«Να είμαστε ρεαλιστές, να ζητάμε το αδύνατο»: Πέρασαν έξι χρόνια από το ερυθρόλευκο θαύμα της Πόλης! (vids)

«Να είμαστε ρεαλιστές, να ζητάμε το αδύνατο»: Πέρασαν έξι χρόνια από το ερυθρόλευκο θαύμα της Πόλης! (vids)

Πέρασαν έξι χρόνια από την ημέρα που η λογική γονάτισε μπρος στο πείσμα, από την ημέρα που ο Ολυμπιακός σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην Ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Πόλης!

Δέκα δευτερόλεπτα, μόνο δέκα, αρκούν για να χωρέσουν τη μαγεία του αθλητισμού. Αρκούν δυο άστοχες βολές από τον τεράστιο Σισκάουσκας. Αρκεί το ριμπάουντ του Παπανικολάου και η πάσα στον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη. Αρκεί μια ασίστ από τις εκατοντάδες που έχει δώσει ο κορυφαίος πασέρ στην Ιστορία της Euroleague και ένα πεταχτάρι του Πρίντεζη για το 61-62, για την ερυθρόλευκη σφραγίδα στην κορυφαία ανατροπή στην Ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για τη νίκη του αουτσάιντερ – Ολυμπιακού του θρυλικού Ντούσαν Ίβκοβιτς, επί της παντοδύναμης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της διοργάνωσης στην Πόλη το 2012.

Βλέπεις πάντοτε στον αθλητισμό θα αγαπιέται περισσότερο το ακατόρθωτο και οι «άξεστοι» κυνηγοί των θαυμάτων. Θα προτιμούνται η υπερπροσπάθεια και η θέληση, σε σύγκριση με την… κρύα και αδιαμφισβήτητη παντοδυναμία της υπεροχής. Σε κάθε ιστορία γύρω από τον αθλητισμό, θα ψάχνεις μια κουκκίδα απροσδόκητου. Εκείνο προκαλεί ρίγος, αυτό σε αναγκάζει να κλείνεις τα μάτια, για να έρθουν τότε τα δάκρυα να πουν όσα έχεις στο μυαλό σου. Δεν βοηθούν οι λέξεις σε τέτοιες περιπτώσεις, σώπασε. Ο Ολυμπιακός της Πόλης την 13η Μαΐου του 2012 ανάγκασε όλη την Ευρώπη να «προσκυνήσει» στο μεγαλείο του, στην υπερπροσπάθεια και το πείσμα του. Επικρατώντας σε έναν αγώνα που η διαφορά έφτασε μέχρι και το +19, σε μια χρονιά που είχε ξεκινήσει με ελάχιστες προσδοκίες και όμως δέκα δευτερόλεπτα αρκούσαν…

Δέκα δευτερόλεπτα, για να σηκώσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας του, 15 χρόνια μετά. Με τον ίδιο προπονητή που τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης και στη Ρώμη το 97′. Με τον Σπανούλη να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Τον Πρίντεζη να… ανακηρύσσεται άγιος. Τον Παπανικολάου να δίνει ένα τεράστιο δείγμα γραφής για το μέγεθος της προσφοράς του μελλοντικά. Με τους Σλούκα, Μάντζαρη στα 22 τους χρόνια να δημιουργούν τις πρώτες τους ερυθρόλευκες αναμνήσεις…

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γιόνας Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15(4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12(1), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Κριάπα 3(1), Γκόρντον 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15(2), Ντόρσεϊ, Κέσελ 3(1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 19(3), Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 4(1), Λο.

https://www.youtube.com/watch?v=omnGLKumdig

https://www.youtube.com/watch?v=h3wDBNHXPA8

https://www.youtube.com/watch?v=FabN1ipYl9E

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ