρίου του 2015, στο Ανοέτα, του Σαν Σεμπαστιάν, κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ., όταν ο Λουίς Ενρίκε είχε αφήσει το κορυφαίο όπλο της Μπάρτσα εκτός 11αδας ένα ημίχρονο.

Ο μπαρουτιασμένος Μέσι, όχι μόνο δεν κατάφερε ν’ αλλάξει το ρου του αγώνα (ήττα 1-0), αλλά παραλίγο να οδηγήσει στο ταμείο ανεργίας τον, τότε, προπονητή του, που τον άφησε εκτός λόγω καθυστερημένης επιστροφής, από την Αργεντινή, μετά τη  Χριστουγεννιάτικη διακοπή! Θρυλείται ότι του’ πε ειρωνικά, πριν μπει: «Τώρα είμαι καλός;»

Ακολούθως, στην καθιερωμένη, ανοικτή για το κοινό, προπόνηση ήταν «αδικαιολογήτως απών» κι ο Λουίς Ενρίκε «επί ξύλου κρεμάμενος»  Σώθηκε από την παρέμβαση των παλιοσειρών (Τσάβι, Ινιέστα) και του προέδρου Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Εκείνο το «θερμό επεισόδιο» αποτέλεσε καύσιμο της «έκρηξης» της Μπάρτσα οδηγώντας την στο 2ο τρεμπλ της ιστορίας της!

Έκτοτε, η παραμονή Μέσι στον πάγκο, όντας υγιής, αποτέλεσε θέμα έκτακτων δελτίων!

Τέσσερα ματς αναπληρωματικός σε 2 χρόνια!

Συνέβη, μόλις, τετράκις την προηγούμενη 2ετία! Στις 12/09/15 στο Καλντερόν, όταν μπήκε και σκόραρε το 2-1 επί της Ατλέτικο και στο «κλάσικο» του Μπερναμπέου (21/11/15), που η Μπάρτσα κέρδισε 4-0, αλλά προερχόταν από τραυματισμό.

Πέρσι έμεινε στον πάγκο, κόντρα στην Αλαβές (10/09/16), μία ώρα, αλλά ούτε η είσοδος του γλίτωσε τους Καταλανούς από εντός έδρας ήττα (1-2).

Τελευταία φορά «παγκίτης» ήταν στις 15/10/16, με την Λα Κορούνια στο Καμπ Νόου! Μπήκε στο 55’ διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Κατά τα λοιπά, βασικός κι αναντικατάστατος 61, σερί, αγώνες!

Έτσι η είδηση ότι ο Βαλβέρδε το τόλμησε, πρώτη φορά, προκάλεσε συναγερμό!. Για την ακρίβεια ο τεχνικός από την Εξτρεμαδούρα τον είχε «κόψει» και στο ματς Κυπέλλου στην Μούρθια (0-3) στις 24 Οκτώβρη.

Αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε να «ζεστάνει πάγκο» από το 2013, στον προημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν. Που, ως Ελ Σιντ (καθότι τραυματίας), μπήκε στο 62’ κι 9 λεπτά μετά ήρθε το 1-1 της πρόκρισης

Ο Μέσι, που κάποτε τον παρακαλούσε, μάταια, ο Γκουαρντιόλα να βγει από «τελειωμένα» ματς, δείχνει να ωριμάζει, συνειδητοποιώντας, στα 30 του, ότι δεν είναι Σούπερμαν.
Εξάλλου, υπάρχει το παράδειγμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν κομβικός στο φινάλε της περσινής σεζόν, λόγω της  συντήρησης του Ζιντάν.

Επίσης, ο Μέσι έχει κατά νου πως η φετινή σεζόν καταλήγει στην Ρωσία, όπου, ως αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής, φιλοδοξεί να κατακτήσει το  Μουντιάλ και θέλει να φτάσει όσο πιο «φρέσκος» γίνεται.

Το αυτό επιθυμεί κι ο Βαλβέρδε, στα κρίσιμα ματς και πιστώνεται την αναίμακτη επανάσταση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ