Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό

Στο Προεδρικό Μέγαρο o Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις για το μακεδονικό. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ζόραν Ζάεφ. Στο Προεδρικό Μέγαρο εντός της ημέρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν αιτήματός του για συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Θετικός εμφανίστηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της FYROM. Σημείωσε πως το […]

Στο Προεδρικό Μέγαρο o Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις για το μακεδονικό. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ζόραν Ζάεφ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο εντός της ημέρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν αιτήματός του για συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Θετικός εμφανίστηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της FYROM.

Σημείωσε πως το όνομα θα είναι μια από τις προτάσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νιμιτς. «Ελπιζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι καλό στο κοινό» είπε χαρακτηριστικά

Αντιδράσεις ωστόσο ήρθαν από την πλευρά του προέδρου της πΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ ως προς την επικείμενη συμφωνία. « Η τήρηση της συνταγματικής ονομασίας και η εξεύρεση μιας λύσης χωρίς συνταγματικές αλλαγές δεν είναι εναντίον της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και τονίζει ότι η συμφωνία πρέπει να γίνει σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας και να μην προβλέπει αλλαγές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να κάνει χρήση του άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής και να ενημερώσει την Ολομέλεια του κοινοβουλίου ή την Πέμπτη ή την Παρασκευή το πρωί για το θέμα της ονομασίας της FYROM.

Τρία τα ονόματα στην τελική διαπραγμάτευση: Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία.

Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθούν το Σάββατο στις Πρέσπες.

ZaevIvanov

 


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ