Μόρια: Δεύτερος θάνατος πρόσφυγα μέσα στον Οκτώβριο

Μόρια: Δεύτερος θάνατος πρόσφυγα μέσα στον Οκτώβριο

55χρονος ιρακινός έχασε τη ζωή του· ένταση στον καταυλισμό της Μυτιλήνης.

Η τραγική κατάληξη 55χρονου Ιρακινού άνδρα που έχασε τη ζωή του λόγω καρδιακού προβλήματος έχει δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο θάνατος του 55χρονου όξυνε τις εντάσεις που είχαν ήδη ξεκινήσει από χθες στον καταυλισμό, μεταξύ κρατουμένων αραβικής και αφγανικής καταγωγής, οδηγώντας σε προσωρινή αποχώρηση τους εργαζόμενους της υπηρεσίας Ασύλου και των ΜΚΟ.

Η ένταση οδήγησε στην παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία σχημάτισε ανθρώπινη ασπίδα μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών προκειμένου να καταπαύσει προσωρινά τις εντάσεις. Στον καταυλισμό της Μόριας, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 5.500 άτομα, 1.000 εκ των οποίων παιδιά κάτω των οχτώ ετών.Ο θάνατος του 55χρονου είναι ο δεύτερος μέσα σε έναν μήνα, μετά το κορίτσι πέντε ετών απ’ τη Συρία που έφυγε απ’ τη ζωή στις 8 Οκτωβρίου λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, λίγες μόλις ημέρες μετά την άφιξη της ίδιας και των γονιών της στη χώρα. Η Μόρια αριθμεί μέχρι στιγμής πλήθος νεκρών, μεταξύ των οποίων και οι τρεις πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικές στιγμές εντός του περασμένου του Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση για τον θάνατο του 55χρονου από το υπουργείο. Τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του καταυλισμού, έχει αρχίσει η μετεγκατάσταση προσφύγων στον ηπειρωτικό χώρο της Ελλάδας με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ