Aβραμόπουλος: Αντιευρωπαϊκή και απαράδεκτη η πρόταση Τουσκ για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων

Aβραμόπουλος: Αντιευρωπαϊκή και απαράδεκτη η πρόταση Τουσκ για κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων

«Απαράδεκτη» και «αντιευρωπαϊκή» χαρακτήρισε ο επίτροπος Mετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος την πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στους ηγέτες της ΕΕ για την κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στο προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. «H θέση μου είναι σαφέστατη. Το έγγραφο Τουσκ είναι απαράδεκτο. Είναι αντιευρωπαϊκό και αγνοεί όλη την […]

«Απαράδεκτη» και «αντιευρωπαϊκή» χαρακτήρισε ο επίτροπος Mετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος την πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στους ηγέτες της ΕΕ για την κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στο προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

«H θέση μου είναι σαφέστατη. Το έγγραφο Τουσκ είναι απαράδεκτο. Είναι αντιευρωπαϊκό και αγνοεί όλη την εργασία που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.

Σημείωσε ότι ο ρόλος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να υποστηρίζει «την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές». «Αυτό το κείμενο υπονομεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ΕΕ, την αλληλεγγύη. Χωρίς αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτός ο όρος αναφέρεται στα ιδρυτικά κείμενα των Συνθηκών» υπογράμμισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αναλαμβάνεται από μεμονωμένα κράτη-μέλη, αλλά αποτελεί ευρωπαϊκό θέμα.

«Η επιτυχία στη διαχείριση της κρίσης είναι αποτέλεσμα της κοινής δράσης και των κοινών μας προσπαθειών, των οργανισμών και όλων των κρατών-μελών» ανέφερε.

«Είναι νομική και ηθική μας υποχρέωση. Δεν χτίζουμε μια Ευρώπη-φρούριο» επεσήμανε, ενώ διαφώνησε με την άποψη ότι η μετεγκατάσταση δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς πάνω από 32.000 ατόμων έχουν μετεγκατασταθεί.

Τέλος είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει αλληλεγγύη αλά καρτ» και ότι «χρειάζεται να σφυρηλατήσουμε ενότητά μας και όχι να ενισχύουμε αντιευρωπαϊκές τοποθετήσεις».

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ