Champions League : Επιστροφή στο «μέλλον»

Champions League : Επιστροφή στο «μέλλον»

Μετά από 37 ολόκληρα χρόνια και τα 4 μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν εκπρόσωπο στα ημιτελικά του Champions League.

Μετά τη «σκιώδη» πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Γιουβέντους, «σφραγίστηκαν» οι ομάδες που θα μπουν στην αυριανή (13/4) κλήρωση των ημιτελικών του Champions League.

Λίβερπουλ, Μπάγερν, Ρεάλ και Ρόμα βρίσκονται στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, γυρίζοντας μας 37 ολόκληρα χρόνια πίσω, για να συναντήσουμε τα 3/4 των ομάδων, καθώς αντί για τη Ρόμα, τότε ήταν η Ίντερ. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1980-81 όπου στους «4» βρίσκονται εκπρόσωποι και από τα 4 μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μπάγερν-Λίβερπουλ, Ρεάλ-Ίντερ και ο τίτλος στο «Λιμάνι»

Τα ζευγάρια που είχε αναδείξει τότε η κληρωτίδα έφεραν αντιμέτωπους τους Άγγλους με τους Γερμανούς και τους Ισπανούς με τους Ιταλούς. Η Λίβερπουλ απέκλεισε στις λεπτομέρειες τους «Βαυαρούς», παρότι το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία είχε λήξει ισόπαλο (0-0), η ομάδα του Μπόμπ Πέισλι κατάφερε να σκοράρει στο Μόναχο με τον Κένεντι στο 83′ και παρότι η Μπάγερν ισοφάρισε με τον Ρουμενίγκε στο 88′, το εκτός έδρας γκολ ήταν αυτό που έδωσε την πρόκριση στους «Reds».

Στο άλλο ζευγάρι, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 χάρις στα γκολ των Σαντιγιάνα και Χουανίτο, με τους Ιταλούς να κάνουν «κατάθεση ψυχής» στη ρεβανς του Μιλάνο, όμως να επικρατούν μόνο με 1-0 με το γκολ του Μπίνι. Έτσι η «Βασίλισσα» κατάφερε να βρεθεί στον τελικό του Παρισιού.

Στον τελικό της 27ης Μαΐου η Λίβερπουλ επικράτησε της Ρεάλ με το γκολ του Κένεντι στο 82′ να δίνει στη Λίβερπουλ το 3ο της Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Η παράδοση δείχνει Λίβερπουλ

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει την προϊστορία με το μέρος της. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κατέκτησε τον τίτλο του 1981 οιωνός τίτλου. Τη σεζόν 1983-1984, τη μοναδική φορά που η Ρόμα έφτασε στον τελικό, βρήκε απέναντι της τη Λίβερπουλ με τους «κόκκινους» να κατακτούν τον τίτλο στα πέναλτι, επικρατώντας  με 4-2 των Ιταλών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ