F1 : Ένα από τα μεγαλύτερα προσπεράσματα όλων των εποχών (vid)

F1 : Ένα από τα μεγαλύτερα προσπεράσματα όλων των εποχών (vid)

Τέσσερις γύρους πριν το τέλος ο Μίκα Χάκινεν βρήκε την ευκαιρία να περάσει τον Σουμάχερ μ' έναν απίθανο τρόπο στο Σπα του Βελγίου.

Είναι δύο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους όλων των εποχών στη Formula 1. Ο Μίκα Χάκινεν εναντίον του Μίκαελ Σουμάχερ, ο Φινλανδός εναντίον του Γερμανού. Η αντιπαλότητά τους ξεκίνησε από το Γκραν πρι του Μακάο το 1990 για τη Formula 3. Τότε που ο Σουμάχερ κέρδισε τον αγώνα μετά τη σύγκρουση με τον Χάκινεν στον τελευταίο γύρο.

Το αντίπαλο ζευγάρι πρωταγωνιστούσε και στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με τον Χάκινεν να κερδίζει τα δύο μοναδικά του παγκόσμια πρωταθλήματα, το 1998 και το 1999. Την επόμενη χρονιά, ήταν η σειρά του «Σούμι» να πανηγυρίσει τον τίτλο παίρνοντας τα σκήπτρα από το μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Σουμάχερ είχε παραδεχτεί πως ο Χάκινεν ήταν ο μεγαλύτερός του αντίπαλος. Και αυτό, δεν το πήρε πίσω ούτε το 2001, όταν αποσύρθηκε από τις πίστες ο Χάκινεν! Οι δυο τους έχουν προσφέρει πάρα πολλές θεαματικές μονομαχίες στις αγωνιστικές πίστες.

Όλοι όμως, θα θυμούνται πάντα εκείνη την απίστευτη μονομαχία στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο. Στις 27 Αυγούστου του 2000, στη διάσημη πίστα είχαμε ένα από τα ωραιότερα προσπεράσματα όλων των εποχών.

Μπροστά ο Σουμάχερ, πίσω ο Χάκινεν και η συνέχεια στο παρακάτω βίντεο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ