Η συμφωνία με το Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης Γιουνκέρ- Γκουτέρες

Η συμφωνία με το Ιράν στο επίκεντρο της συνάντησης Γιουνκέρ- Γκουτέρες

Τη βούληση της ΕΕ να διατηρήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επεσήμανε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. «Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη συμφωνία που με έχουμε πετύχει με το Ιράν. Δε θέλουμε να καταστραφεί […]

Τη βούληση της ΕΕ να διατηρήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επεσήμανε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

«Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη συμφωνία που με έχουμε πετύχει με το Ιράν. Δε θέλουμε να καταστραφεί γιατί είναι πρωταρχικής σημασίας για την ειρήνη στην περιοχή και την ειρήνη στον υπόλοιπο κόσμο», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ΕΕ και ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες αυτές.

Επίσης έκανε λόγο για επιστροφή του «ψυχρού πολέμου» με «μία διαφορά». «Σήμερα δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί διαλόγου και επαφής που διασφάλιζαν στο παρελθόν ότι η κατάσταση δε θα φύγει εκτός ελέγχου», τόνισε ο Γκουτέρες.

Antonio-Guterres


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ