Παραγγελία για εσχάτη προδοσία για τον Μπαρμπαρούση

Παραγγελία για εσχάτη προδοσία για τον Μπαρμπαρούση

Παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με το φασιστικό παραλήρημα στη βουλή του χρυσαυγίτη βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση. Σημειώνεται ότι το αδίκημα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και χωρίς να απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας. Ο […]

Παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με το φασιστικό παραλήρημα στη βουλή του χρυσαυγίτη βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.

Σημειώνεται ότι το αδίκημα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και χωρίς να απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο χρυσαυγίτης κάλεσε το στρατό να συλλάβει του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Κοτζιά και Προκόπη Παυλόπουλο. «Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες», ανέφερε στη βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Στη γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητεί να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Μπαρμπαρούση και αναφέρει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της βουλής για την άσκηση δίωξης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φρουρά της Βουλής είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον Κώστα Μπαρμπαρούση εντός του κτιρίου για περίπου δύο ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εντολή του Φρούραρχου ήταν: «Μην τον χάσετε από τα μάτια σας».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Μπαρμπαρούσης εξήλθε από το κτίριο της Βουλής προς το Ζάππειο όπου τον περίμενε το αυτοκίνητό του. Η Αντιτρομοκρατική τον παρακολούθησε και λίγο αργότερα τον συνέλαβε.

Πάντως, υψηλόβαθμες πηγές της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, διαψεύδουν τα περί σύλληψης. αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σύλληψη Μπαρμπαρούση.

Είχε προηγηθεί διπλή παρέμβαση στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο από τον Σταύρο Κοντονή και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του Κώστα Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Την ίδια ώρα, βίντεο με το περιστατικό και επικυρωμένο πρακτικά της ομιλίας Μπαρμπαρούση στη Βουλή προσκόμισαν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος ζήτησε ποινική δίωξη κατά του Κώστα Μπαρμπαρούση, αλλά και συνολικά κατά των βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος, από τη βουλή.

Εν τω μεταξύ, τον αποκλεισμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της βουλής ύστερα από πρόταση του Νίκου Βούτση.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης τέθηκε εκτός την Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής και δήλωσή του έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του.

Η υπόθεση Μπαρμπαρούση προκάλεσε κόντρα μεταξύ των εκπροσώπων της κυβέρνησης και την αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή… το «αυγό του φιδιού». «Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση», απάντησε η Μαρία Σπυράκη τονίζοντας ότι η ΝΔ παρά τις προκλήσεις αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

Όταν η ΝΔ μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπούληματα, τι περιμένει η κα Σπυράκη ότι θα πουν οι Χρυσαυγίτες; διερωτήθηκε σε απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού.

 


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ