Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη βουλή για την οικονομία ζήτησε η ΝΔ

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη βουλή για την οικονομία ζήτησε η ΝΔ

Κατατέθηκε στη βουλή το αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Οικονομία. Όπως έγινε γνωστό από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει ενημέρωση της Ολομέλειας από τον […]

Κατατέθηκε στη βουλή το αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Οικονομία.

Όπως έγινε γνωστό από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει ενημέρωση της Ολομέλειας από τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη Συμφωνία του Eurogroup.

Η διαδικασία στη βουλή:

Σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής η πρo ημερησίας διατάξεως συζήτηση αρχίζει με την αγόρευση του πρωθυπουργού, μετά την οποία ακολουθούν οι αγορεύσεις των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, καθώς και ενός ή δύο υπουργών. Ολοκληρώνεται χωρίς ψηφοφορία, σε μία συνεδρίαση.

 

Η διάρκεια των ομιλιών:

-Ο πρωθυπουργός παίρνει τον λόγο για 25 λεπτά

-Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για 20 λεπτά

-Οι πρόεδροι των άλλων Κοινοβουλευτικών Ομάδων για 20 λεπτά

-Οι υπουργοί για 10 λεπτά

Ο χρόνος αγόρευσης εκείνου που προκαλεί τη συζήτηση προσαυξάνεται κατά πέντε λεπτά της ώρας.

 

Η διάρκεια των δευτερολογιών

Δικαίωμα δευτερολογίας έχουν:

-ο πρωθυπουργός για 15 λεπτά

-οι πρόεδροι των ΚΟ για 10 λεπτά

-οι υπουργοί για 10 λεπτά

 

Ο πρωθυπουργός μπορεί να τριτολογήσει για 5 λεπτά.

Ο χρόνος ομιλίας υπουργού που παρεμβαίνει στο στάδιο των κύριων αγορεύσεων ή των δευτερολογιών, πριν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις ή οι δευτερολογίες των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, περιορίζεται στο ήμισυ του χρόνου που δικαιούται.

 

Κατά τη συζήτηση που προτείνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής, οι χρόνοι ομιλίας είναι οι ισχύοντες κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που προκαλείται από τον πρωθυπουργό.

vouli


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ