Νέα συνάντηση Τσίπρα Ζάεφ αύριο στη Σόφια

Νέα συνάντηση Τσίπρα Ζάεφ αύριο στη Σόφια

Στη Σόφια μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων. Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Τσίπρας θα έχει αύριο Πέμπτη συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με τον οποίο και αναμένεται να συζητήσει για το σύνολο των […]

Στη Σόφια μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Τσίπρας θα έχει αύριο Πέμπτη συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με τον οποίο και αναμένεται να συζητήσει για το σύνολο των ζητημάτων που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό. Εν όψει της συνάντησης η κυβέρνηση επανέλαβε τις θέσεις και τις κόκκινες γραμμές της διά στόματος Τζανακόπουλου: «Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται με σταθερότητα και αποφασιστικότητα την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία, η οποία θα ισχύει έναντι όλων πράγμα που εξ ορισμού προϋποθέτει την αναθεώρηση του Συντάγματος στη γείτονα», ανέφερε. Επισήμανε μάλιστα ότι οποιαδήποτε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στους διεθνείς οργανισμούς προϋποθέτει μία βιώσιμη συμφωνία σε ό,τι αφορά το θέμα του ονόματος.

KotziasZaevTsipras


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ