Αντώνης Στεργιάκης: Το μέλλον είναι εδώ…

Αντώνης Στεργιάκης: Το μέλλον είναι εδώ…

To10.gr χρονογραφεί τη ζωή του Αντώνη Στεργιάκη, του 19χρονου νέου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων νέων παικτών παγκοσμίως! Η πορεία, η καθιέρωση στη Σλάβια και η μεταγραφή στον Πειραιά...

Το ποδόσφαιρο αλλάζει και τα ηλικιακά ταμπού εξαφανίζονται. Όταν το ταλέντο περισσεύει, κάθε δισταγμός για τη νεότητα (ή αντιστοίχως το γήρας) ενός ποδοσφαιριστή πάει περίπατο. Η ικανότητα, η ποιότητα και η δίψα για τη νίκη και τη διάκριση, κυριαρχούν. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως δεν είναι και το πλέον σύνηθες φαινόμενο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο να βλέπεις τερματοφύλακες να είναι βασικοί σε επαγγελματικές ομάδες στα 18 τους χρόνια. Ο Αντώνης Στεργιάκης, όμως, είναι. Και βασικός, και ξεχωριστός, και ένας από τους καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές στη θέση του, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο νέος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, πριν από λίγες εβδομάδες έκλεισε τα 19 του χρόνια. Αλλά ήδη έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ του πρωταθλήματος Βουλγαρίας. Ναι, Βουλγαρίας. Διότι αυτός ο ξεχωριστός «μικρός», ξενιτεύτηκε πριν τρία χρόνια. Και δικαιώθηκε. Δούλεψε, βελτίωσε το τεράστιο (1,95 μ.) κορμί του, περίμενε τη σωστή στιγμή και φέτος διαπρέπει με τη φανέλα της Σλάβια Σόφιας, την οποία έχει ήδη φορέσει σε 23 παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν (συνολικά 31 συμμετοχές). Ενώ είναι περιττό να αναφέρουμε πως ήδη αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Κ-19 και προορίζεται για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα…

Ποιος είναι, όμως, αυτός ο φοβερός και τρομερός νεαρός γκολκίπερ, που ξετρέλανε τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ Φρανσουά Μοντέστο και «ανάγκασε» τον Ολυμπιακό να πληρώσει σχεδόν 700.000 ευρώ για να τον κάνει δικό του; To10.gr χρονογραφεί την πορεία του Στεργιάκη…

* Μάρτιος 1999: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαρτίου.

* Σεπτέμβριος 2003: Από ηλικία μόλις τεσσάρων ετών ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, ως αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης στη. κολύμβηση.

* Αύγουστος 2005: Μετά από δύο χρόνια ο Στεργιάκης αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην Ακαδημία του Άρη. Εκεί έμεινε μέχρι 15 χρονών κι αγωνίστηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ως τερματοφύλακας. Κατά την περιόδο εκείνη ήταν και μέλος σε όλες τις Περιφερειακές Ενώσεις της Μακεδονίας.

* Φεβρουάριος 2014: Τον Φεβρουάριο του 2014 επιλέχθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ένας από τους εννιά υπό επιτήρηση ταλαντούχους τερματοφύλακες στην Ελλάδα για τις ηλικίες 1997-1998-1999 αλλά και στην Εθνική ομάδα U-15.

* Μάιος 2014: Κλήθηκε στην Εθνική ομάδα U-17.

* Φεβρουάριος 2015: Από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή στη Θύελλα Φιλώτα. Η Θύελλα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και ο Στεργιάκης αγωνίστηκε σε επτά παιχνίδια στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και βοήθησε προκειμένου η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Ο Στεργιάκης είναι ο νεότερος (15 χρονών) που έπαιξε ως βασικός τερματοφύλακας στη Γ’ Εθνική.

* Ιούνιος 2015: Τον Ιούνιο του 2015 μετά από αρκετές προτάσεις που είχε από ομάδες εντός και εκτός Ελλάδας, μεταγράφηκε στη Σλάβιας Σόφιας στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Στη Σλάβια ο νεαρός γκολκίπερ υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Μαζί με τον Γκιόργκι Πετκόφ και τον Μάριο Κίρεφ είναι μέλος της πρώτης ομάδας της Σλάβια και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως την πρώτη του χρονιά στη Βουλγαρία στέφθηκε πρωταθλητής με την ομάδα U-19 της Σλάβια Σόφιας.

* Μάιος 2016: Κλήθηκε στην Εθνική ομάδα U-19.

* Αύγουστος 2016: Στις 21 Αυγούστου ο Στεργιάκης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας στο παιχνίδι της Σλάβια με τη Λέφσκι Σόφιας. Ο νεαρός τερματοφύλακας αγωνίστηκε για 15 λεπτά και είχε πολύ καλή παρουσία με σημαντικές επεμβάσεις. Το πετυχημένο ντεμπούτο του Στεργιάκη είναι πολύ σημαντικό και η παρουσία του σχολιάστηκε με άκρως κολακευτικά λόγια από τον βουλγάρικο Τύπο. Η φανταστική επέμβαση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τη Λέφσκι του έδωσε το προβάδισμα με ποσοστό 54,03% στην ψηφοφορία που διεξήγαγε μεγάλη ιστοσελίδα για την «καλύτερη απόκρουση» της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Βουλγαρίας.

* Σεπτέμβριος 2016: Στις 21 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά 90 λεπτά στο Βουλγαρικό Κύπελλο στην αναμέτρηση της Σλάβια Σόφιας με τη Λίτεξ Λόβετς.

* Οκτώβρης 2016: Στις 5 Οκτωβρίου η κορυφαία αγγλική εφημερίδα «The Guardian» περιλαμβάνει τον Αντώνη ως ένα από τα 60 κορυφαία ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

* Απρίλιος 2017: Η ιταλική ιστοσελίδα TuttoSport επέλεξε τον Αντώνη Στεργιάκη ως υποψήφιο για το βραβείο  του καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών στην Ευρώπη για το 2017.

* Σεπτέμβριος 2017: Στις 2 Σεπτεμβρίου ο Στεργιάκης πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ομάδα Νέων (U-19) κόντρα στην αντίστοιχη της Λετονίας.

* Νοέμβριος 2017: Το διάστημα 8-14 Νοεμβρίου ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων (U-19) που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2018 και προκρίθηκε στην Elite Round.

* Μάρτιος 2018: Στο διάστημα 20-27 του Μαρτίου ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων (U-19) που συμμετείχε στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2018 που διεξήχθη στην Ιταλία.

Ο Αντώνης Στεργιάκης είναι μαθητής της Αγγλικού Ιδιωτικού σχολείου με άριστους βαθμούς, πτυχίο σε γερμανικά και αγγλικά, ενώ είναι και καλός χρήστης της βουλγαρικής γλώσσας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως για τον νέο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ενδιαφέρθηκαν έντονα κολοσσοί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Γιουβέντους με τη Μίλαν, αλλά και η Νάπολι και η Ίντερ, όπως έχει καταγραφεί στον ιταλικό και διεθνή Τύπο!

Hmm🤔⚽️ #again?

Δημοσιεύτηκε από Antonis Stergiakis στις Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Ups!!😝⚽️

Δημοσιεύτηκε από Antonis Stergiakis στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ