Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών μέχρι τις 3 μ.μ.

Στάση εργασίας νοσοκομειακών γιατρών μέχρι τις 3 μ.μ.

Έξω από το Υπουργείο Υγείας συναντιούνται αυτή τη στιγμή δύο πορείες διαμαρτυρίας: οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, που πραγματοποιούν στάση εργασίας ως τις 3 το μεσημέρι και ζητούν άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, και οι συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους. Φωτ.: Nick Paleologos/SOOC «Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει […]

Έξω από το Υπουργείο Υγείας συναντιούνται αυτή τη στιγμή δύο πορείες διαμαρτυρίας: οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, που πραγματοποιούν στάση εργασίας ως τις 3 το μεσημέρι και ζητούν άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, και οι συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Φωτ.: Nick Paleologos/SOOC

Φωτ.: Nick Paleologos/SOOC

stasiergasiasnosokomeiakwn

«Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα των επικουρικών ιατρών, καθόσον πάρα πολλοί επίτροποι επιστρέφουν αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής μισθών και εφημεριών, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι επικουρικοί ιατροί να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στηρίζοντας τα αιτήματα των νοσοκομειακών ιατρών, και συμπληρώνει:

«Τα Νοσοκομεία της χώρας στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εργασία των επικουρικών ιατρών και η απομάκρυνσή τους θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους. Η μόνιμη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα. Δεν είναι δυνατόν οι μισοί από τους 2.100 περίπου συνολικά επικουρικούς συναδέλφους να ευρίσκονται στον αέρα από πλευράς εργασίας και μισθοδοσίας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Κυβέρνηση συνολικά οφείλει να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις, 6.500 μόνιμων ιατρών οι οποίες είναι κενές, διαφορετικά τα Νοσοκομεία της χώρας είναι αδύνατο να λειτουργήσουν»


Πηγή: Unfollow.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ