41.000.000 € σε Ρέντη και ακαδημία από το 2010!

41.000.000 € σε Ρέντη και ακαδημία από το 2010!

To10.gr παρουσιάζει εντυπωσιακά στοιχεία για τον... διπλασιασμό και τον εκσυγχρονισμό του προπονητηρίου επί Μαρινάκη, αλλά και το κόστος της ερυθρόλευκης ακαδημίας στο Ρέντη.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να βγάζει δικά του παιδιά. Νέους ποδοσφαιριστές που θα γαλουχηθούν με τη μενταλιτέ του συλλόγου, θα μάθουν να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις, τα θέλω και τα πρέπει της ομάδας του Πειραιά. Βεβαίως, αυτό δεν ήταν πάντοτε αυτοσκοπός. Για την ακρίβεια, στην προ Μαρινάκη εποχή το «θέλουμε να βγάλουμε παιδιά από την ακαδημία» αποτελούσε, μεν, μόνιμη επωδό, αλλά ποτέ δεν έγινε στόχος με συγκεκριμένο πλάνο. Ποτέ πριν δεν είχε αναδειχθεί ένας Ρέτσος ή παιδιά που να θεωρούνταν ισότιμα μέλη της πρώτης ομάδας (Ανδρούτσος, Νικολάου κλπ). Η απάντηση γιατί οι Πειραιώτες έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να περηφανεύονται ότι μπορούν και αναδεικνύουν δικά τους παιδιά, είναι σύνθεση. Αλλά και πολύ ακριβή…

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο και ο Παϊτίμ Κασάμι ήταν παίκτες του Ολυμπιακού έως το καλοκαίρι. Παρότι ο πρώτος έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο και ο δεύτερος συνεχίζει την καριέρα του στην ελβετική Σιόν, πρόσφατα μίλησαν και οι δύο για την ομάδα του Πειραιά. Ο ένας στην Ιταλία και ο άλλος στην Ελβετία. Και τι είπαν; Πέραν των τυπικών, έκαναν ειδική μνεία σε κάτι που για τους ίδιους αποτελούσε βασικό «όπλο» της επιτυχίας του Ολυμπιακού, της δουλειάς τους, αλλά και μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους: Το προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Τόσο ο Καμπιάσο όσο και ο Κασάμι χαρακτήρισαν το προπονητήριο του Ολυμπιακού ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και άρτια επανδρωμένα στην Ευρώπη. Σημειώνοντας ότι προσφέρει τέτοιες ανέσεις και υπηρεσίες στους ποδοσφαιριστές, που βρίσκεις μόνο σε αθλητικά κέντρα των top class ομάδων. Τόσο σε επίπεδο γηπέδων, όσο και σε επίπεδο εγκαταστάσεων, αλλά και υποδομής για την υποστήριξη όλων των αθλητικο-ιατρικών αναγκών του ποδοσφαιρικού (και όχι μόνο) τμήματος!

Πώς, όμως, ο Ολυμπιακός έφτασε να έχει ένα τέτοιο στολίδι για προπονητικό κέντρο; Τι επεμβάσεις έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο «ποδοσφαιρικό διοικητήριο» των Πειραιωτών για να φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη; To10.gr έχει τις απαντήσεις και τα… νούμερα που απαιτήθηκαν για να φτάσουν οι εγκαταστάσεις του Ρέντη στη σημερινή τους μορφή. Νούμερα που προκαλούν ίλιγγο!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ-ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ: Από το 2010, όταν και ανέλαβε τη διοίκηση του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το Ρέντη έχει σχεδόν τριπλασιαστεί! Σήμερα καλύπτει μία έκταση περίπου 100.000 τετραγωνικών μέτρων και από τα 3 ποδοσφαιρικά γήπεδα που υπήρχαν το 2010, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες της πρώτης ομάδας και των αγωνιστικών τμημάτων της ακαδημίας.

Μεταξύ άλλων, στο Ρέντη έχουν γίνει τα εξής:

  • Νέο γήπεδο 11χ11 (πλαστικός χλοοτάπητας)
  • Νέο γήπεδο 9×9 (φυσικός χλοοτάπητας)
  • Νέο γήπεδο 7×7 (πλαστικός χλοοτάπητας)
  • Νέα αποδυτήρια, πρώτης ομάδας και δυο των γηπέδων της Ακαδημίας
  • Γυμναστήριο για την Ακαδημία
  • Γήπεδο Beach Soccer
  • 4 γήπεδα ποδοβόλεϊ
  • Νέα γραφεία διοίκησης για Ακαδημία και για Α’ ομάδα
  • Ανακαίνιση κουζίνας (Πρώτη ομάδα & Ακαδημία)
  • Ανακαίνιση πισίνας
  • Εξοπλισμός ιατρείου με νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας
  • Αίθουσα ανάλυσης και ψυχολογίας
  • Play Room A’ ομάδας και Ακαδημίας
  • Ξενώνες Ακαδημίας (φιλοξενούνται 52 παιδιά από όλη την Ελλάδα)
  • Νέα αίθουσα σεμιναρίων
  • Νέοι χώροι πάρκινγκ και αποθηκευτικοί χώροι

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ: Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του to10.gr, η κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, τα νέα γήπεδα, αλλά και όλες οι υπόλοιπες βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Ρέντη έχουν ξεπεράσει σε κόστος το απίστευτο ποσό των 10.000.000 ευρώ! Χρήματα που αφορούν την περίοδο από το 2010 και μετά και τα οποία έχουν μπει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν εμπίπτουν στο μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος!

Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ: Ένα τέτοιο συγκρότημα-τέρας είναι λογικό να έχει ανάγκη σημαντικής συντήρησης. Αρα και (πολλών) χρημάτων. Για την ακρίβεια, κάθε χρόνο, από το 2010 και μετά, ο Ολυμπιακός πληρώνει περίπου 1.500.000 ευρώ για συντηρεί το προπονητικό του κέντρο. Ποσό που πολλές φορές ανεβαίνει κατακόρυφα, όπως συνέβη το καλοκαίρι, λόγω της βελτίωσης όλων των αγωνιστικών χώρων, από τη βρετανική εταιρεία «SIS Pitches» που έχει αναλάβει και τα γήπεδα του Μουντιάλ! Συνολικά, τα τελευταία 7,5 χρόνια μόνο η συντήρηση των εγκαταστάσεων έχει ξεπεράσει σε κόστος τα 11.000.000 ευρώ. Χωρίς σε αυτό το ποσό να περιλαμβάνεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη!

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΑΚΑΔΗΜΙΑ»

Ενας από τους βασικούς λόγους που η διοίκηση Μαρινάκη προχώρησε στην επέκταση-βελτίωση-αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ρέντη ήταν ο εξής απλός: Να βρουν «χώρο», αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες τα παιδιά της ακαδημίας, για να προοδεύσουν, να αναπτυχθούν και σταδιακά να αποτελέσουν μέλη της πρώτης ομάδας.

Όπως προαναφέραμε, φέτος στις εγκαταστάσεις του Ρέντη φιλοξενούνται συνολικά 52 παιδιά. Νεαροί ποδοσφαιριστές που προέρχονται από πόλεις της Επαρχίας, με τον Ολυμπιακό να έχει αναλάβει τη στέγαση, τη σίτιση, την ποδοσφαιρική τους βελτίωση και φυσικά την εκπαίδευσή τους.

Γίνεται αντιληπτό ότι ένας τέτοιος αριθμός φιλοξενούμενων παιδιών σημαίνει ότι το κόστος είναι τεράστιο. Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και φέτος το μπάτζετ της ακαδημίας του Ολυμπιακού φτάνει τα 2.500.000 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το ίδιο ποσό κατά μέσο όρο δινόταν και τα προηγούμενα 7 χρόνια! Κάτι που σημαίνει ότι από το 2010 έως και το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ο Ολυμπιακός θα έχει πληρώσει σχεδόν 20.000.000 για τις ακαδημίες του! Ποσό ασύλληπτο για ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα!

Βεβαίως, κάθε (οικονομική) θυσία έχει και τα θετικά της. Καθώς ήδη ο Ολυμπιακός ανέδειξε έναν από τους κορυφαίους νέους παίκτες στον κόσμο (Παναγιώτης Ρέτσος), έχει τρία παιδιά από την ακαδημία του στην πρώτη ομάδα (Ανδρούτσος, Νικολάου, Χουτεσιώτης) και ετοιμάζει κι άλλους. Επίσης, η Ακαδημία στην εποχή Μαρινάκη έχει κατακτήσει 11 Πρωταθλήματα:

  • 5 Πρωταθλήματα Super League K-20
  • 4 Πρωταθλήματα Super League K-17
  • 2 Πρωταθλήματα Super League K-15

Επιπλέον, οι ερυθρόλευκοι πιτσιρικάδες έχουν πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις και σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι διόλου τυχαίο, δε, ότι τη σεζόν 2012-13 ο Ολυμπιακός ήταν μία από τις ομάδες που επιλέχθηκε για τον προάγγελο του Champions League Νέων, το NextGen Series, φτάνοντας στους «8» της Ευρώπης. Επίσης, οι «μικροί» του Ολυμπιακού έχουν αγωνιστεί για 4 χρονιά στο UEFA Youth League, έφτασαν στους «16» την περίοδο 2014-15, ενώ μεταξύ άλλων έχουν νικήσει ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους και η Αρσεναλ!

41.000.000 ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ «ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ»!

Αντί επιλόγου, έχει ενδιαφέρον να κάνουμε τους… λογιστές. Καθώς εάν συμψηφίσουμε όλα τα προαναφερθέντα νούμερα, τότε προκύπτει κάτι εξόχως εντυπωσιακό. Συγκεκριμένα, με μία απλή πρόσθεση μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει σχεδόν 41.000.000 από το 2010 και μετά για την επέκταση, βελτίωση και συντήρηση των εγκαταστάσεων του Ρέντη, αλλά και για την ακαδημία του, που ζει και αναπνέει μέσα στο προπονητήριο. Χρήματα που έχει βάλει προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. και τα οποία, για να υπάρχει μία σύγκριση μεγεθών, θα υπερκάλυπταν το μπάτζετ ΟΛΩΝ των ομάδων της Σούπερ Λίγκας για μία χρονιά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ