Παναθηναϊκός : Πηγή έμπνευσης για Ιταλό συγγραφέα ο τελικός του Γουέμπλεϊ

Παναθηναϊκός : Πηγή έμπνευσης για Ιταλό συγγραφέα ο τελικός του Γουέμπλεϊ

Ο Ιταλός συγγραφέας Φελίπε Πανίκο εμπνεύστηκε από τους ηττημένους των τελικών του Champions League για να γράψει βιβλίο με τίτλο: «Δεν υπήρχαν πολλά».

Ο Παναθηναϊκός και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες έγιναν πηγή έμπνευσης για Ιταλό συγγραφέα. Ο λόγος για τον Φελίπε Πανίκο ο οποίος την Τετάρτη 30 Μαΐου θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο C’è Mancato Poco (Δεν υπήρχαν πολλά), όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilgazzettinovesuviano. Το περιεχόμενο του βιβλίου έχει να κάνει με τους ηττημένους των τελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και Champions League από το 1956 ως το 2016.

Ο Πανίκο μπλέκει μέσα στο βιβλίο του βιογραφίες, ιστορία του ποδοσφαίρου και κοινωνική κριτική για τις ομάδες και τους πρωταγωνιστές αυτών που δεν κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης. Γράφει για ένα από τα μεγάλα πάθη του, το ποδόσφαιρο, αλλά το κάνει από μια πολύ ιδιαίτερη σκοπιά, αναλύοντας την ξεχασιά του ηττημένου και εκείνων που έχουν φύγει από τον τελικό χωρίς να οδηγήσουν στο «σπίτι» τους το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ανάμεσα στις ομάδες που έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό ήταν και ο Παναθηναϊκός, με τον συγγραφέα να αναφέρει μάλιστα ότι η Ελλάδα βρισκόταν υπό καθεστώς δικτατορίας. Το τριφύλλι το 1971 είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ, αλλά ηττήθηκε από τον Άγιαξ με 2-0. Μέχρι και σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ