Στην τελική ευθεία για το Eurogroup της Πέμπτης

Στην τελική ευθεία για το Eurogroup της Πέμπτης

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών είχε νωρίς το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η συζήτηση «πήγε πολύ καλά», καθώς «απομένουν δύο – τρία ζητήματα τεχνικής φύσεως». Πρόκειται για προαπαιτούμενα «τεχνικού χαρακτήρα», όπως οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, η μετεγκατάσταση υπηρεσιών από […]

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών είχε νωρίς το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Πέμπτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η συζήτηση «πήγε πολύ καλά», καθώς «απομένουν δύο – τρία ζητήματα τεχνικής φύσεως».

Πρόκειται για προαπαιτούμενα «τεχνικού χαρακτήρα», όπως οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, η μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το πρώην «Ελληνικό» και η μεταφορά στο ΤΧΣ των δικαιωμάτων ψήφου του ΕΦΚΑ στην Τράπεζα Αττικής.

Η κυβερνητική πηγή, πάντως, διαβεβαίωσε ότι τα παραπάνω δεν πρόκειται να εμποδίσουν την υποβολή της «έκθεσης συμμόρφωσης» των θεσμών στο προσεχές Eurogroup της 21ης Ιουνίου, εξέλιξη η οποία θα προλειάνει το έδαφος για την τυπική ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος, η οποία εκτιμάται σε 10 έως 12 δισ. ευρώ και η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως «μαξιλάρι ασφαλείας» για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος.

Νωρίτερα, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, επανέλαβε την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι «Eurogroup και Κομισιόν οφείλουν οπωσδήποτε να αποφασίσουν ένα πακέτο μέτρων».

MoscoviciTsakalotosGGG


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ