Επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα για ταξίδι στις ΗΠΑ, πλεόνασμα, μεταρρυθμίσεις

Επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα για ταξίδι στις ΗΠΑ, πλεόνασμα, μεταρρυθμίσεις

Πυρά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και για τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F16. «Προϊόν υπερφορολόγησης και στάσης πληρωμών το πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις μένουν στα λόγια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Χαμένη ευκαιρία σε μια ευνοϊκή συγκυρία χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ. Τόνισε ότι «ακόμα και στο θέμα της αναγκαίας αναβάθμισης των F16 τα ερωτήματα είναι πολλά και ασφαλώς θα χρειαστεί αξιόπιστη ενημέρωση καθώς -όπως είπε- κάθε μέρα ακούμε και μια διαφορετική εκδοχή του τι θα συμβεί».

«Θέσαμε τέσσερις στόχους σε σχέση με τον ρόλο της χώρας, τις επενδύσεις, τα εθνικά θέματα και τον ρόλο της ομογένειας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη. Με εξαίρεση μερικά λόγια τυπικής διπλωματικής αβρότητας, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο χειροπιαστό όφελος. Ούτε στις επενδύσεις. Ούτε στα εθνικά μας θέματα. Ούτε σε σχέση με τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο πολυσυνέδριο Capital + Vision.

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

Σημείωσε ότι «το πλεόνασμα για το οποίο η κυβέρνηση πανηγυρίζει είναι προϊόν της άγριας υπερφορολόγησης και στάσης πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου» και επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας είναι μια νέα πολιτική απάτη ή αυταπάτη», τόνισε.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ανέφερε ότι«μένουν στα λόγια», καθώς και ότι οι αγορές προϊόντων δεν απελευθερώνονται. «Και οι επενδυτές αισθάνονται -και δικαιολογημένα- ότι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα και υψώνει αδικαιολόγητα εμπόδια σε κάθε επένδυση, μικρή ή μεγάλη», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ