Άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς αποφάσισε το ΣτΕ

Άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς αποφάσισε το ΣτΕ

Υπέρ της χορήγησης ασύλου τάχθηκε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες- απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα – με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον αξιωματικό. Η Ολομέλεια Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο […]

Υπέρ της χορήγησης ασύλου τάχθηκε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες- απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα – με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον αξιωματικό.

Η Ολομέλεια Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών και με ισχυρή πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του κ. Μουζάλα.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και αφορά και στους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. Ως εκ τούτου θα πρέπει να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

STE


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ