Τσίπρας: ανάγκη κοινού βηματισμού στα Βαλκάνια

Τσίπρας: ανάγκη κοινού βηματισμού στα Βαλκάνια

Την ανάγκη του κοινού βηματισμού για την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια στις 16-17 Μαΐου, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Τετραμερούς Συνάντησης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, στο Βουκουρέστι. Παράλληλα τόνισε πως η θεσμοθέτηση της συνεργασίας των τεσσάρων χωρών έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, επειδή έχει σαν στόχο τη συνανάπτυξη, […]

Την ανάγκη του κοινού βηματισμού για την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια στις 16-17 Μαΐου, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της Τετραμερούς Συνάντησης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, στο Βουκουρέστι.

Παράλληλα τόνισε πως η θεσμοθέτηση της συνεργασίας των τεσσάρων χωρών έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, επειδή έχει σαν στόχο τη συνανάπτυξη, την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας.

«Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή που πάντοτε αντιμετώπιζε πολλαπλές προκλήσεις, είναι μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί από εθνικισμούς, αντιπαραθέσεις, πολέμους, συγκρούσεις, είναι, όμως, μια περιοχή που έχει πολύ σημαντικές δυνατότητες κι εμείς βρισκόμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες», είπε ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, την πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα και τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και συνέχισε:

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι θεσμοθετείται αυτή η μορφή τετραμερούς συνεργασίας που έχει σαν στόχο πρώτα και κύρια να είμαστε εμείς, οι βαλκανικές χώρες, που θα καθορίζουμε τις εξελίξεις στην περιοχή μας, με βάση τις δικές μας προτεραιότητες, των χωρών μας, των λαών μας και όχι με βάση τις ατζέντες τρίτων. Με στόχο τα Βαλκάνια της συνανάπτυξης και της εξωστρέφειας σε μια εποχή δύσκολη, την εποχή της παγκοσμιοποίησης».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΡΑΦΕΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ-Andrea-Bonetti-696x464


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ