Γιάννης Αντετοκούνμπο : Η χρονιά της εκτόξευσης

Γιάννης Αντετοκούνμπο : Η χρονιά της εκτόξευσης

Το άστρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο έλαμψε και φέτος στο ΝΒΑ, με το όνομά του να «παίζει» για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου. Οι τριαντάρες και οι σαραντάρες που έγιναν συνήθεια, τα 27 double-double και τα ατελείωτα ρεκόρ του Greek Freak.

Πρωτάθλημα δίχως Γιάννη, προκοπή δεν κάνει, για να παραφράσουμε τη λαϊκή ρήση και η αλήθεια είναι πως το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου έχει κερδίσει πολλά από τη λάμψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας διεθνής σταρ ολοκλήρωσε αισίως την πέμπτη του σεζόν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Η λέξη «καθιέρωση» είναι λίγη μπροστά σε αυτό που συμβαίνει με την περίπτωσή του. Πλέον, λογίζεται ως ένας αστέρας του κορυφαίου μπασκετικού πρωταθλήματος όντας ανάμεσα σε ζωντανούς θρύλους του μπάσκετ. Περιττό να αναφέρουμε ότι αποτελεί τον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς παίρνοντας στις πλάτες του την ομάδα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Αυτή όμως, είναι μόνο η αρχή.

Από τότε που οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να προφέρουν καλά καλά το όνομά του, τώρα το λένε πιο εύκολα και από το… καλημέρα! Είναι ο Έλληνας θεός του Μιλγουόκι και έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν από τους παίκτες που αξίζουν να μπουν στο πάνθεον του ΝΒΑ όλων των εποχών.

Τι έκανε τη φετινή σεζόν

Φέτος, από τους 89 αγώνες των Μπακς σε regular season και playoffs, ο Γιάννης αγωνίστηκε στους 82 (75 στην κανονική διάρκεια και 7 στα playoffs). Για το πρώτο μισό της σεζόν, ο Αντετοκούνμπο έπαιζε σαν δαιμονισμένος. Οι Μπακς έκαναν τη μια νίκη μετά την άλλη και αίφνης, ήρθε μια καθίζηση. Η απομάκρυνση του Τζέισον Κιντ από τον πάγκο επέφερε μια αλλαγή και στην ψυχολογία του Έλληνα σταρ από τα Σεπόλια.

Image result for antetokounmpoΤα ποσοστά του έπεσαν και έμεινε πίσω στην κούρσα του MVP, όμως ήταν στο μέσα στους πέντε πρώτους σκόρερ πίσω από τους Λίλαρντ, Ντέιβις, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Χάρντεν. Ακόμη, ήταν παρών στο ΤΟΡ 10 όλων των βασικών στατιστικών κατηγοριών.

Τα «ελάφια» κινδύνευσαν να χάσουν και το εισιτήριο για τα playoffs, ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές έκαναν σημαντικές νίκες και οι Πίστονς δεν μπόρεσαν να τους φτάσουν. Τερμάτισαν 7οι μπροστά από τους Ουίζαρντς με ρεκόρ 44-38. Αναμφισβήτητα, η σεζόν θα μπορούσε ολοκληρωθεί διαφορετικά, αλλά δεν στάθηκαν ικανοί να σπάσουν την έδρα των Σέλτικς και αποκλείστηκαν, ό,τι κι αν έκανε ο Αντετοκούνμπο και η παρέα του.

Οι αριθμοί του Γιάνναρου

Κανονική περίοδοςΠλέι οφ
Αγώνες757
Πόντοι26.925.7
Ριμπάουντ109.6
Ασίστ4.86.2
Κλεψίματα1.51.4
Μπλοκ1.40.85

 

Ο Γιάννης σημείωσε 42 double-double και 1 triple-double. Σε 4 παιχνίδια μέτρησε τουλάχιστον 40 πόντους, ενώ σε 27 αγώνες είχε από 30 πόντους και πάνω. Από πλευράς ποσοστών, είχε μέσο όρο 9.9/18.7 σουτ εντός πεδιάς (52,9%), 0,6/1.9 τρίποντα (28,4%), 6,5/8,5 βολές (76%).

O All Star Γιάννης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε All Star Game. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να γίνει αυτό και φέτος. Εκείνος με την παρουσία του και τα επιτεύγματά του και οι υποστηρικτές του με το περίφημο #GiannisAntetokounmpoNBAVote. Ο Γιάνναρος πρόσφερε το δικό του θέαμα, έχοντας μάλιστα 16 πόντους με 6/12 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/6βολές), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη. Αγωνίστηκε 27 λεπτά όντας από τους παίκτες που έπαιξαν περισσότερο για την team Stephen, γεγονός που δείχνει ότι είναι ξεκάθαρα ένας top class NBAer.

Όταν τρέλαινε το μπασκετικό κοινό

Καρφώματα, ασίστ, τάπες. Τα έκανε όλα και συνέφερε ο Greek Freak τρελαίνοντας τους θεατές που τον έβλεπαν από την κερκίδα πόσο μάλλον τους συμπαίκτες του. Αναρίθμητα TOP 10, είτε λόγω ενός απίστευτου καρφώματος είτε λόγω μιας τάπας που έσβηνε τα φώτα στον εκάστοτε αντίπαλό του είτε λόγω μιας αδιανόητης πάσας που δεν θα την έβλεπε κανείς.

Το κάρφωμα που θα μείνει ανεξίτηλο στις μνήμες όλων ήταν εκείνο το «πόστερ» στον Χάρνταγουεϊ το οποίο έγινε viral και… μπλουζάκι!

Image result for hardaway dunk antetokounmpo

Δεν είναι μόνο άσος στον επιθετικό τομέα ο 23χρονος σταρ. Αποτελεί και ένα φόβητρο στην άμυνα των Μπακς και οι τάπες του από μόνες τους το αποδεικνύουν.

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα κοψίματά του τη φετινή σεζόν:

Υπήρξε και η στιγμή που ο Γιάνναρος λειτούργησε αλτρουιστικά και έβγαλε μια πάσα-ζωγραφιά. Ήταν η έμπνευση της στιγμής και του βγήκε, με το αποτέλεσμα να είναι καθηλωτικό. Η ασίστ στον Κρις Μίντλετον ήταν κάτι το διαφορετικό, θύμισε αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Μόνο που ο Γιάννης δεν έχει ιδέα από το εν λόγω άθλημα, όπως είχε δηλώσει.

Η αποφράδα ημέρα…

Δεν κύλησαν όλα ρόδινα τη φετινή σεζόν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του. Ξημέρωνε 30 Σεπτεμβρίου όταν η είδηση του θανάτου του πατέρα του, Τσαρλς, σε ηλικία 54 ετών, επισκίασε τα πάντα. Ήταν ένα πλήγμα για τον παίκτη, μια «μαχαιριά» που τον επηρέασε βεβαίως.

Ωστόσο, 22 μέρες αργότερα έκανε το ματς της ζωής του σημειώνοντας 44 ολόκληρους πόντους απέναντι στους Μπλέιζερς.

https://youtu.be/Peb2sFuv9kM

Ρεκόρ καριέρας για τον Έλληνα φόργουορντ, επίτευγμα το οποίο αφιέρωσε στον πατέρα του. «Αυτό είναι για τον μπαμπάκα μου. Απόψε πετύχαμε μία σπουδαία νίκη. Εγώ έβαλα 44 πόντους», έγραψε πάνω στην μπάλα του αγώνα την οποία θα έχει στην κατοχή του για πάντα…

Φωτογραφία του χρήστη NBA Buzz.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της σύγχρονης εποχής. Δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει αυτό το παλικάρι στην καριέρα του. Από τη δύσκολη ζωή στα Σεπόλια, τα πρώτα σουτ στα γήπεδα της περιοχής, τη σχολική ομάδα του 54ου Γυμνασίου Αθηνών με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης ο υπογράφων, στον Φιλαθλητικό, μετέπειτα στο ΝΒΑ. Ταβάνι του ο ουρανός, με σκληρή δουλειά, αφοσίωση στο μπάσκετ και αγάπη για την πορτοκαλί «σπυριάρα» μπάλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μας κάνει υπερήφανους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ