Οι κάτοικοι Εξαρχείων δεν είναι… β’ κατηγορίας

Οι κάτοικοι Εξαρχείων δεν είναι… β’ κατηγορίας

Μια ακόμη κινητοποίηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας στη γειτονιά τους προγραμματίζουν την ερχόμενη Κυριακή (22 Οκτωβρίου) τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων. Ξέχειλοι κάδοι απορριμμάτων, με πεταμένα σκουπίδια γύρω ακόμη και όταν έχει γίνει η αποκομιδή, βρόμικα πεζοδρόμια, έλλειψη φωτισμού σε πολυσύχναστους δρόμους, πλακόστρωση παλιά και κατεστραμμένη, με σπασμένες πλάκες-παγίδες για τους πεζούς που […]

Μια ακόμη κινητοποίηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας στη γειτονιά τους προγραμματίζουν την ερχόμενη Κυριακή (22 Οκτωβρίου) τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων.

Ξέχειλοι κάδοι απορριμμάτων, με πεταμένα σκουπίδια γύρω ακόμη και όταν έχει γίνει η αποκομιδή, βρόμικα πεζοδρόμια, έλλειψη φωτισμού σε πολυσύχναστους δρόμους, πλακόστρωση παλιά και κατεστραμμένη, με σπασμένες πλάκες-παγίδες για τους πεζούς που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα, είναι η εικόνα που περιγράφουν στην «Εφ.Συν.» μέλη της Πρωτοβουλίας για την «εγκαταλειμμένη από τον δήμο γειτονιά».

«Θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη φροντίδα ο δήμος, καθώς πρόκειται για μια περιοχή που την επισκέπτεται πλήθος κόσμου από άλλες περιοχές της Αθήνας, αλλά και τουρίστες. Αν φροντιζόταν, θα είχε όλες τις προϋποθέσεις να είναι ευχάριστη και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες» εξηγούν και ζητούν μεταξύ άλλων

◼ Συχνότερη αποκομιδή απορριμμάτων, ιδιαίτερα στα σημεία που συγκεντρώνονται μαγαζιά.

◼ Περισσότερους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

◼ Πλύσιμο και απολύμανση κάδων και πεζοδρομίων.

◼ Δημόσιες χημικές τουαλέτες.

◼ Επισκευή κατεστραμμένων πεζοδρομίων.

◼ Πιο δυνατό φωτισμό και ταχύτερη αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροφώτιση, «αυτονόητη υποχρέωση του δήμου, στην οποία μέχρι στιγμής ανταποκρίνεται συνήθως μόνο μετά τις παρατεταμένες τηλεφωνικές οχλήσεις κατοίκων» σημειώνουν.

Παράπονα προς τη δημοτική αρχή για τα παραπάνω στέλνονται επανειλημμένα τονίζουν οι κάτοικοι, αλλά «δεν δέχεται ο δήμος να κάνει έστω μια μικρή προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης» αναφέρει η Κατερίνα από την Πρωτοβουλία.

Πριν από λίγους μήνες, έπειτα από σχετική επιστολή της Πρωτοβουλίας, ο δήμος απάντησε ότι μεριμνά για τον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής μαζεύοντας πάσης φύσεως απορρίμματα δύο φορές την ημέρα, πλένει με ειδικά μηχανήματα ένα πλήθος οδών των Εξαρχείων και στέλνει καθημερινά ανοιχτό αυτοκίνητο με στόχο την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, διευκρινίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι η καθαριότητα καθίσταται ένα δύσκολο έργο στην περιοχή λόγω των πολλών καταστημάτων διασκέδασης ή φαγητού που κλείνουν τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς και ότι είναι αδύνατο να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι, επειδή υπάρχουν «έντονες διαμαρτυρίες δημοτών λόγω των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή».

«Είναι εικόνα παράλληλου σύμπαντος αυτή που παρουσιάζει ο δήμος» αντιτείνει η Κατερίνα. «Μας λένε ότι στέλνουν πλυστικά, αλλά τα βλέπουμε μόνο στην Καλλιδρομίου, μόνο μετά τη λαϊκή αγορά» επισημαίνει.

«Πληρώνουμε του κόσμου τα δημοτικά τέλη, αλλά η συμπεριφορά του δήμου δεν τρώγεται» σχολιάζει εξοργισμένη η Μαρία.

Απογοητευμένη από την πλευρά της η Ξένια παρατηρεί«Οταν η χώρα που ζεις είναι σε μια άσχημη κατάσταση και επιπλέον περνάς καθημερινά από μια γειτονιά που βρομάει, τότε νιώθεις ότι σε υποτιμούν».

Την Κυριακή η κινητοποίηση προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το στέκι της Πρωτοβουλίας (Καλλιδρομίου 50), με το κάλεσμα να γίνεται για τις 16.00.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το δημαρχείο μετά μουσικής, καθώς στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και μουσικοί με τα μουσικά τους όργανα.

Πηγή: efsyn.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ