Eρντογάν: Θα αναλάβουμε δράση εναντίον του Μοοdy’s

Eρντογάν: Θα αναλάβουμε δράση εναντίον του Μοοdy’s

Νέα επίθεση στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας να αναλάβει δράση εναντίον του Moody’s μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου. Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «εχθρός των επιτοκίων», έχει από καιρό αποδώσει στις δυτικές δυνάμεις την ευθύνη για τη χρόνια αδυναμία της τουρκικής λίρας, λέγοντας πως είναι αποφασισμένες να εξασθενήσουν […]

Νέα επίθεση στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας να αναλάβει δράση εναντίον του Moody’s μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «εχθρός των επιτοκίων», έχει από καιρό αποδώσει στις δυτικές δυνάμεις την ευθύνη για τη χρόνια αδυναμία της τουρκικής λίρας, λέγοντας πως είναι αποφασισμένες να εξασθενήσουν την κυβέρνησή του.

Έχει υποστηρίξει πως ευθύνεται ένα σκοτεινό «λόμπι των επιτοκίων» και έχει επανειλημμένα επιτεθεί στους οίκους Moody’s, Standard & Poor’s και Fitch για τις επικρίσεις που διατυπώνουν σε βάρος της τουρκικής οικονομίας.

Και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει το τουρκικό χρέος στην κατηγορία των «σκουπιδιών» και έχουν υπογραμμίσει την ανησυχία τους για την οικονομία με δεδομένη την αύξηση του αυταρχισμού και την εντατικοποίηση της προσπάθειας του Ερντογάν για χαμηλότερα επιτόκια.

«Με το θέλημα του Θεού, μετά τις 24 Ιουνίου θα στήσουμε μια επιχείρηση γι’ αυτόν τον Moody’s», δήλωσε ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο 24 TV.

erdogan_web--2-thumb-large


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ