Παναθηναϊκός:  Ποδόσφαιρο που «καίγεται», μπάσκετ που «ανθίζει»

Παναθηναϊκός: Ποδόσφαιρο που «καίγεται», μπάσκετ που «ανθίζει»

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού συρρέει κατά χιλιάδες στο ΟΑΚΑ, για να σταθεί στο πλευρό της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, την στιγμή που εκείνη του Μαρίνου Ουζουνίδη παλεύει με τους εσωτερικούς δαίμονες απελπιστικά μόνη.

Ο ποδοσφαιρικός και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός ακολουθούν βίους αντίθετους. Ο πρώτος, «καίγεται» και καταρρέει. «Πνίγεται» στα χρέη και τους εσωτερικούς κλυδωνισμούς. Αναζητά λύση και η λύση δεν έρχεται ποτέ. Βιώνει την πιο δύσκολη εποχή στην… υπερ-αιωνόβια Ιστορία του. Ο δεύτερος «ανθίζει» παρά την αποχή του από το Final Four της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια. Έχει θεμέλια γερά, τα οποία απορροφούν όλους τους κραδασμούς και έτσι βγαίνει αλώβητος. Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό του, γεμίζει το ΟΑΚΑ γίνεται ο 6ος παίκτης του Τσάβι Πασκουάλ.

Τι εννοούμε;

Σε τρεις ημέρες (17/04, 20:15) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης για το πρώτο παιχνίδι των play – offs της Euroleague. Το ΟΑΚΑ θα είναι και πάλι γεμάτο, καταπράσινο (έχει γίνει sold out). Το καμάρι του συλλόγου αντιμετωπίζει τη βασίλισσα Ρεάλ. Χρειάζεται τρεις νίκες για να πάρει την πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου, για πρώτη φορά μετά το 2012. Έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση της επιτυχίας. Ανταποκρίνονται πάντα. Δηλώνουν παρών. Η πράσινη μπασκετική οικογένεια φαίνεται πιο συσπειρωμένη από ποτέ άλλοτε την τελευταία δεκαετία, ένεκα και του «πολέμου» του διοικητικού της ηγέτη, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με τους ιθύνοντες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Φέτος στα 15 παιχνίδια της regular season στο κλειστό του ΟΑΚΑ κόπηκαν 184.477 εισιτήρια. Μέσος όρος δηλαδή 12.298! (Μόνο η Ζαλγκίρις έκοψε περισσότερα) Η στήριξη του κόσμου μεταφράστηκε σε 13 νίκες της ομάδας στα 15 παιχνίδια που τον είχε στο πλευρό της.

Αύριο (15/04, 17:15) το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού υποδέχεται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Superleague. Σε 11 παιχνίδια εντός των τειχών, το τριφύλλι έχει μέσο όρο 7.491 εισιτήρια. Σύνολο 82.398. Στις αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης έκοψε 3.505 και 4.391 εισιτήρια αντίστοιχα. Ωστόσο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει μόλις μία ήττα εντός έδρας (από τον Πανιώνιο, 0-1).

Εν μέσω βαθιάς εσωτερικής διοικητικής και κατ’επέκταση αγωνιστικής κρίσης, ο Παναθηναϊκός αν τελείωνε σήμερα (14/04) το πρωτάθλημα, θα βρισκόταν στην 11η θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή 29 βαθμούς. Πιθανότατα θα είχε λίγους παραπάνω βαθμούς από ότι… προσφυγές εναντίον του από ποδοσφαιριστές που ζητούν την αποπληρωμή των οφειλομένων. Τα προβλήματα αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Ο εφιάλτης του υποβιβασμού είναι κάτι παραπάνω από ορατός πια. Η FIFA ενημέρωσε την ΠΑΕ πως δεν έχει δικαίωμα για διεθνείς μεταγραφές για μία περίοδο (την προσεχή) λόγω χρεών.

Σαφώς Euroleague και Superleague δεν είναι ίδιες διοργανώσεις. Δεν έχουν την ίδια αίγλη, την ίδια δυναμική. Αλλά και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και καταδεικνύουν μια χαώδη διαφορά. Υπερδιπλάσιος κόσμος έχει προτιμήσει φέτος να επισκεφθεί το ΟΑΚΑ και να γυρίσει την πλάτη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ