Ποδοσφαιρικό Ηράκλειο Κρήτης!

Ποδοσφαιρικό Ηράκλειο Κρήτης!

Ο Τζώρτζογλου που σάρωσε στις εκλογές της ΕΠΣΗ, ο ΟΦΗ που ανέβηκε στη SuperLeague, ο Εργοτέλης που σώθηκε αγκομαχώντας, ο Ηρόδοτος που «αγκαλιάζει» την άνοδο και ο Γιούχτας που ανέβηκε (αλλά μάλλον θα κατέβει…).

Αν μη τι άλλο, στο ποδοσφαιρικό Ηράκλειο Κρήτης κανείς δεν πλήττει. Πολλά, καλά αλλά και περίεργα κρατούν σε εγρήγορση τους ποδοσφαιρόφιλους και βεβαίως αποτελούν το θέμα συζήτησής τους.

 

Ας ξεκινήσουμε από τον υγιεινό περίπατο του Νίκου Τζώρτζογλου στις εκλογές της ΕΠΣΗ. Το φημολογούμενο ως ντέρμπι των εκλογών εξελίχτηκε σε σαρωτική νίκη τού επί 16 χρόνια «ισόβιου» προέδρου της ΕΠΣΗ, ο οποίος θα πρέπει να θεωρείται ως ο μακροβιότερος πρόεδρος Ποδοσφαιρικής Ένωσης.

ΟΦΗ: Πρόγραμμα με σύνεση

Ας πάμε στον ΟΦΗ. Η μεγάλη ομάδα του Ηρακλείου, αφού κινδύνεψε τα Χριστούγεννα να διαλυθεί, τελικά έκοψε το νήμα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Άρη. Οι παράγοντες της ομάδας μάλλον έμαθαν το μάθημά τους, γι’ αυτό και οι σχεδιασμοί τους για τον επόμενο χρόνο διακρίνονται από ένα αξιοσημείωτο ρεαλισμό.

Στήριξη στο υπάρχον υλικό, 3-4 μεταγραφές ενδεκάδας, ο ίδιος προπονητής (Νίκος Παπαδόπουλος), είναι ενέργειες που δείχνουν ότι αν μη τι άλλο υπάρχει σοβαρότητα.

Εργοτέλης: θα μάθει από τα λάθη του;

Η άλλη ομάδα της πόλης, ο Εργοτέλης, μάλλον αναστήθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές και σώθηκε στο παραπέντε. Το μέλλον αβέβαιο. Ο νέος προπονητής, Νίκκι Παπαβασιλείου, έχει μπροστά του ανηφόρα και πρέπει από πολύ νωρίς να σηκώσει τα μανίκια, για να μην τρέχουν όλοι την τελευταία στιγμή.

Ηρόδοτος: Kαλείται να διορθώσει πολλά ο Παπαματθαιάκης

O Ηρόδοτος πλέον βρίσκεται αγκαλιά με τη Β΄ Εθνική, αφού η –σωστή– απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει (ως υπαίτιο των επεισοδίων στις 13/5) τον Αστέρα Αμαλιάδας και να του αφαιρέσει 5 βαθμούς, κατακυρώνοντας τον αγώνα στην ομάδα της Αλικαρνασσού, δύσκολα μπορεί να «πέσει» στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Μπορεί ο Λημναίος να έχασε στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά η άνοδος του Ηροδότου είναι μια πιο μεγάλη νίκη.

Ο τεχνικός της ομάδας, Μανώλης Παπαματθαιάκης, καλείται να εργαστεί σκληρά γιατί οι απαιτήσεις στη Football League είναι πολύ μεγάλες.

Γιούχτας: Ανέβηκε για να πέσει;

Στην Α΄ Κατηγορία Ηρακλείου ο Γιούχτας, με το οικονομικό «σπρώξιμο» του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας από τους αντιπάλους του Μάλλια και Μινωική –ομάδες οι οποίες δεν ήθελαν να κόψουν το νήμα, λόγω των υπέρογκων εξόδων της Γ΄ Εθνικής–αναδείχθηκε εύκολα πρωταθλητής από τον πρώτο γύρο.
Στον δεύτερο γύρο όμως η ομάδα παρέπαιε. Έχασε από υποδεέστερους αντιπάλους, προβληματίζοντας οπαδούς και διοίκηση.

Πολλές ήττες από «μικρούς» αντιπάλους αλλά κυρίως κακές εμφανίσεις μιας ομάδας που είχε όλη την ευχέρεια να «μοντάρει» από φέτος την ομάδα για την επόμενη σεζόν, δοκιμάζοντας νέους παίκτες με φιλοδοξίες.

Στα παιγνίδια της περασμένης Κυριακής με τη Μινωική, έχασε με 2-0, σκορ το οποίο δεν πήρε διαστάσεις συντριβής από καθαρή ατυχία των γηπεδούχων. Και αντί της δοκιμής νέων παικτών, ο προπονητής, Μηνάς Πίτσος, κατέβασε στο γήπεδο τη βασική ενδεκάδα, λες και ο αγώνας ήταν τελικός Champions League στο Κίεβο…

Αν η διοίκηση δεν «μαζέψει» την κατάσταση, η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα θα «κατέβει» χωρίς να πάρει χαμπάρι ότι «ανέβηκε»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ