Αναλυτική ενημέρωση για τα F16 υπόσχεται  η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Αναλυτική ενημέρωση για τα F16 υπόσχεται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Τα χαμόγελα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν έγιναν δεκτά με ικανοποίηση σε Αθήνα και Βρυξέλλες πολλώ δε μάλλον επειδή αυτά συνοδεύτηκαν -σε καιρό μνημονίου- από μια εξοπλιστική συμφωνία, που αφορά στην αναβάθμιση των Ελληνικών F16, ύψους 2,4 δισ. δολαρίων. Θορυβημένο από τις έντονες αντιδράσεις, το Μαξίμου αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλία να φέρει το […]

Τα χαμόγελα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν έγιναν δεκτά με ικανοποίηση σε Αθήνα και Βρυξέλλες πολλώ δε μάλλον επειδή αυτά συνοδεύτηκαν -σε καιρό μνημονίου- από μια εξοπλιστική συμφωνία, που αφορά στην αναβάθμιση των Ελληνικών F16, ύψους 2,4 δισ. δολαρίων.

Θορυβημένο από τις έντονες αντιδράσεις, το Μαξίμου αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλία να φέρει το θέμα της συμφωνίας με τους Αμερικανούς στη Βουλή, καθησυχάζοντας τους δανειστές για το κόστος της αναβάθμισης των πολεμικών αεροσκαφών.

Η κυβέρνηση σε θέση άμυνας δέχεται σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, ενώ τα νέα από την Ουάσιγκτον έριξαν βαριά τη σκιά τους και στις σχέσεις με τους Θεσμούς, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, καθώς πρόκειται για ένα κονδύλι, που σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο μπορεί να φτάσει έως 2,4 δισ. ευρώ, αν και το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι θα ανέλθει στο ποσό των 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου δια του εκπροσώπου του υποσχέθηκε εσχάτως ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση της Βουλής και των πολιτικών δυνάμεων, εάν το ζητήσουν, κάτι που ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πηγές της οποίας εξέφραζαν απορίες για την κίνηση της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι δεν θα προκληθεί πρόβλημα στο ελληνικό πρόγραμμα και τους στόχους του, αφού, όπως είπε, «η αναβάθμιση των F-16, εντάσσεται στις συνολικές αμυντικές δαπάνες του ελληνικού Δημοσίου, δεν ξεπερνούν το 2% και δεν αποτελούν κίνδυνο για τους στόχους του προγράμματος».

Πρόσθεσε δε με νόημα ότι έχουν γίνει μεν προχωρημένες συζητήσεις με τους Αμερικανούς, αλλά η συμφωνία δεν έχει κλείσει.

Ο κ. Τζανακόπουλος στόχευσε τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη συμφωνία και ειδικά για τα αντισταθμιστικά που αυτή μπορεί να περιλαμβάνει. «Κάτι θα ξέρουν από αντισταθμιστικά» σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να διαφανεί ότι η κυβέρνηση δεν ξεχνά τα όσα (σκανδαλώδη, προφανώς) έχουν συμβεί σε παλαιότερες συμβάσεις για τα εξοπλιστικά, επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τον τρόπο ενημέρωσης της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και αν ζητηθεί, θα γίνει και ενημέρωση και σε επίπεδο αρχηγών.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ζητούσε με ανακοίνωσή του, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πηγή: unfollow.com.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ