52 Παλαιστίνιοι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

52 Παλαιστίνιοι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Στους 52 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας – Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι ανήλικοι κάτω των 16 ετών. Περισσότεροι από 1000 οι τραυματίες. Οι ΗΠΑ άνοιξαν επίσημα σήμερα την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ παρουσία εκατοντάδων […]

Στους 52 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας – Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.

Περισσότεροι από 1000 οι τραυματίες.

Οι ΗΠΑ άνοιξαν επίσημα σήμερα την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ παρουσία εκατοντάδων Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας, δήλωσε ότι η μεταφορά αυτή έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό και ότι παραμένει δεσμευμένος στην ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν απόλυτα δεσμευμένες στο να διευκολύνουν την επίτευξη μιας σταθερής ειρηνευτικής συμφωνίας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η σημερινή τελετή συμπίπτει με τη φονικότερη ημέρα της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης από το 2014.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε μια «ιστορική ημέρα» ευχαριστώντας τον Τραμπ για το «θάρρος» του να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «έγραψε ιστορία», είπε ο Νετανιάχου κατά την τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας. «Τι λαμπρή ημέρα. Αυτή η ημέρα θα χαραχτεί στην εθνική μνήμη μας για πολλές γενιές. Βρισκόμαστε στην Ιερουσαλήμ και είμαστε εδώ για να μείνουμε», πρόσθεσε.

 

Τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση ζήτησε από όλες τις πλευρές η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεκάδες Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων που είναι σε εξέλιξη κοντά στο φράχτη ασφαλείας της Γάζας. Ζητούμε από όλες τις πλευρές να ενεργήσουμε με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθούν και άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών», τόνισε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κάνοντας λόγο για «περίπλοκη και ήδη πολύ τεταμένη» κατάσταση που απομακρύνει ακόμη περισσότερο τις ειρηνευτικές προοπτικές, η κ. Μογκερίνι ζήτησε να μην υπάρξει νέα κλιμάκωση στην περιοχή.

«Το Ισραήλ πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις και την αρχή της αναλογικότητας στη χρήση βίας», επέμεινε.

«Η Χαμάς και εκείνοι που καθοδηγούν τις διαδηλώσεις στη Γάζα πρέπει να φροντίσουν να παραμείνουν σε ειρηνικά πλαίσια και να μην τις εκμεταλλεύονται για άλλους σκοπούς», συνέχισε.

Για το ζήτημα του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ, η Μογκερίνι υπενθύμισε τη «σαφή και ενιαία» θέση της Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η μεταφορά των πρεσβειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να γίνει πριν καθοριστεί το καθεστώς της πόλης, στο πλαίσιο μιας οριστικής ρύθμισης της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης.

Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Την ανησυχία του εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκώφ.

Palestinian demonstrator gaza


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ