Στη βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία»

Στη βουλή της ΠΓΔΜ η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία»

Στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της FYROM κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η ιστορική συμφωνία με την Ελλάδα για τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία. Νωρίτερα, σε μία συνεδρίαση με πολύ υψηλούς τόνους υπερψηφίστηκε η βουλή της ΠΓΔΜ υπερψήφισε τη διαδικασία κατάθεσης της συμφωνίας. Η πρώτη αυτή δοκιμασία για τον Ζόραν Ζάεφ ολοκληρώθηκε […]

Στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της FYROM κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η ιστορική συμφωνία με την Ελλάδα για τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία.

Νωρίτερα, σε μία συνεδρίαση με πολύ υψηλούς τόνους υπερψηφίστηκε η βουλή της ΠΓΔΜ υπερψήφισε τη διαδικασία κατάθεσης της συμφωνίας.

Η πρώτη αυτή δοκιμασία για τον Ζόραν Ζάεφ ολοκληρώθηκε επιτυχώς, δίνοντας ένα πρώτο στίγμη για τις «διαθέσεις» της γειτονικής βουλής.  Το κοινοβούλιο υπερψήφισε τη διαδικασία με 69 «ναι» και 40 «όχι». Κατά τη διαδικασία βουλευτές του εθνικιστικού VMRO αποκάλεσαν «προδότη» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

 

Η τελική επικύρωσή της συμφωνίας από την ολομέλεια της βουλής ΠΓΔΜ αναμένεται μέχρι την Παρασκευή.

tsipras zaev


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ