Champions League : Όταν ο ΑΠΟΕΛ τρέλαινε την Ευρώπη

Champions League : Όταν ο ΑΠΟΕΛ τρέλαινε την Ευρώπη

Η σεζόν 2011-12 ήταν ονειρική για τον ΑΠΟΕΛ, με την κυπριακή ομάδα να κάνει μια πορεία στο Champions League η οποία ακόμα και τώρα φαντάζει απίστευτη. Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας με απειροελάχιστο μπάτζετ  κατάφερε να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο ανάμεσα στα μεγαθήρια της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Κύπριοι ξεκίνησαν εκείνη τη χρονιά από τον δεύτερο […]

Η σεζόν 2011-12 ήταν ονειρική για τον ΑΠΟΕΛ, με την κυπριακή ομάδα να κάνει μια πορεία στο Champions League η οποία ακόμα και τώρα φαντάζει απίστευτη. Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας με απειροελάχιστο μπάτζετ  κατάφερε να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο ανάμεσα στα μεγαθήρια της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Κύπριοι ξεκίνησαν εκείνη τη χρονιά από τον δεύτερο προκριματικό γύρο στα μέσα Ιούλη και κατάφεραν να φτάσουν να παίζουν μπάλα στη διοργάνωση μέχρι αρχές Απρίλη του 2012!

Η πορεία στα προκριματικά:

Β’ Προκριματικός Γύρος

Σκεντερμπέου-ΑΠΟΕΛ 0-2
ΑΠΟΕΛ-Σκεντερμπέου 4-0

Γ’ Προκριματικός Γύρος

ΑΠΟΕΛ-Σλόβαν Μπρατισλάβας 0-0
Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΑΠΟΕΛ 0-2

Πλέι οφ

Βίσλα Κρακοβίας-ΑΠΟΕΛ 1-0
ΑΠΟΕΛ-Βίσλα Κρακοβίας 3-1

Στη φάση των ομίλων βρήκε απέναντί του τις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Πόρτο και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Κι όμως έκανε μόλις μία ήττα την τελευταία αγωνιστική, τερματίζοντας στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερη τη Ζενίτ και εκτός συνέχειας τις Πόρτο και Σαχτάρ Ντόνετσκ!

Στους 16 της διοργάνωσης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Λιόν, ομάδα η οποία δεν τρόμαζε σε καμία περίπτωση τον ΑΠΟΕΛ. Στο πρώτο ματς στο Ζερλάν, ο Αλεξάντρ Λακαζέτ είχε σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 58′ δίνοντας τη νίκη στους Γάλλους.

Image result for Apoel lyon

Στη ρεβάνς του ΓΣΠ όμως, γράφτηκε ιστορία για τους Κύπριους… Μόλις στο 9′ της αναμέτρησης ο Γκουστάβο Μαντούκα άνοιξε το σκορ δημιουργώντας σεισμό σε όλη τη Λευκωσία! Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Ούτε εκεί κάποια ομάδα κατάφερε να βρει δίχτυα και η διαδικασία των πέναλτι θα έκρινε τον τελικό νικητή.

Η Λιόν ξεκίνησε πρώτη με τρεις εύστοχες εκτελέσεις (Σέλστρεμ, Λισάντρο Λόπες και Γκομίς). Και ο ΑΠΟΕΛ έβαλε τρία συνεχόμενα πέναλτι με τους Αΐλτον, Μοράις και Αλεξάνδρου να δείχνουν ψυχραιμία απέναντι στον Ούγκο Γιορίς.

12996143

Ο Διονύσης Χιώτης έδειξε την κλάση του απέναντι στον σκόρερ του πρώτου ματς, Λακαζέτ, αποκρούοντας το πέναλτί του. Έπειτα ο Τριχόφσκι νίκησε τον Γάλλο πορτιέρο και έστειλε στους επτά ουρανούς τον ΑΠΟΕΛ και τη Λιόν στο καναβάτσο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τρέλανε ολόκληρη την Ευρώπη εκείνο το βράδυ και ούτε οι δύο βαριές ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-3, 5-2) στη φάση των προημιτελικών δεν θα μπορούσαν να την επισκιάσουν. Μόνο και μόνο το γεγονός που ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε τη βασίλισσα, ήταν αρκετό να ανεβάσει το πρεστίζ του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ