Σαν σήμερα : Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή της Ευρώπης

Σαν σήμερα : Ο Ολυμπιακός κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή της Ευρώπης

Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στο πόλο που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό την Χόνβεντ με 9-7.

Σαν σήμερα στις το 2002 ο Ολυμπιακός έγραψε μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο. Ο τελικός του Champions League είχε διεξαχθεί στην Ουγγαρία εκεί που η Χόνβεντ φάνταζε ως το φαβορί, καθώς ήταν οικοδέσποινα.

Ο Ολυμπιακός όμως, ήταν εξαιρετικός και ανέβηκε στον θρόνο του Πρωταθλητή Ευρώπης για πρώτη φορά στην ένδοξη ιστορία του. Επίσης, έγινε η δεύτερη ομάδα της χώρας μας που κατακτά ευρωπαϊκό κύπελλο , καθώς το 1997 η Βουλιαγμένη είχε αναδειχθεί Κυπελλούχος Ευρώπης.

Το μαγικό διήμερο στη Βουδαπέστη θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη εκείνων που βρέθηκαν στην Ουγγαρία και φυσικά στη μνήμη των μελών εκείνης της ομάδας.

Ο τελικός

Χόνβεντ – Ολυμπιακός 7-9 (2-2, 1-2, 1-3, 3-2)

Σκόρερς:

Χόνβεντ: Τοθ 2, Α. Μπάρανι 2, Α. Τάκατς 2, Γ. Γιάγκερ.

Ολυμπιακός: Καλακώνας 3, Χατζής 2, Χατζηθεοδώρου 2, Θωμάκος, Πλατανίτης

Το ρόστερ της ομάδας του Ολυμπιακού (2001-2002)

Θέμης Χατζής, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Νίκος Δεληγιάννης, Αλέξανδρος Γιαννιώτης, Θοδωρής Καλακώνας, Δημήτρης Κραβαρίτης, Αρσένης Μαρούλης, Σάκης Πλατανίτης, Γιάννης Θωμάκος, Γιώργος Ψύχος, Αντώνης Βλοντάκης, Μάκης Βολτυράκης, Πέταρ Τουρμπόγεβιτς (Προπονητής: Ζλόταν Κάσας, Βοηθός προπονητή: Θοδωρής Βλάχος).

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα highlights εκείνου του τελικού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ