ΑΕΚ, πόσο γρήγορα άλλαξες!

ΑΕΚ, πόσο γρήγορα άλλαξες!

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα η πρωταθλήτρια άλλαξε λουκ με νέο προπονητή, αποχωρήσεις παικτών ενώ εκκρεμούν ακόμη υποθέσεις σημαντικών ποδοσφαιριστών

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα ήταν για την ΑΕΚ αναμφίβολα η κορυφαία της σύγχρονης ιστορίας της. Παρά το κακό φινάλε με την ήττα και την αποκαρδιωτική εμφάνιση στον τελικό του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, το 2018 βρήκε την Ένωση πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια και με μια αξιόλογη μετά από καιρό πορεία στην Ευρώπη. 30 μέρες μετά από το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς όμως η εικόνα της πρωταθλήτριας έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό αν και είμαστε ακόμη στα μέσα του Ιούνη.

Αποχώρηση Χιμένεθ και έλευση Ουζουνίδη

Η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει επέλθει στον οργανισμό ΑΕΚ, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πάντα, έχει να κάνει με τον προπονητή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δε θα είναι πλέον το αφεντικό στα Σπάτα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τον αντικαθιστά. Ο Ανδαλουσιανός προπονητής στον οποίο –με τα καλά του και τα στραβά του- πιστώνεται μεγάλο μέρος της φετινής εξαιρετικής πορείας των «κιτρινόμαυρων», επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Λας Πάλμας αν και αρχικά φαινόταν πως θα συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ο Χιμένεθ στον 1,5 χρόνο περίπου που έμεινε στην ομάδα κατάφερε να αλλάξει άρδην την εικόνα της. Ειδικά στο πρώτο του εξάμηνο της σεζόν 2016-2017 όταν και αντικατέστησε τον Ζοσέ Μοράις, παρέλαβε μια ομάδα εκτός play off και την οδήγησε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι διοικούντες την Ένωση κινήθηκαν ταχύτατα και αντικατέστησαν τον Μανόλο Χιμένεθ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο οποίος καλείται να σηκώσει το βάρος της διατήρησης των σκήπτρων και να την κάνει και ακόμη καλύτερη όπως ο ίδιος δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίασή του.

Με το μυαλό μόνο στα αγωνιστικά θέματα μετά από πολύ καιρό ο Έλληνας τεχνικός, μένει να φανεί κατά πόσο θα καταφέρει να ανταποκριθεί επάξια στην αποστολή που ανέλαβε με τις ευλογίες του διοικητικού ηγέτη της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη που τον πιστεύει πολύ.

Απώλεια σημαντικών ποδοσφαιριστών

Πέραν του προπονητή η ΑΕΚ έχασε και σημαντικές μονάδες που είχαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στη γενικότερη πορεία της ομάδας. Αρχικά κάτι που φαινόταν από καιρό να έρχεται αλλά κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει, η αποχώρηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό.

Είναι δεδομένο ότι η πρωταθλήτρια έχασε τον πολυτιμότερο παίκτη της περασμένης σεζόν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Σέρχιο Αραούχο αποτελεί επίσης σημαντική απώλεια με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας να επιστρέφει στα Κανάρια Νησιά με τη λήξη του δανεισμού του. Αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο για τους ανθρώπους της ΑΕΚ μιας και δεν υπήρχε οψιόν στο συμβόλαιό του.

Η παρουσία του Χιμένεθ πλέον στη Λας Πάλμας αλλά και τα χρήματα που φέρεται να αξιώνει η ομάδα του για να παραχωρήσει τον Αργεντινό, αναγκάζουν ουσιαστικά την ΑΕΚ να στραφεί σε άλλες λύσεις για την γραμμή κρούσης.

Γιάκομπ Γιόχασον και Γιάννης Ανέστης δεν θα είναι και του χρόνου στην Ένωση με τον πρώτο μάλιστα να ανακοινώνεται πρόσφατα από τη Ρεν αλλά για τους δυο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ήταν γνωστό εδώ και μήνες πως δεν θα συνέχιζαν στην ομάδα.

Η περίπτωση του Βράνιες και οι ανανεώσεις

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι αυτό του Όγκνιεν Βράνιες με την Άντερλεχτ να έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον της μετά το Γενάρη. Οι πληροφορίες για πρόταση 2 εκατομμυρίων ευρώ από τους Βέλγους για την απόκτηση του Βόσνιου διεθνή, μπορεί να διαψεύστηκαν αρχικά από την Ένωση, όμως είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό με την υπόθεση να κρίνεται άμεσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Από κει και πέρα ο Βασίλης Μπάρκας ανανέωσε προ ημερών το συμβόλαιό του μέχρι το 2022 ενώ σειρά αναμένεται να πάρουν κι άλλοι παίκτες όπως ο Μπακάκης και ο Σιμόες με τις ανανεώσεις να είναι σε πρώτο πλάνο στην Ένωση ώστε να διατηρήσει τον βασικό της κορμό.

Παραμονή Λιβάγια, η περίπτωση Κονέ και ο Αλμπάνης.

Ένα από τα θέματα που έκαιγαν τους φίλους της ΑΕΚ ήταν η παραμονή του Λιβάγια που σε αντίθεση με τον Αραούχο ήταν ξεκάθαρα στα χέρια της ομάδας. Η ΑΕΚ πλήρωσε τη ρήτρα 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στη Λας Πάλμας και έκανε δικό της τον Κροάτη με τον οποίο είχε συμφωνήσει από πέρσι για συμβόλαιο 3 ετών με απολαβές περίπου 700 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Έτσι κράτησε ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της περσινής ομάδας και έναν παίκτη που βρίσκεται και σε εξαιρετική ηλικία (25 χρονών).

Όσον αφορά τον Παναγιώτη Κονέ ο ίδιος θέλει να μείνει στην ομάδα, τα έχει βρει με την Ένωση και αυτό που μένει είναι να βρεθεί η λύση με την Ουντινέζε με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Πιο πιθανό σενάριο φαντάζει ο Κονέ να βρίσκεται στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν οπού θα είναι συμπαίκτης και με τον Χρήστο Αλμπάνη τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ενίσχυση στις θέσεις που πονάει

Η έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη δε φαίνεται να αλλάζει τις προτεραιότητες της ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι μιας και ο Εβρίτης τεχνικός ταυτίζεται με το Μανόλο Χιμένεθ στο θέμα ενίσχυση. Επιθετικός και εξτρέμ είναι οι δύο βασικές ανάγκες που θέλει να καλύψει ο Ουζουνίδης όσον αφορά την 11άδα και στη συνέχεια και κάποιο οκτάρι ύστερα και από την αποχώρηση του Γιόχανσον.

Το αν και πόσοι ποδοσφαιριστές θα αποκτηθούν ακόμη βέβαια θα το κρίνουν και οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις που ίσως υπάρξουν αν έρθει κάποια πρόταση για ποδοσφαιριστή που θα ικανοποιεί τη διοίκηση.

Τέλος ενδεχόμενη πρόκριση της ΑΕΚ στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ που θα αποφέρει στην ομάδα μεγάλα οικονομικά οφέλη πιθανώς θα αναδιαμορφώσει τα μεταγραφικά πλάνα μιας και θα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί πιο άνετα στη μεταγραφική περίοδο του Αυγούστου που έτσι κι αλλιώς προσφέρει πάντα ευκαιρίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ