Θρύλος εμπιστευτικό : Όλες οι απαντήσεις για την επόμενη μέρα ενός οδυνηρού αποκλεισμού

Θρύλος εμπιστευτικό : Όλες οι απαντήσεις για την επόμενη μέρα ενός οδυνηρού αποκλεισμού

Η μοίρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι σκέψεις των Αγγελόπουλων και το πρωτάθλημα που κρίνει τους πάντες στο λιμάνι.

Πάντα τα απόνερα έπειτα από αποτυχίες, δημιουργούν θέματα προς συζήτηση. Ο Ολυμπιακός σε μία χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά στην Ευρωλίγκα, είδε το όνειρό του για την συμμετοχή του στο Final 4 του Βελιγραδίου να σταματάει στο Κάουνας.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κατάφερε να μπλοκάρει εντελώς του «ερυθρόλευκους», να μην τους δώσει το δικαίωμα για να πιστέψουν στην πρόκριση από τα πλέι οφ, «χτυπώντας» κάθε αδυναμία τους σε Ελλάδα και Λιθουανία. Η ομάδα του Πειραιά ταλαιπωρήθηκε οικτρά από τους τραυματισμούς όλο αυτό το διάστημα, είδε τους παίκτες της σιγά σιγά να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να είναι στιγμές που δεν μπορούσε καλά καλά να πραγματοποιήσει μία απλή προπόνηση στο Φάληρο ελέω αυτών.

Δυστυχώς η κατάσταση αυτή έφερε βασικά γρανάζια της «ερυθρόλευκης μηχανής» εκτός ροτέισον την κομβική περίοδο των πλέι οφ. Η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε κάθε ψεγάδι του Ολυμπιακού, επένδυσε επάνω του και ουσιαστικά πανηγύρισε μία τρόπον τινά εύκολη πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Θα μπορούσε πολλά να εικάσει καθένας έπειτα από ένα στραπάτσο σαν αυτό. Να θέσει προ ευθυνών τους όλους όσους συμμετέχουν στην ομάδα μπάσκετ των Πειραιωτών. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανούλης, δεν τελειώνει η ζωή με μία χαμένη πρόκριση. Αντέχει όμως το οικοδόμημα αυτού του συλλόγου και ο κόσμος του, μία ακόμα απώλεια τίτλου;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και οι λύσεις είναι στα χέρια αυτών που τρέχουν τις τύχες των «ερυθρόλευκων».

Το μοναδικό σίγουρο είναι ότι αυτό το λεγόμενο «τέλος εποχής» που… πουλάει το τελευταίο διάστημα είναι ανούσιο να ειπωθεί, για αυτήν την ομάδα που είναι άκρως επιτυχημένη το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν άπταιστα στον Ολυμπιακό. Πίκρα για τη χαμένη ευκαιρία σίγουρα υπάρχει, οι «ερυθρόλευκοι» πάσχισαν για να κατακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική διάρκεια, όμως αυτό φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό για να πάρουν το «εισιτήριο» για την τελική τετράδα της διοργάνωσης.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ;

Μην νομίζετε ότι μόνο ο κόσμος έχει θορυβηθεί από τον Ολυμπιακό που θυμίζει πιο πολύ νοσοκομείο παρά ομάδα. Και εντός των τειχών υπάρχει αυτή η συζήτηση και ανησυχία. Τα κρούσματα φέτος είναι πολλά, ο προβληματισμός έκδηλος και οι τραυματίες με γεωμετρική πρόοδο όλο και περισσότεροι.

Ευθύνες έχουν σίγουρα καταλογισθεί, κανείς δεν είναι άμοιρος αυτών και στην ομάδα των «ερυθρόλευκων» υπάρχει η προθυμία και θέληση να εκλείψουν τα προβλήματα στο μέλλον. Η περίπτωση του Γιώργου Πρίντεζη και όσα γράφτηκαν σε Μέσα είναι μία από τις πολλές που ταλάνισαν την ομάδα και όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της, υπάρχουν άλλα πόσα προβλήματα που δεν έχουν βγει προς τα έξω αναφορικά με τις αγωνιστικές απώλειες της. Γιατί πολλές φορές κάποιος αψηφά τον πόνο και για το καλό του συνόλου αγωνίζεται κανονικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Συχνά ένας αθλητής πονάει, αλλά στο παρκέ τα ξεχνάει όλα. Ετσι και στον Ολυμπιακό.

«Φταίει το τεχνικό ή το ιατρικό τιμ;», είναι το συχνό ερώτημα του κόσμου. Η ευθύνη δεν μπορεί να εκφραστεί απόλυτα, όμως σε ένα πρόβλημα συνήθως ποτέ δεν φταίει μόνο ένας. Εν προκειμένω, η χρονιά θα κυλήσει σε αυτό το κομμάτι ως έχει και μετά το τέλος του πρωταθλήματος δεν αποκλείονται σοβαρές εξελίξεις.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ….

Ο κόσμος είναι ο σκληρότερος κριτής σε αυτές τις περιπτώσεις. Το ανάθεμα των οπαδών της ομάδας μοιραία έχει πέσει στον «τιμονιέρη» του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο προπονητής των Πειραιωτών έχει δεχτεί την αμφισβήτηση από τους φίλους της ομάδας, οι επιθέσεις προς το πρόσωπο του από social media είναι δριμύτατες και η δυσαρέσκεια σίγουρα κάτι παραπάνω από δεδομένη. Δεν διοικούν σίγουρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως συχνά αποτελούν τεράστια δείγμα της κοινής γνώμης.

Μπορεί να έχουμε κάποια αλλαγή; Παρότι ο ‘Ελληνας τεχνικός έχασε τον δεύτερο στόχο της ομάδας του για την χρονιά που διανύουμε, θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν είναι εξάλλου στην λογική των αδερφών Αγγελόπουλων, η «ανθρωποφαγία», πόσω δε μάλλον μεσούσης της περιόδου, όταν διακυβεύεται ένας ακόμα τίτλος, δηλαδή το πρωτάθλημα Ελλάδος. Οι πρόεδροι της ομάδας συνηθίζουν να προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ, όμως ελάχιστες φορές έχουν παρέμβει αναφορικά με τον προπονητή στην εκάστοτε χρονιά που παρατηρούν προβλήματα. Περιμένουν το τέλος της, να πραγματοποιήσουν το ταμείο τότε και να προγραμματίσουν την επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες.

Έτσι θα γίνει λοιπόν και τώρα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το μόνο που έχει απομείνει για την ομάδα του Πειραιά. Και κακά τα ψέματα, πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι αυτή η κούπα και έπονται οι επόμενες. Το κύπελλο παρότι ένας ακόμα τίτλος, είναι για τους τύπους – έτσι όπως τον έχει καταντήσει και η ίδια η ΕΟΚ – και η Ευρωλίγκα και δη το Final 4 η υπέρβαση για μία ομάδα του μπάτζετ των Πειραιωτών, που βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι την ύπαρξή τους σε κάθε διοργάνωση.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ «ΚΑΥΤΟ» ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η απογοήτευση συνήθως οδηγεί σε λανθασμένες κινήσεις και στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να παρασυρθούν από αυτήν. Καθότι υπάρχει μία εβδομάδα για δουλειά και αποθεραπεία, οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα που είναι και το μόνο πλέον που έχει απομείνει όπως προείπαμε.

Με το πέρας λοιπόν των αγωνιστικών υποχρεώσεων αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την επόμενη μέρα. Σίγουρα αναμένεται να είναι ένα «καυτό» καλοκαίρι, αν συνυπολογίσει κανείς πως λήγουν τα συμβόλαια του Βασίλη Σπανούλη, του Κώστα Παπανικολάου και του Ιωάννη Παπαπέτρου, την ώρα που αρκετοί από τους ξένους μοιάζουν πως διάγουν τους τελευταίους τους μήνες στην χώρα μας.

Εκτός από τις ανανεώσεις των παικτών, δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα προπονητή και φιλοσοφίας στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων». Μάντες κακών δεν είμαστε, όμως κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να τελειώσει η σεζόν και ποιες μπορεί να είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν το καλοκαίρι. Δεν θα φανεί περίεργο να υπάρξουν και επιστροφές παλαιών γνώριμων, όμως ακόμα υπάρχει καιρός για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ