Τα ελληνικά θεμέλια του νέου Ολυμπιακού

Τα ελληνικά θεμέλια του νέου Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ποντάρει πολλά στους Έλληνες παίκτες για την δημιουργία της ομάδας που θα επιστρέψει στις κατακτήσεις τίτλων. Ο μεγάλος στόχος των πειραιωτών σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς είναι να «χτιστεί» η νέα ομάδα σε ελληνικά θεμέλια.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται στον αφρό της ερυθρόλευκης επικαιρότητας μετά τις τελευταίες εξελίξεις ανάμεσα στον διεθνή άσο και την ΑΕΚ και όλα είναι πλέον θέμα επίσημων ανακοινώσεων. Να οριστικοποιηθεί δηλαδή με επίσημο τρόπο η απόκτηση του 31χρονου εξτρέμ από την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα νέο πλάνο ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και περίοπτη θέση στον σχεδιασμό των πειραιωτών έχουν οι Έλληνες παίκτες. Είναι δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι θα ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ και θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο «κορμό» στην ομάδα.

Προφανώς και στο συγκεκριμένο πλάνο οι Έλληνες παίκτες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε το όνομα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου υπάρχει στο ερυθρόλευκο πλάνο ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος στους Έλληνες παίκτες που έχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Με την υποσημείωση βεβαίως ότι είμαστε στα μέσα Μαΐου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις κινήσεις που θα κάνει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού η ομάδα του λιμανιού.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης έκανε μια εξαιρετική σεζόν στον Ατρόμητο και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Περιστερίου. Όλα δείχνουν πως ο 26χρονος πορτιέρε θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό και θα διεκδικήσει την θέση του βασικού γκολκίπερ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν επίσης στο ρόστερ τους και τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο οποίος πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ο Λεονάρνο Κούτρης αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους πειραιώτες και η σεζόν έχει φυσικά θετικό πρόσημο για τον αριστερό μπακ της ομάδας του λιμανιού. Στους ερυθρόλευκους θα επιστρέψει και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος αγωνίστηκε την σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα στην Βίλεμ.

Ο 22χρονος αριστερός μπακ θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό κάτι που άλλωστε επισήμανε στην επίσημη παρουσίαση του και ο Πορτογάλος κόοουτς των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς.

Σε ότι αφορά το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, ο Νικολάου πήρε ευκαιρίες την χρονιά που τέλειωσε και το ζητούμενο είναι να πάρει ακόμα περισσότερες την επόμενη χρονιά. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος τον Σπύρο Ρισβάνη ο οποίος αγωνίστηκε στον Ατρόμητο με την μορφή δανεισμού.

Ο Ρισβάνης έκανε μάλιστα μια πολύ καλή αγωνιστική περίοδο και ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν σημαντικά την ομάδα του Περιστερίου. Στον Ολυμπιακό ανήκει και ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος έπαιξε με την μορφή δανεισμού στην Σεντ Τρούιντεν.

ΜΕΣΟΙ

Ο Κώστας Φορτούνης θα ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πολλά από τον διεθνή μέσο. Ο αρχηγός των πειραιωτών είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και όλοι στο μεγάλο λιμάνι θέλουν να δουν μια χρονιά ανάλογη μ’ εκείνη που έκανε ο Φορτούνης με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο.

Σε ότι αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχει αυτή την στιγμή ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αλλά όλα είναι ανοιχτά αναφορικά με το αν ο διεθνής μέσος θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα του λιμανιού.

Ο Μανώλης Σιώπης έπαιξε δανεικός στον Πανιώνιο την χρονιά που ολοκληρώθηκε, ωστόσο θα επιστρέψει στου Ρέντη. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος αναμένεται να μείνει αυτή την φορά στον Ολυμπιακό και θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Το δικαιούται άλλωστε μετά τις δυο σεζόν που έχει κάνει στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του Ολυμπιακού και ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπορεί να προσφέρει πολλά στους ερυθρόλευκους. Η θέση του είναι δίπλα στον «κόφτη» (δηλαδή οχτάρι) ή πίσω  από τον σέντερ φορ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι προ των πυλών του Ολυμπιακού και δεν χωρά αμφιβολία πως ο διεθνής εξτρέμ θα δώσει ποιότητα στα άκρα της επίθεσης των πειραιωτών. Σε ότι αφορά τα δύο άκρα της επίθεσης, ο Μανθάτης έπαιξε στον ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά ανήκει φυσικά στους ερυθρόλευκους και ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αυτός που θα αποφασίσει τι θα γίνει με τον νεαρό ακραίο επιθετικό.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στου Ρέντη και ο Πορτογάλος προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Ο Νίκος Βέργος ανήκει στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την μεταγραφή του Δημήτρη Μάνου από τον ΟΦΗ. Ο Έλληνας στράικερ έχει κάνει μια εντυπωσιακή χρονιά στο πρωτάθλημα της football league και οι πειραιώτες έχουν προχωρήσει στην απόκτηση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ