Zάκερμπεργκ στο ευρωκοινοβούλιο: Ζητώ συγνώμη

Zάκερμπεργκ στο ευρωκοινοβούλιο: Ζητώ συγνώμη

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκε  ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές για το μαζικό σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από εταιρεία πολιτικών συμβούλων. Ο Ζάκερμπεργκ δέχθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ευρωβουλής, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση από […]

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκε  ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους ευρωβουλευτές για το μαζικό σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου του από εταιρεία πολιτικών συμβούλων.

Ο Ζάκερμπεργκ δέχθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ευρωβουλής, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για τη χρήση από την εταιρεία Cambridge Analytica των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια προέρχονται από την ΕΕ.

Όπως είπε, η εταιρεία δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει την κατάχρηση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι «σημαντικό και αναπόφευκτο»

«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν κάναμε αρκετά ώστε να αποτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν με επιζήμιο τρόπο τα εργαλεία που δημιουργήσαμε», δήλωσε στον εναρκτήριο λόγο του.

«Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, είτε ξένη ανάμιξη σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών των ανθρώπων, δεν είχαμε μια αρκετά ευρεία επίβλεψη των ευθυνών μας. Αυτό ήταν ένα λάθος και ζητώ συγγνώμη», σημείωσε.

faceboook


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ