Η Τουρκία ανακαλεί τους πρέσβεις της σε Ισραήλ και ΗΠΑ

Η Τουρκία ανακαλεί τους πρέσβεις της σε Ισραήλ και ΗΠΑ

Τους πρέσβεις της στο Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανακάλεσε για διαβουλεύσεις η Άγκυρα, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση , κηρύσσοντας τριήμερο πένθος για τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «γενοκτονία» που διαπράττει το Ισραήλ, αναφερόμενος στους τουλάχιστον 55 Παλαιστινίους, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα […]

Τους πρέσβεις της στο Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανακάλεσε για διαβουλεύσεις η Άγκυρα, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση , κηρύσσοντας τριήμερο πένθος για τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για «γενοκτονία» που διαπράττει το Ισραήλ, αναφερόμενος στους τουλάχιστον 55 Παλαιστινίους, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας – Ισραήλ, στο περιθώριο της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε «την ανθρωπιστική τραγωδία, αυτή τη γενοκτονία», ανεξάρτητα από το αν προέρχεται «από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ», όπως πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ «είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

 

Binali-Yildirim

 


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ