Κούδας : Γενέθλια για το σύμβολο του ΠΑΟΚ

Κούδας : Γενέθλια για το σύμβολο του ΠΑΟΚ

Ξεχωριστή μέρα η σημερινή για τον μεγάλο Γιώργο Κούδα, καθώς ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, έκλεισε 71 χρόνια ζωής

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο παίκτης σύμβολο του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας κλείνει σήμερα τα 71 του χρόνια. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του δικέφαλου κι ένας εκ των κορυφαίων συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έγραψε μια ξεχωριστή ιστορία.

Γεννημένος την 23η Νοεμβρίου του 1946 στον Άγιο Παύλο στη Θεσσαλονίκη, έδειξε από μικρός την ιδιαίτερη κλίση και το ταλέντο που είχε στο ποδόσφαιρο. Όλοι αναγνώριζαν πως ο νεαρός Κούδας μπορούσε ν’ αφήσει εποχή κι αυτός δεν τους διέψευσε.

Ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ σε μια περίοδο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα (1975-1976) και δύο Κύπελλα (1972 και 1974) και αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους της ομάδας του. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει παίκτης που να ξεπερνά σε δημοτικότητα τον τεράστιο Γιώργο Κούδα, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε περισσότερα από 700 ματς (αν συνυπολογίσει κάποιος και τα φιλικά). Δεν τον ονόμασαν τυχαία «Μεγαλέξανδρο». Μια εμβληματική φυσιογνωμία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ