ΥΠΕΞ: Η ΝΔ να επιδείξει σοβαρότητα στα εθνικά θέματα

ΥΠΕΞ: Η ΝΔ να επιδείξει σοβαρότητα στα εθνικά θέματα

Για πολιτικό ατόπημα της ΝΔ κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δικαιούται να χρεώνει ούτε τις απόψεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ούτε του κ. Κουμουτσάκου, ούτε ορισμένων φίλα προσκείμενων στην αντιπολίτευση εφημερίδων στο υπουργείο Εξωτερικών. Υπογραμμίζουν ότι είναι καιρός πλέον η Νέα Δημοκρατία να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα στα […]

Για πολιτικό ατόπημα της ΝΔ κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δικαιούται να χρεώνει ούτε τις απόψεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ούτε του κ. Κουμουτσάκου, ούτε ορισμένων φίλα προσκείμενων στην αντιπολίτευση εφημερίδων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπογραμμίζουν ότι είναι καιρός πλέον η Νέα Δημοκρατία να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα στα εθνικά μας θέματα και να μην υπονομεύει την προσπάθεια επίλυσης των εθνικών θεμάτων με υπερφίαλους εξυπνακισμούς, ούτε, τέλος, να χρεώνει στην κυβέρνηση τις απόψεις τρίτων κρατών.

Σημειώνουν επίσης ότι ο κ.Κοτζιάς από τις 7 Μαρτίου του 2015, έχει θέσει με σαφήνεια τα θέματα του αλυτρωτισμού της ΠΓΔΜ, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Αποσαφηνίζουν μάλιστα ότι σε αυτό το πλαίσιο η ΠΓΔΜ άλλαξε το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων καθώς και του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα, ενώ έχει ήδη απομακρύνει και σειρά αγαλμάτων. Αποτελέσματα που ουδέποτε επέτυχε η ΝΔ επί της δικής της διακυβέρνησης, σημειώνουν.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου με αφορμή δήλωσε του υπουργού Εξωτερικών της FYROM μπροστά στον Έλληνα ομόλογό του ότι: «σχεδόν συμφώνησαν το κείμενο για τη μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων και για την αποτροπή του αλυτρωτισμού και από τις δύο πλευρές».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ είχε σχολιάσει ότι «ο υπουργός των Εξωτερικών εμφανίζεται να αποδέχεται, έστω και εμμέσως, τους ισχυρισμούς των Σκοπίων ότι δήθεν η Ελλάδα έχει αλυτρωτικές βλέψεις έναντι της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για πολιτικό, διπλωματικό και διαπραγματευτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους».

Είχε καλέσει το υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει τι έχει συζητήσει και σε τι έχει συμφωνήσει με την άλλη πλευρά.

koumoutsakos


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ