Αποχώρησαν μέλη των Οικολόγων Πρασίνων από το κόμμα

Αποχώρησαν μέλη των Οικολόγων Πρασίνων από το κόμμα

Την αποχώρηση του από τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε ένα τμήμα στελεχών και μελών του κόμματος με επιστολή που φέρει 81 υπογραφές. Σε αυτήν οι υπογράφοντες κατηγορούν το κόμμα πως έχει αποκλίνει από τις αρχικές προγραμματικές δηλώσεις του, επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για «ακατανόητη ηγεμονική συμπεριφορά», αλλά και στους βουλευτές του […]

Την αποχώρηση του από τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε ένα τμήμα στελεχών και μελών του κόμματος με επιστολή που φέρει 81 υπογραφές. Σε αυτήν οι υπογράφοντες κατηγορούν το κόμμα πως έχει αποκλίνει από τις αρχικές προγραμματικές δηλώσεις του, επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για «ακατανόητη ηγεμονική συμπεριφορά», αλλά και στους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Δημαρά και Γιάννη Τσιρώνη (αναπλ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Ειδικά τον τελευταίο τον κατηγορούν, μεταξύ άλλων, πως «απαγορεύει την είσοδο στον συνεκπρόσωπο του κόμματος» και «μιλά με εκφράσεις καμαρίλας για τον συντονιστή και για μέλη της εκτελεστικής γραμματείας». «Σε όλη αυτή τη συμπεριφορά έχει τη σιωπηρή στήριξη του βουλευτή Γιώργου Δημαρά, ο οποίος, αν και ενήμερος, δεν έχει καταδικάσει καμία τέτοια συμπεριφορά» συμπληρώνουν. Μάλιστα στο τέλος της επιστολής με τη φράση «ξέρουμε ότι με πολλούς από τους συναγωνιστές που μένουν πίσω (αν και συμφωνούν σε όλα μαζί μας) κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούμε. Και δεν είναι μακριά αυτή η στιγμή…» ουσιαστικά προαναγγέλλουν την πρόθεσή τους για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, διαφορετικό από τους Ο.Π. και φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που τόσο ο Κώστας Καλογράνης (πρώην μέλος Εκτελεστικής Γραμματείς Ο.Π.) όσο και ο Λουκάς Τουμαζάνης (πρώην μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Ο.Π.) αλλάζουν κομματικούς φορείς. Ο δεύτερος ήταν παλιός συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που πέρασε στους Οικολόγους Πράσινους τα τελευταία χρόνια και ο πρώτος ήταν δημοσιογράφος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος προσχώρησε στους Ο.Π. το 2008, ήταν υποψήφιος βουλευτής (2012) και αργότερα υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κομμάτων. Συνεργάστηκε με τον Γ. Τσιρώνη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, «αμισθί» όπως είχε δηλώσει ο ίδιος όταν οικειοθελώς αποχώρησε από το γραφείο του, ενώ οι συζητήσεις να γίνει πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου δεν ευοδώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 81 που υπογράφουν την επιστολή αποχώρησης από τους Ο.Π. ελάχιστοι είναι ταμειακά ενήμεροι στο κόμμα (γύρω στους 30), ενώ οι περισσότεροι (με εξαίρεση τους Κ. Καλογράνη και Λ. Τουμαζάνη και κάποιους ακόμα) δεν έχουν αρθρώσει ποτέ οικολογικό λόγο σε κάποιο από τα συνέδρια του κόμματος, στα οποία δεν πήγαιναν καν. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι πολύ συχνά καλούσαν τους βουλευτές τους να παραιτηθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν οδηγούν αρκετά νυν μέλη των Ο.Π. να μιλούν για «ασήμαντη αποχώρηση» και για «υστερόβουλες κινήσεις, καθώς δεν έλαβαν τις θέσεις που ήθελαν». Αυτό βέβαια δεν μένει παρά να αποδειχτεί από τις επόμενες κινήσεις τους. Προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι πως αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.

Επί του πιεστηρίου: Σε επικοινωνία μας με τον κ. Καλογράνη, ο ίδιος απέκλεισε το γεγονός συνεργασίας με κάποιον άλλο πολιτικό φορέα εκτός ΣΥΡΙΖΑ («δε φύγαμε από εκεί που μάς φίμωναν, για να πάμε αλλού» είπε συγκεκριμένα). Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες δημιουργίας νέου κόμματος, για το οποίο έχουν ξεκινήσει ήδη τις νομικές διαδικασίες. Θα ονομάζεται «Πράσινο Κίνημα» και θα έχει ως στόχο την οικολογική μεταστροφή της κοινωνίας. Θα κατέβουν αυτόνομα στις επόμενες εκλογές, «έστω και αν πάρουμε 1%» όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: efsyn.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ